Terhesség? Vagy áldott állapot?
Ez a magyar nyelv egy bicsaklása szerintem.
Nem teher, és nem áldott meg isten sem, a férjem és én alkottuk ezt a kis csodát. Én pedig kismama vagyok vagy várandós.
Az első téved. Ez a magyar nyelv sokszínűsége.
Áldott állapot: régen áldásnak tartották a gyerek születését. Erre utal a gyerekáldás kifejezés is. Ha meggondolod, azok a párok, akiknél nehezen jön össze a baba, áldásnak érezhetik, ha sikerül. Ehhez nem kell vallásosnak lenni.
Terhesség: van nő, aki tehernek érzi a 9 hónapot, esetleg még a születendő gyereket is.
A várandósság nem régi keletű. Finomkodó megnevezése a babavárás időszakának.
Ha belegondolok, igen, valószínűleg a cipelt súlyra utal, például a, "lerakta e már a terhét?" kérdés is.
A nem kivánás jelentés csak azért érezhető, mert frappánsan jelzi egy lányanya, vagy egy abortusz előtt álló érzéseit.
A vicc szerint:
Nagy örömhírrel szolgálhatok asszonyom, mondja a nőgyógyász.
Bocs, de még lány vagyok.
Akkor szomorú hírem van kisasszony...
Igazi áldás a baba, öt év próbálkozás, hosszas gyógyszeres kezelés után tényleg az.
Viszont az utolsó hónap (augusztusban szültem) tényleg teher volt. 46 kg voltam előtte, erre jött 18 kg, vizesedtem, nehezen jártam a medencefájdalom miatt, savam volt, nem aludtam, stb. Gondolom más is van így ezzel, hogy "terhesnek érzi magát", akkor is, ha nem vallja be. Ez persze nem azt jelenti, hogy a baba teher, és hogy nem ő lenne a legfontosabb a világon... Egyszerűen az utolsó hónap már nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!