Ha egy kisbabát hordotok a szívetek alatt. Számotokra melyik a jobb kifejezés? TERHESSÉG vagy ÁLDOTT ÁLLAPOT. Mellesleg, szerintetek is kettő helyett kell enni? Szerintem egy baba nem teher, inkább égi ajándék, nem de?!
A terhesség szó jobban elterjedt, mert úgye a legtöbb ember azt mondja, hogy teherbe akarok esni, terhes vagyok.
Szerintem nem ez a lényeg, hogy hívod a baba ott van és kész :)
És nem kell kettő helyett enni. Egyél annyit amennyi jól esik, de ne azért egyél sokat mert terhes vagy....
Gondolom a többség a sugárban hányáskor terhesnek, a mocorgó csöppség érzésekor meg áldott állapotúnak érzi magát... :D
Szerintem a "várandós" a kellemes középút a kettő közt.
A "kettő helyett kell enni" vége szokott a 30 kiló plusz és egy férj mínusz lenni, tehát bár nem vagyok híve a "sovány" és alakjáért betegesen aggódó kismamaságnak, azért nem árt figyelni.
Szerintem nem szép szó az,hogy valakire azt mondják,hogy terhes!
Inkább az szebb,hogy: várandós :) vagy áldott állapotban van!
"állapotos, vemhes, terhes, áldott állapotú, viselős" ezeket találtam a terhességre. Én várandós voltam.
Evés: kettőért és nem kettő helyet kell enni:)
/teher: hát a gerincemnek hiába mondogatom, hogy két kicsi kincsem lett, ha egyszer fáj:(, szóval valójában igen is teher, fizikailag. Az már más lap, hogy valóban ajándék/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!