Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség? Vagy áldott állapot?

Terhesség? Vagy áldott állapot?

Figyelt kérdés
Miért ennyire különböző hangulatilag a várandósság megnevezése?

2012. szept. 17. 06:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
23%

Ez a magyar nyelv egy bicsaklása szerintem.

Nem teher, és nem áldott meg isten sem, a férjem és én alkottuk ezt a kis csodát. Én pedig kismama vagyok vagy várandós.

2012. szept. 17. 06:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első téved. Ez a magyar nyelv sokszínűsége.

Áldott állapot: régen áldásnak tartották a gyerek születését. Erre utal a gyerekáldás kifejezés is. Ha meggondolod, azok a párok, akiknél nehezen jön össze a baba, áldásnak érezhetik, ha sikerül. Ehhez nem kell vallásosnak lenni.

Terhesség: van nő, aki tehernek érzi a 9 hónapot, esetleg még a születendő gyereket is.

A várandósság nem régi keletű. Finomkodó megnevezése a babavárás időszakának.

2012. szept. 17. 07:11
 3/16 anonim ***** válasza:
51%
Nem tartom szép szónak a terhesség szót. Szerintem nincs még egy nyelv, ahol ilyen szóval illetnék a babavárást.
2012. szept. 17. 07:21
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
nekem tök mindegy! ígyis-úgyis boldogsággal tölt el a tudat, hogy van ott valami :)
2012. szept. 17. 07:35
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szép szó a terhesség, viszont én mindkét terhességemnél a 30. héttől már azt éreztem, hogy valóban terhes vagyok. Meg lehet kövezni, de az állandó derék- és szeméremcsonti fájdalom miatt lépni is nehéz:o)
2012. szept. 17. 07:36
 6/16 anonim ***** válasza:
83%
és igen, ez sztem is a magyar nyelv szépsége, mert az angol akkor is pregnant-nak mondja, ha várja a babát és akkor is, ha nem kívánja a terhességet. mi legalább nem vagyunk ilyen szűken fogalmazók! :)
2012. szept. 17. 07:36
 7/16 A kérdező kommentje:

Ha belegondolok, igen, valószínűleg a cipelt súlyra utal, például a, "lerakta e már a terhét?" kérdés is.

A nem kivánás jelentés csak azért érezhető, mert frappánsan jelzi egy lányanya, vagy egy abortusz előtt álló érzéseit.

A vicc szerint:

Nagy örömhírrel szolgálhatok asszonyom, mondja a nőgyógyász.

Bocs, de még lány vagyok.

Akkor szomorú hírem van kisasszony...

2012. szept. 17. 08:00
 8/16 anonim ***** válasza:
édes teher,de már teher. 36km
2012. szept. 17. 08:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Igazi áldás a baba, öt év próbálkozás, hosszas gyógyszeres kezelés után tényleg az.

Viszont az utolsó hónap (augusztusban szültem) tényleg teher volt. 46 kg voltam előtte, erre jött 18 kg, vizesedtem, nehezen jártam a medencefájdalom miatt, savam volt, nem aludtam, stb. Gondolom más is van így ezzel, hogy "terhesnek érzi magát", akkor is, ha nem vallja be. Ez persze nem azt jelenti, hogy a baba teher, és hogy nem ő lenne a legfontosabb a világon... Egyszerűen az utolsó hónap már nehéz.

2012. szept. 17. 08:18
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól még, hogy tehernek nevezzük, nem feltétlen kell, hogy ez negatív dolgot jelentsen. Mint ahogy már írta valaki, édes teher. Itt szerintem a fizikai teherről beszélünk, természetesen nem lelki teherről. A kettő pedig nem összekeverendő. Én inkább ezt csak egy divatnak tartom, hogy elkezdtek ezen lovagolni, hogy én nem terhes vagyok, hanem várandós. Teljesen mindegy, hogy nevezzük, nem hinném, hogy aki a terhes szót használja az kevésbé boldogan várja a babája érkezését.
2012. szept. 17. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!