Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha párom nem akar tőlem...

Ha párom nem akar tőlem babát, nem szeret? Most lehet baba lesz, ő nem akarja.

Figyelt kérdés

Azt mondta, feltétlen szóljak, ha megjön, akkor megkönnyebbülhet. Igaz, nem tagadom, még csak féléve vagyunk együtt, de ez a reakció nekem kicsit erős volt. Azt mondja, ha jön a gyerek, akkor vállaljuk be, de még inkább ne jöjjön.

Annyira felzaklatott ma reggel is, hogy mennyire fél tőle, hogy teherbe esek... Pedig anyagilag rendben vagyunk, van saját ház, mindketten dolgozunk, el tudnánk tartani a gyereket. Nem értem a hozzáállását.

Őszintén, nektek nem esne rosszul? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2014. ápr. 10. 08:23
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
64%

50-es!

Sok ember nevel egyedül gyermeket!ők legalàbb megkaptâk az esélyt az êlethez!

Közülük sokan boldogan nőnek fel apa nèlkül is!Màsok meg családban,de boldogtalanul..!

Azèrt megdöbbentő,hogy hányan vagytok itt abortuszpartiak,szemben az egyedülâlló anyasàggal!szomorú:-(

2014. ápr. 10. 12:50
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

50-es válaszolónak!!!

Én sem értek egyet azzal, hogy a gyerek élete attól függ, hogy van-e apa mellette vagy sincs. Ennyi az egész? Elég szomorú és gyér indok, hogy a gyerekedet akartad kímélni, ezért inkább megfosztottad a lehető legkisebb esélytől is, hogy esetleg boldog legyen csak azért, mert azt hitted, a csonka család egyenlő a boldogtalansággal. Ha nagyon sarkítani akarok, a te tudatlanságod miatt halt meg a gyereked az abortusz által. Ezen nincs mit szépíteni. Ha egy kapcsolatban nem jött el az idő a babára, akkor nem jött el, akkor védekezni kell. Igen, kötelesség a védekezés, mert életekről van szó. Meglévőkről és megszületendőkről. Azért ez nem játék, meg nem egy eldöntendő kérdés, hogy most hideg van-e vagy sem, vegyek-e sapkát, vagy sem. Elég elszomorító, hogy van, aki kb. erre a szintre degradálja a kérdést.

2014. ápr. 10. 12:58
 53/60 anonim ***** válasza:
66%

49es: nagyon rendes család lehettek, ha az elsőt csak, azért elvetetted, mert a párod kijelentette, hogy nem akarja. Jól írták itt páran, eléggé szomorú, hogy itt meg annyian lesüllyednek arra a szintre, hogy pusztán csak egy döntést csinálnak egy leendő emberi életről.

Ha nem lennél abortusz párti, mindez meg se fordult volna a fejedbe épp csak nem mered bevallani magadnak se, hogy fontosabb volt a párod. Azért mindenesetre szerencsésen alakult az életed, hogy egy elvetni való döntésed ellenére elmondottak alapján jól alakult az életed, de ez még nem azt igazolja vissza, hogy bölcsen cselekedtél.

2014. ápr. 10. 15:21
 54/60 anonim ***** válasza:

El-eltűnnek egyes válaszok, így az, akit én 50-esként megszólítottam, az most már a 49-es válaszoló!

De hova tűnnek a válaszok?

2014. ápr. 10. 15:24
 55/60 anonim ***** válasza:
51-es vagyok.valószínű jelentik vmièrt őket,ès a moderátor törli..
2014. ápr. 10. 16:24
 56/60 anonim ***** válasza:
53%
Jöhettek itt,hogy megöltem a gyerekem és hasonlók... Lepereg! Bizonyára nem hiába döntöttem így,szerintem senki sem egyedülálló anyaként képzeli el magát. Az a baj veletek,hogy nem láttok túl ezen a "megölni a gyereket" dolgon. Azt hiszitek nem szoktam gondolkodni rajta,hogy mi lett volna,ha? Hogy sosem agyalok rajta,vajon fiú vagy lány lett volna? Hogy milyen lett volna? Dehogynem... Ti csak azt látjátok,hogy én gonosz,szar ember megöltem a gyerekem. Amikor abortuszra mentem még amúgysem számított gyereknek,ugyanis a szíve sem dobogott... De csak ítélkezzetek! Az a normális,ha egy férfi és egy nő közös elhatározás alapján gyereket vállal. Nyilván ez nem biztosíték arra,hogy örökre boldogok lesznek és együtt is maradnak. Nem kell lepontozni azért,mert valaki máshogy gondolja,mint ti. Én biztos nem tartanám meg,akármennyire rémes dolog egy abortusz. Nem tudhatod,hogy hogy alakul az életed,lehet,hog most van biztos munkahelyed,de nagyon könnyen változhat a helyzet. Ha egyedül vagy,szarban vagy. Ha van melletted egy társ,akkor számíthattok egymásra és nem lesz kilátástalan a helyzet,ha neked mondjuk nem sikerül x év után visszamenned dolgozni. A mai világba még partnerrel is meggondolandó a gyerekvállalás,hát még egyedül.. Ismerek egyedülálló anyukákat,némelyik nagyon jól boldogul és könnyen veszi az akadályokat,van segítsége,stb. Mások pedig küzdenek a megélhetésért. Nekem nem lett volna semmi támaszom,segítségem,így nem vállaltam. De érdekes,sosem gondoltam erre úgy,hogy megöltem a gyerekem.
2014. ápr. 12. 10:12
 57/60 anonim ***** válasza:
65%

"Az a baj veletek,hogy nem láttok túl ezen a "megölni a gyereket" dolgon."

Ezen nem is lehet túl látni, és ez is a normális, ha valaki nem lát túl rajta. Ez nem azt jelenti, hogy aki erre vetemedik azt el kell ítélni, de nehogy már még az legyen az idióta, aki nem hajlandó ezen ahogy fogalmaztál túl látni. Szóval szépítheted a dolgokat, de csak saját magadat csapod vele be. A gond ott van vele, hogy úgy teszel, mintha bánnád, közben igazából kicsit se bánod, azaz tán újra megtennéd, ha ilyen döntés elé kerülnél, ergo egy sima döntést csináltál belőle.

Millió egy megoldás van, de te csak azt nézted, hogy neked, vagy a kapcsolatodnak jó legyen. Pl. miért nem adtad örökbe? Ez az egyik olyan téma, amihez még csak a valláshoz, vagy az abortusz ellenességhez sincs köze, pusztán be akarod magyarázni másoknak, hogy amit látnak erről az a nem jó felfogás. És ez már egyenesen nevetséges felfogás. Önvédelem, amit ugyan megtehetsz, de másra rádumálni, hogy értsen veled ebben egyet...hát hihetetlen egy személyiség lehetsz. :D

2014. ápr. 12. 12:31
 58/60 anonim ***** válasza:
6%
Van neked gyereked? Örökbe tudtad volna adni,miután 9 hónapig a szíved alatt hordod és kínok közt megszülöd? Én nem. És szerintem baromi sokan vannak ezzel ugyanígy. Mindegy is,nem vitatkozom,a százékod elárulja a személyiséged ;) neked mindenre van válaszod és azt hiszed,hogy akkor mindig igazad is van. Csakhogy tévedsz :) puszillak
2014. ápr. 12. 13:54
 59/60 anonim ***** válasza:
0%
Ja és még valami: minden ember úgy cselekszik,hogy neki jó legyen. Nyilván senki sem akar direktbe rosszat magának,vagy tévedek? De te most erre is azt fogod írni,hogy mert önző vagyok és így meg úgy. De megsúgom,mindenki önző. Mert nyilván nem fogok azért megszülni egy gyereket,hogy más boldog legyen tőle! Az én életemről én döntök és nem mások! Én elmondtam a véleményem,ezzel senkit nem kényszerítettem abortuszra... Szerintem. Úgy tűnik itt csak bólogatni lehet.
2014. ápr. 12. 13:59
 60/60 anonim ***** válasza:

Nem,itt nem csak bólogatni lehet!Csak,amikor leírod a tanácsokat,ès a véleményeket számolj mások véleményével!

Nekem az jött le az első hozzászólásodból,hogy elvetetni egy babàt jobb megoldás,mint a kérdezőben felmerült egyedülálló anyaság gondolata!Azzal pedig feloldozod magadat,hogy szültèl 2 másik gyermeket családba.

Annak az egynek akkor is elvetted az êletèt!

Egyébként sokkal többre tartom azokat a nőket,akik kihordjâk ès örökbe adjàk!Esélyt adva ezzel az èlethez,ès sok boldogtalan meddő párnak egy lehetőséget a családhoz!

Nekem a családomban több ilyen gyermek èl boldogságban,mert szerencsère nem úgy gondolkodik mindenki mint te.

2014. ápr. 12. 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!