Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha párom nem akar tőlem...

Ha párom nem akar tőlem babát, nem szeret? Most lehet baba lesz, ő nem akarja.

Figyelt kérdés

Azt mondta, feltétlen szóljak, ha megjön, akkor megkönnyebbülhet. Igaz, nem tagadom, még csak féléve vagyunk együtt, de ez a reakció nekem kicsit erős volt. Azt mondja, ha jön a gyerek, akkor vállaljuk be, de még inkább ne jöjjön.

Annyira felzaklatott ma reggel is, hogy mennyire fél tőle, hogy teherbe esek... Pedig anyagilag rendben vagyunk, van saját ház, mindketten dolgozunk, el tudnánk tartani a gyereket. Nem értem a hozzáállását.

Őszintén, nektek nem esne rosszul? Vagy én látom rosszul a dolgokat?

2014. ápr. 10. 08:23
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
4%
30asnak szólt a primitívség.
2014. ápr. 10. 09:18
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy a kérdező sem nőtt fel teljes egészében egy igazi, felnőtt párkapcsolathoz. Nekem legalábbis eszembe sem jutott még névtelen fórumokra sem kiírni, hogy a párom nem akart eljegyezni egy év után, most mi lesz? Megbeszéltük, amikor komolyra kezdett fordulni, hogy mit, hogyan és mikor akarunk. Ő kevésbé hitt a házasság intézményében, én meg nagyon akartam volna korán esküvőt. Végül három év jegyesség után házasodtunk össze, mert kb. akkorra tudtuk összehangolni a nézeteinket. Jó volt így neki is, mert nem kellett fejest ugrania azonnal valamibe, amibe nem akart, meg jó volt nekem is, mert - így utólag - engem csak maga a szertartás vonzott az egészben, a házasság intézménye azért ennél sokkal többről szólt. Érdekes, nem kellett kikérnem senki tanácsát ehhez. Ha meg mégis kikértem volna, bírnom kellett volna a kritikát, amit saját magammal szemben is megfogalmaztam x év múlva, amikor már másképp szemléltem az egészet.

Először ezt kéne rendbe tenni, mert azt látom, hogy indokolatlanul vagy paranoiás, bebeszélsz magadnak valamit, csak mert a párod nem úgy fogalmazta meg az érzelmeit, ahogy te elvártad volna. Csodákra képes a kommunikáció!!!

2014. ápr. 10. 09:20
 33/60 anonim ***** válasza:
56%
védekeztek egyáltalán?
2014. ápr. 10. 09:24
 34/60 A kérdező kommentje:

Nézd, nem vagyunk egyformák. Van, akinek szüksége van mások véleményére is, van akinek nincs. Ennyi.

Egyébként 25 éves vagyok, párom lassan 30, tehát nem mondanám, hogy annyira fiatalok vagyunk.

Persze, most kavarognak bennem az érzések és a hormonok, talán ennyiből érthető, hogy frusztrált vagyok, de nem hiszem, hogy éretlenül gondolkodnék.

Köszönöm, annak, aki értelmesen meg tudta fogalmazni a véleményét!

2014. ápr. 10. 09:26
 35/60 A kérdező kommentje:
Igen.
2014. ápr. 10. 09:27
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

talán inkább azért zaklatott, mert te elvárnád, hogy ugráljon örömében, ha terhes vagy( de ugye még azt sem tudjuk, hogy terhes vagy-e)!!! Halvány pozitív teszt...ezen az oldalon tömegével vannak "halvány pozitív"-nak titulált, valójában satu negatív tesztek feltöltve! épp most olvastam egy csaj kérdését, aki időn túli pozitívat tesztelt tegnap, ma meg csodálkozik, hogy negatív! Szóval ez még bármi lehet!

Ő nem akar még gyereket, lehet ha jönne, más lenne, de ha nem muszáj, akkor inkább később legyen gyerek!

Érzed a különbséget!

Tedd takarékra a lángot a fazekad alatt!!

2014. ápr. 10. 09:27
 37/60 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a párod jelenleg nincs felkészülve gyerekre, nem akarja. Ebből a szempontból mindegy, hogy később akarná-e vagy sem.

Most szinte biztos a kapcsolat széthullása, mert nem saját akaratából lesz gyereke, hanem kényszer hatására.

Amikor fél éve voltunk együtt, 3 hetet késett a menstruációm. Bár negatív volt a teszt, addig nem mertük biztosra mondani, amíg orvos nem diagnosztizál. A most már férjem nagyon nem akarta. Kötelességtudatból mellettem maradt volna, miközben minden nap a vészkijáratot keresve kel fel? Valószínűleg.

Szerencsére kiderült, hogy valami átmeneti szervi működési zavar volt.

Most, több év és közös döntés alapján vagyok terhes. Most örül neki, saját döntésnek is érzi. Várja, kísér vizsgálatokra, vásárolgat neki, bejön a szülésre is.

Nem szeretet kérdése, hanem a kapcsolatunk és a távlati céljaink fél év után még nem tartottak ott, hogy elbírjon egy gyereket. Akkor vagy azonnal szétmentünk volna (ha terhes vagyok és megtartom), vagy szenvedtünk volna pár hónapig, esetleg évig - aminek a legnagyobb áldozata a gyerek lett volna - és után válunk szét.

2014. ápr. 10. 09:33
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
32: 25 évesen fel tudja fogni egy érett gondolkodású nő, hogy miért nem akar valaki gyereket fél év után. Ennyit a primitívségről.
2014. ápr. 10. 09:40
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam, hogy éretlen vagy, hanem azt, hogy fel kell nőnöd egy kapcsolathoz. Van, aki hiába érett gondolkodású, képtelen párkapcsolati szinten valós képet festeni magáról, meg a párjáról. És ezt nem rossz indulatból mondom. Ehhez két ember kell, ha a párodtól nem kapsz meg valamit, bármit (nem a babára gondolok), akkor valószínűleg benne is ott bujkál a hiba. Mert belőled ezt hozza ki. Ezeket a negatív érzéseket. Ezért beszélünk itt sokat a párkapcsolat minőségéről, mert az sem biztos, hogy egyáltalán jó hatással vagytok egymásra. Lehet, hogy ha egy másik ember fogalmazza meg ugyanezt a véleményt a gyerekről, másképp is élnéd meg, hiszen az a másik ember tud kezelni téged, az érzelmi világa közel azonos a tiéddel, könnyebben meg tudnátok beszélni stb. Nem kell hibást keresni a történetben, mert lehet, hogy akaratotokon kívül kerültök ilyen hullámvölgyekbe. Ha most terhes vagy és az is maradsz, vagyis szülsz egy gyereket, akkor az egész életetek fenekestül fog felfordulni. Ha eleve nem áll stabil lábakon a kapcsolat, akkor egy gyerekkel szinte biztos a széthullás. Ha meg stabil a kapcsolat, akkor nincs helye kételynek, hogy akkor most szeret-e, vagy sem. Ezért mondtam, hogy ezt a fő kérdést tedd rendbe magadban, magatokban.
2014. ápr. 10. 09:42
 40/60 A kérdező kommentje:

És a stabil kapcsolatban soha nincsenek konfliktusok?

Szerintem mindegyikben vannak. Nyilván nem esünk egymásnak, de azért nézeteltérések mindenhol voltak - vannak - lesznek!

2014. ápr. 10. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!