Kistesót tervezünk de aggódom az anyagi biztonság miatt. Nektek mi a fontosabb, testvér legyen vagy inkább legyen egyke a jövőtől való félelem miatt?!
Kedves Utolsó! Ez a Te fiaddal is meg fog esni, hiszen Ferrarit azért csak nem veszel neki. Remélem. :) Semmi baj nincs azzal, ha egy gyerek fel tudja fogni, nem lehet és kell mindent birtokolni. A 67-dik hello kitty-s csecsét pl. nem azért nem veszem meg, mert nem tehetem meg, ugye érted. ;-)
Egyébként abszolút parttalan ez a vita, mindenkinek egészségére a döntése!
Sokan ezt a kérdést baromi sarkalatosan fogják fel. Vagyis ha azt mondom, inkább szülök és nem érdekelnek az anyagiak, akkor azonnal egy roskadozó parasztházat, fűtés nélküli szobákat, meg három-négy éhező gyereket vizionálnak az emberek és elhordanak minden hülyének. Holott baromira nem erről van szó.
Az én gyerekkorom minden téren példaértékű, pedig a szüleim négy gyereket neveltek. Soha nem éltünk jól, sőt, talán azt is ki merem jelenteni, hogy szegényesen éltünk. Ez azonban nem jelentette azt, hogy ne lett volna meg MINDENEM. Én nem a boltból kaptam meg életem első babaházát, hanem apukám készítette el kartonpapírból, meg műanyagból. Még mindig megvan, imádom, őrizgetem. Így felnőtt szemmel nem szép, de én akkor a legcsodálatosabbnak láttam. Ételünk mindig volt, ha új cipő kellett valamelyikünknek, megkaptuk, bár én többnyire a testvéreim régi ruháját hordtam, amik közül még mindig van egy két-darab és amit simán és jó szívvel rá fogok adni majd a saját gyerekeimre is.
Anyukám sokszor hangoztatja manapság, hogy ha most, 2014-ben lenne fiatal, akkor ő bizony nem szülne kettőnél több gyereket, mert nehéz az élet, borzalmas világot élünk stb. Aztán én mindig visszakérdezek, hogy megbánta-e, hogy négy gyereket szült és azt mondja, élete legboldogabb ebédjei voltak, amikor hatan ültünk az asztalnál és nem csinálná másképp, ha vissza tudná forgatni az idő kerekét. Nekem ez nagyon sokat számít(ott).
Úgyhogy nálunk nem kérdés, lesz gyerek, több is. Szerencsére ebben a kérdésben (is) tökéletesen egyetértünk a férjemmel.
24-es vagyok ismét!
23-as válaszolónak óriási LIKE (ha lenne ilyen funkció itt a gyk-n) :)
Nem vitakérdésnek szántam,meglepőek a válaszok.Valahol a kettő között vagyok.Èrdekes h mennyire másképl gondolkodunk...!
Nem nyomorgunk,mindenünk megvan,bár egy kisebb hitelünk is van épphogy kijövünk hó végén.
A környezetemben teljesen egyértelmű h szülök még 1et de bennem van az amit valaki ìrt is h tanulni is kell majd a gyereknek ès ha ott duplázódnak a költségek az már félelemmel tölt el...
Kicsit hosszú leszek,de leírom :)
Mikor Anyuèk tesómat vàrtàk,jól èltünk.
Aztàn mikor megszületett,ès kiderült,hogy súlyos beteg,èvrôl èvre egyre rosszabbul.
Mire kamaszlàny lettem,kifejezetten szegènyek voltunk.
Akkoribban persze fàjt,hogy mi nem megyünk nyaralni,hogy hóvègèn nincs csoki,stb
Volt viszont valami,amit se luxus sportmotor,se semmi nem pótol. Egy testvèrem.
Nem volt külön szobànk sem.
Voltak viszont vèget nem èrô nevetèsek a takaro alatt villanyoltàs utàn,voltak csalàdi tàrsasozàsok,mesenèzèsek,ès sorolhatnàm.
Màr felnôttek vagyunk,ès csodàlatos èrzès,hogy van nekem.
Pokoli lehet úgy elveszteni a szülôket,hogy nem marad senkid,aki emlèkszik a gyerekkorodra,akivel nem lehet összemosolyogni,s megkérdezni,emlèkszel?....
Koràn elköltöztem,18èvesen. Volt egy cefet kapcsolatom,rettenet szegènyek voltunk.
Egy èv utàn màr szabadulni akartam ebbôl a kapcsolatbol.
A 19. szülinapom utàn hizni kezdtem,rosszul voltam,stb.
Aztàn egyszercsak elàjultam. Korhàzba kerültem,ahol kiderült,közel fèlidôs terhes vagyok. Àlmomban nem gondoltam. Gyógyszert szedtem,ès rendszeresen menstruàltam.
Pànikba estem,hiszen semmink nem volt.
Mire megszületett a fiam, beszereztünk aprànkènt mindent,sôt. 2szekrènnyi ruhàja volt :)
Aztàn ahogy múlt az idô,új kapcsolatom lett,ès munkàm. beleestem a tipikus hibàba,mindent megadtam a fiamnak.
Eljutottam odàig vele,hogy màr semminek nem tudott örülni,mindent termèszetesnek vett,egy elkènyeztetett kismajmot csinàltam belôle.
Hàlisten ezen is tul vagyunk,leàllitottam magam :)
Most tervezzük a kistesót.
Biztosan lesz,amibôl ezek utàn kevesebb jut majd. Nem lesz 30ezer ftos szülinapi ajàndèk,stb,de úgy gondolom,lesz helyette valaki,aki mindennèl többet èr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!