Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kistesót tervezünk de aggódom...

Kistesót tervezünk de aggódom az anyagi biztonság miatt. Nektek mi a fontosabb, testvér legyen vagy inkább legyen egyke a jövőtől való félelem miatt?!

Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 22:31
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
42%

Anyagi biztonság. Amire a gyerek(ek) 18 20 évesek lesznek, na akkor jön majd képbe az anyagi biztonság. Mi ketten voltunk testvérek, pici korkülönbséggel, és egyikünk se tudtunk továbbtanulni, nem volt rá keret. Persze megoldottuk, mert munka mellett lediplomáztunk. Szóval az anyagi biztonság nekem az, mikor majd a főiskolai, egyetemi tanulmányait is tudom finanaszírozni, hogy jobb eséllyel induljon az életbe.

Szóval nem most, amíg KICSIK - nem addig gond a fű meg a legelő... hanem mikor majd el kell őket indítani az életbe... és ebbe a világba? Mikor 40 felett már öreg munkaerő vagy? Ötven x évesen honnan teremtem elő, netán munkanélküli segélyből, ami három hónapig jár - a tandíjat?

2014. júl. 28. 21:15
 32/41 anonim ***** válasza:
83%

#21:

Alapvetô értékrendbeli különbségek vannak köztünk. Te azt gondolod, hogy mivel a fiadnak minden tárgyat megadhatsz, ezért értelemszerûen boldog gyerekkort biztosítasz neki. Én meg úgy gondolom, hogy az embert nem a tárgyai, hanem az emberi kapcsolatai teszik igazán boldoggá, és ez különösen igaz a gyerekekre.

Van elektromos autója az én fiamnak is. Évek óta a sufniban porosodik. Nem veszi elô, mert inkább bicajjal jár, amivel A TÖBBIEK IS, hiszen együtt játszanak... Együtt görkoriznak, fociznak, vagy épp bunkert építenek a patakparton. És igen, idônként quadoznak is, mert a társaságban az egyik apukának ez a hobbija... Nincs a fiamnak saját quadja, de élménye annál több. Szerintem piszok jó gyerekkora van.

A lányom ebbe nôl bele. Babakora óta babusgatják, óvják a többiek, csupa mosoly és szeretet. És lehet, hogy szeretne egy élô pónit, de eddig még nem mondta. :)

Mi az embereket szeretjük, és a tárgyakat használjuk. Ha valamire IGAZÁN vágynak, azt rendszerint megkapják. De valójában ôket nem is ez érdekli. A mûanyag törik, majd a kukában landol...

Te nem azért nem vállalsz újabb gyereket, mert nem futná rá a havi keretbôl. Te csak továbbadod a fiadnak azt, amit otthonról, a saját szüleidtôl tanultál, hogy az a jó, ha minél több pénz van, minél kevesebb ember kezében... Pénzben mérsz mindent. És van az a pénz, ami többet ér számodra, mint a saját második gyereked. Most pedig éppen azt tanítgatod a fiadnak, hogy a legmenôbb játékai többet érnek, mint egy öcsi, vagy egy hugi.

Szerintem nem azt a másik kisfiút kell sajnálni a történetedben. Ô már 2 nap múlva elfelejti a csodamotort, mert hiszen gyerek. Sajnálni azt kell, aki köré mûanyagból építenek mûboldogságot.

2014. júl. 29. 00:11
 33/41 legly válasza:
72%

#34, Leiah-val 100%-osan egyet értek!

Én 10 éves voltam, mikor a tesóm megszületett. Számomra így 18 éves fejjel visszagondolva, hogy láttam hogy miként nő, fejlődik, ez felejthetetlen!

Emlékszem arra, hogyha tesó nem jött volna, akkor a legújabb gépem, laptopom meg mindenem meg lenne... de kinek kell ez, hogyha itt van a húgom :)

Jó, persze a testvéri szeretett meg van nálunk, de szerintem ez mindenhol meg van. :))

Szerintem egy testvért is a "7 csodái közé" kell sorolni!

Üdvözlettel

Legly

2014. júl. 29. 03:22
 34/41 anonim ***** válasza:
Off:őszintén meglepődöm mennyi ember él egy 10-20évvel későbbi évszám bűvöletében.Most élünk,a gyermekeinknek most kell megadni amire szükségük van és az nem a pénz.Másak az egyke felnőttek,más az értékrendjük.
2014. júl. 29. 08:07
 35/41 anonim ***** válasza:
32%

"őszintén meglepődöm mennyi ember él egy 10-20évvel későbbi évszám bűvöletében.Most élünk,a gyermekeinknek most kell megadni amire szükségük van és az nem a pénz.Másak az egyke felnőttek,más az értékrendjük."

Én pedig azon lepődöm meg, mennyi ember van, aki nem él a 10-20 évvel későbbi számok bűvöletében.. pedig akkor jönnek a gondok igazán.. főleg az anyagi jellegűek.. a szeretetet így is úgy is megkapják, még 40 éves korukban is.. de pénz nélkül próbáld egyengetni a gyereke(i)d útját. Na azt megnézném!

2014. júl. 30. 00:30
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó te nem fogod fel,hogy a pénzed lehet holnap már nincs? nem azt mondom,hogy ha nincs pénz akkor is vállaljon az ember gyereket,de ha az a cél,hogy mindent megadj akkor abba benne van a tesó,és ha csak félre teszel az 20 év múlva már nagyon valószínű,hogy nem lesz
2014. júl. 30. 08:24
 37/41 anonim ***** válasza:
A világ legnagyobb csodája, hogy mind különbözünk egymástól, és mindenkinek más a fontos. Van akinek az anyagi biztonság, van aki a nagy család. Nincs helyes válasz, mert minden embernek más a jövőről festett képe. Minden ember a saját éltét éli, a saját döntéseivel! Egyetlen fontos dolog van, hogy az ember boldog legyen a saját döntésével. Mindenki a saját életét éli, és ha mi lennénk a másik helyzetében talán mi is pont ugyan úgy gondolnánk ahogy ő teszi, nincs semmi elítélendő egyik oldal véleményében sem.
2014. aug. 1. 07:19
 38/41 anonim ***** válasza:
A tervezett nyugdíj rendszer bevezetésekor kicsit "könnyebb" lesz a döntés. Bár el tudok képzelni, hogy 30 év múlva, majd azt mondják, szültél 2-3 gyereket, akkor kevesebb nyugdíjat kapsz, mert tartsanak el a gyerekeid.
2014. aug. 1. 07:22
 39/41 anonim ***** válasza:

Nekem van testvérem. Szegények voltunk. Nem is volt kérdés, hogy szakmunkás után dolgozni kell. Fel sem vetődött a továbbtanulás lehetősége.

Nyári táborba soha nem ment egyikünk se. Se különóra, se sport... Úszni sem tudok. Még strandra sem jártunk...

Most felnőttként nem vagyok felhőtlen viszonyban a testvéremmel. Akire mindig mindenben számíthatok, az az EGYKE barátnőm. Nem szenvedett hiányt semmiben. Sem anyagilag, sem lelkileg.

Én sem vállalok még egy gyereket. Minden időmet, energiámat a fiamra szentelem. És arra, hogy igenis 20 év múlva is megadhassak mindent neki, amire szüksége van, ne csak gyerekként.

És ami nincs, az nem hiányzik.

Szóval testvér nélkül is teljes, boldog életet lehet élni, de az anyagiak azért jobban számítanak. Minden hiányt nem tud pótolni a testvér...

2014. aug. 1. 10:52
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs testvérem,mégis hiányzott egész életemben.Szóval tud hiányozni az is,ami nincs.
2014. aug. 1. 12:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!