Babát szeretnék 21 évesen, nem akarok várni, normális ez?
Mióta az eszemet tudom családot akarok, de mióta elkezdtem a fősulit csak egyre jobban és bármit megtennék, de a párom egyáltalán nem is akar még erre gondolni. Óvónőnek tanulok 2 éve, ugyan így 2 éve bébiszitterkedek minden korosztályú gyerekkel és nem hogy nem rettentenek el, vagy terhel le a rengeteg feladat, nagyon élvezem, feldob, és boldoggá tesz. Mindenhol gyerekeket látok, kismamákat, babákat, még a saját anyukám is terhes és borzasztóan vágyom arra hogy sajátom legyen. A párom 24, utolsó félévét tölti mesterképzésen, olyan szakon amivel szinte biztos a munkahelye és a nem kicsi jövedelme. Albérletben lakunk ugyan, saját házra mg nem lenne pénzünk, de egyáltalán nem élünk rosszul. Beszéltünk már a témáról, de ő az a fajta hogy előbb minden legyen meg, munka, ház, autó, aztán mondjuk 5-6 év múlva jöhet a gyerek. Mikor megkérdeztem, hogyha véletlenül gyereket várnék mit szólna, és azt felelte, hogy még most biztos nem örülne neki. Leendő anyósom szintúgy. A párom még arra is megkért, hogy legyünk sokkal óvatosabbak a szexben nehogy...
Szerintetek? Türelmesebbnek kéne lennem? Túl sokat szeretnék ilyen fiatalon?
" gyülytenék"
Ez most komoly??
Kérdező! Tedd takarékra a lángot a fazekad alatt,21 vagy. Még egy percet sem dolgoztál,hogy tudd,mit is jelent dolgozni.
Egy kicsit tényleg "majd a pasim eltart én meg babázom" szaga van.
Nem olyan jó a "majd csak lesz valahogy" felfogással nekimenni egy család alapításának! Az anyagi rész igenis fontos. Főként,hogy az első időben a plusz stresszforrás mellett,amit a gyerek jelent,ne kelljen még számlákat tologatni,csúsztatni!
Összegezve: a felnőtt élethez kellenek a pofonok az élettől,amit ti,akik még csak távolról szemlélitek a felnőtt életet,még nem kaptatok meg!! Túl idealizáljátok,mert nem tudjátok mi a valóság!
A pasiddal értek egyet, kettőtök közül ő tűnik értelmesebbnek, te gyereket vállalnál a semmire. Egyikőtök se dolgozott egy percet se, de ez most komoly, h arra vállalnál gyereket, h majd a pasidnak úúúúgyis lesz munkája és szinte!!! biztos, h sok pénzt fog keresni. Ótejóég.
Ébresztő, királylány! Előbb legyen meg az a munka, meg az a fizu, aztán majd gondolkodtok tovább. Na meg keressél te is pénzt, ne csak a másiktól várd. talán nem biztos, ha pasidnak a diplomaosztó után hétfőn már munkája lesz. Lehet, h felveszik valahová hamar, de a próbaidő alatt megválnak tőle, mert mittomén, csak helyettesítésre kellett valaki gyorsan, de ezt neki nem árulták el az interjún. Vagy felveszik valahová, de ő szeretne dobbantani, mert átverték. Szóval kislány, arra a jó munkára lehet éveket is várni kell.
Normális, hogy így érzed, de a párod érzése is normális.
De! Gyereket nem érzésre, hanem megfontolt érvekre alapozunk.
Végezd el az iskolát, dolgozz 1-2 évet, és hajrá!
Persze,hogy normalis! Nincs azzal gond,ha fiatal anyuka akarsz lenni! De a parodat is meg lehet erteni! En is 21vagyok es most vagyok 6hetes kismama a masodik babankkal! Az elso kiralylanyunk most 16honapos
Mi is fiatalon akartunk,a korulmenyek adottak voltak es a mai napig adottak,szeretjuk is egymast igy miert ne! Hala Istennek nem kell azon gondolkodnunk,hogy mibol vegyunk kajat,vagy pelenkat,mindent meg tudunk adni nekik es magunknak is,szoval ebben az esetben nem tartom gaznak! Viszont ehhez kozos megyegyezes kell! Ha o meg nem szeretne,kenytelen vagy elfogadni...
Teljesen normális! Mindamellett a párod érzései is normálisak. A kettő idővel közeledik egymáshoz és találkozik.
Csak hogy valami biztatót is mondjak a türelem mellé, ne csak ezt a dolgozz, tűrj dumát: minél több tapasztalatot gyűjtesz gyerekvállalás előtt, annál magabiztosabb anyuka tudsz lenni. Annál több időd van saját magad építésére, fejlesztésére, ami mind hasznodra fog válni gyakorló anyukaként. Annál kevesebb hibába fogsz belegyalogolni, annál könnyebben fogod tudni szervezni, irányítani az életedet egy kis puttonnyal a hátadon. A párod racionális törekvései is ebbe az irányba mutatnak, csak ő az anyagi rendezettségre törekszik, ami szintén megkönnyíti a helyzetet.
Köszi mindenkinek:) Türelemmel várom a megfelelő alkalmat:)
Az itélkezőknek meg olvassanak vissza alaposabban;) A páromnak már fixen megvan, hogy hol fog dolgozni, csak ez alapján mondtam az anyagiakat. Mint már említettem szeretnék dolgozni és jelenleg is az iskola mellett fix állásaim vannak bébiszitterként, valamint szívesen várnak több reform óvodában is ismerősök. Csak ennyit az anyagiakról ;) Nyilván nem a semmire akarnék gyereket vállalni, meg nem is a párom rovására, nem őrültem meg. Sajnálom, aki félreértette ezt.
És tényleg köszi annak aki kedvesen rámutatott, hogy nem rossz ilyen korán, de jobb kicsit még várni:)
A bébiszitterkedést feltehetően nem vállálkozásban,számlával űzöd...
Mert,ha bejelentett állásod lenne,akkor adóznál és kapnál gyed-et is,ha gyereket vállalsz,ami egy icipicit vagy nagyon magasabb a 28.000ft-os gyesnél.
Ha adóznál a keresett pénz után rögtön rájönnél,hogy nincs kolbászból a kerítés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!