Kistesót tervezünk de aggódom az anyagi biztonság miatt. Nektek mi a fontosabb, testvér legyen vagy inkább legyen egyke a jövőtől való félelem miatt?!
Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 22:31
1/41 anonim válasza:
Nekem a gyerek.
Ahogy apósom mondta: ahol Isten bárányt ad, ott füvet is ad hozzá :)
2/41 anonim válasza:
Nekem az anyagi biztonság. Épp ezért egy van, és egyke is marad. De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
3/41 anonim válasza:
Számíts a legrosszabbra és ahhoz mérten tervezd a jövődet. Ha mégis kicsit jobban alakul, az sosem baj, de a "majd lesz valahogy" meg az iménti bárányos közmondást hangoztató mentalitású emberek gyerekei közül kerülnek ki az ilyen extrém rosszul élő, segélyeken tengődő, hátrányos helyzetű gyerekek. [link]
4/41 anonim válasza:
Inkább ne legyen testvére, mert így anyagilag könnyebben biztosítjuk a jövőjét.
És a környezetemben nem nagyon van olyan testvérpár, akik felnőttként igazán jóban vannak.
A barátokra viszont mindig számítani.
Tehát csak azért nem vállalok még egy gyereket, hogy legyen testvér...
5/41 anonim válasza:
Szerintem nagy érték a testvér léte. Talán azért, mert az én tesómmal nem úgy alakult a kapcsolatunk, és hisszük a férjemmel, hogy mi szülők segíthetünk a gyerkőceinknek egymásra hangolódni. Természetesen létezik az az anyagi bizonytalanság, amelyben törvénnyel tiltanám az újabb gyermekvállalást. De egy-egy rosszabb időszak sem tart örökké. Nálunk nem kérdés a tesó, pedig így a gyed ideje alatt bizonytalanabb az anyagi helyzetünk, mint valaha. Viszont nem esünk kétségbe, tudjuk, hogy mindkettőnk munkahelye biztos, nagyon jól keresünk, és ha megelégeljük, hogy a gyed semmire sem elég, csak vissza kell mennem dolgozni. Szval igaz, hogy az anyagi biztonság bármikor meginoghat, de egy rosszabb időszak is véget érhet belátható időn belül.
6/41 anonim válasza:
Az anyagi biztonság. Valamiből fel kell nevelni a két gyereket. Fiam egyke marad, bár nem anyagi okok miatt, hanem mert nem sikerült teherbe esnem, most már öreg vagyok hozzá, de remélem így is boldog lesz.
7/41 anonim válasza:
Testvér.Így gondoltam,így terveztem és a lányom is imádja a kishúgát,jó döntés volt.Bármikor változhat az élet bárhová,meg fogjuk oldani:-)
8/41 anonim válasza:
1 vel értek egyet. Testvér a fontosabb. Nem hiszem, hogy ez elítélendő vélemény. Bár a mai világban azt is kérdezhetnénk az anyagiak a fontosak vagy az emberi kapcsolatok?! És erre mindenki azt mondaná az emberi kapcsolatok. És akkor meg kérdezem, miért lopnak, csalnak, hazudnak, járatnak le, taposnak át egymáson az emberek?
9/41 anonim válasza:
Az anyagi biztonság múlandó, hidd el nekem. Mi az első gyereknél nagyon jól éltünk házat is vettünk, kocsit stb. Saját cégünk van és nagyon jól ment a szekér. Közben született még egy fiúnk és szerettünk volna egy harmadikat is. Már egyáltalán nem megy jól, nem éhezünk, de éppen csak kitudunk mindent fizetni. Lett volna egy harmadik babánk is, de ő januárban elment sajnos. Most nem próbálkozunk, de szerintem előbb utóbb jönni fog, függetlenül az anyagiaktól.
10/41 anonim válasza:
Nálunk egyke marad a fiam, mert a bizonytalanra én nem vállalok még egy gyereket. Ezt a birka-fű összefüggést pedig óriási ostobaságnak tartom, megdöbbentő, hogy valaki ezt komolyan gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!