Kismamák! Mi volt a legbosszantóbb a terhesgondozás során? Mi könnyítette volna meg a dolgotokat? Szívesen járnátok olyan foglalkozásra, ahol kötetlenül beszélgethetnétek más kismamával?
Minden javaslatot,élményt szívesen veszek/veszünk:)
Például:
Segítség lett volna ha a saját lakásodban történik a labor,a ctg,a különböző vizsgálatok?
Szívesen bérelnél vércukormérő-vérnyomásmérő-ctg készüléket?
Szívesen beszélgetnél kismamákkal mondjuk egy "klubban",nem a játszótéren/rendelőben?
Szívesen megismernéd a nőgyógyászodat/szülésznődet egy beszélgetésen?
Várom a válaszokat!
Saját lakásban a labor és egyéb vizsgálat?
És ezt te kifizeted?
van már kismama/baba-mama klub :) erről az ötletrőől lecsúsztál :)))
Nem örültem volna, hogyha mházhoz jön a védőnő
Szülésznővel, nőgyógyásszal előtte beszél az ember, főleg hogyha választja :) De ha nincs fogadott doki és szülésznő, létezik már szülésfelkészítő a kórházakban, ahol a dokikat és szülésznőket is meg lehet ismerni.
Idegesítő volt a terhesgondozáson, hogy betegnek tekintettek, vagy megszóltak a sport és a számukra kevés hízás miatt.
A másik elfogadása eléggé megkönnyítené a dolgokat.
Engem a túlbonyolítottság zavart.
Kis falu, ahová két hetente jön ki a terhesgondozást végző doki, akitől a beutalókat kapod. Már amelyiket, mert van, amit csak a körzeti terhesgondozó adhat ki. Szóval oda kell időpontot kérni, majd az ott kapott beutalókkal újabb időpontokat kérni.
A háznál végzett laborvizsgálatokat túlzásnak érezném, de az mondjuk tök jó lett volna, ha a faluban a terhesgondozáson le lehetett volna venni a vért.
Felénk a vérnyomásmérő bérlése éppen megoldható, cukormérőm 100 éve van, a ctg-t meg nem tudtam volna normálisan értelmezni, de magzati szívhanghallgatóm éppen volt. Azt esetleg jó lenne, ha lehetne bérelni.
A szülésszel volt alkalmam elbeszélgetni, nagyon jó fej volt, komolyan vette a kéréseimet, amikor jó előre elmondtam neki, mit szeretnék. Ez volt a látszat. Két héttel szülés előtt lett gyanús a dolog, és derült ki, hogy ebben a kórházban ilyen luxusra, mint hogy nem szeretnék gátmetszést, mivel már szültem anélkül, nem akarok befeküdni napokra, hetekre a szülés előtt, császár csak végszükség esetén, szóval ez náluk nem kívánságműsor. Kötelező a gátmetszés, cukros kismamát a 37. héten befektetnek, és általában meg is császározzák. Így az utolsó pillanatban kellett váltanom, pedig tényleg sokat beszélgettünk a terhességem alatt.
A kismamákkal való beszélgetést annyira nem forszíroznám. Sokuk úgy csinál hőst magából, hogy valami egészen kerek rémtörténetet kreál az amúgy sima szüléséből, jól beparáztatva ezzel a kezdőket.
Még egy dolog zavart, a kötelező szülésfelkészítő tanfolyam. Már ha apás szülést akarsz. Mindegy, hogy előtte már szültél, azért kötelező a 3 alkalom, mégpedig apával együtt, szigorúan munkaidőben. És akkor még nem is biztos, hogy bemehet a párod, mert ha teltház van, kizavarják. Szerintem ez a fejtágító is megoldható lett volna helyben.
Összességében az a sok km, és óra zavart a leginkább, amit lefuttattak velem a hónapok alatt.
Klubbok már ma is vannak(és én szívesen beszélgetek a rendelőben is),a szülésznőmmel,és a nőgyógyászommal is először természetesen beszélgettem,az alapján eldöntöttem,hogy nekem valók-e,isten ments,hogy a lakásomon "labort" rendezzenek be,így is időpontra mentem,nem kellett várni(különben az sem lenne ingyen,és ilyen (fizetős)szolgáltatás is létezik,pl.az Istenhegyi klinikán,terhesgondozási-csomag a neve,pont azok a dolgok vannak benne,amiket felsorolsz,plusz UH,nőgyógyászati vizsgálat,vérnyomásmérés,stb.)nem,nem bérelnék(vérnyomásmérőnk amúgy is van itthon,).
Számomra hamvába holt gondolat,amit felvetettél,bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!