Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha egy kisbabát hordotok a...

Ha egy kisbabát hordotok a szívetek alatt. Számotokra melyik a jobb kifejezés? TERHESSÉG vagy ÁLDOTT ÁLLAPOT. Mellesleg, szerintetek is kettő helyett kell enni? Szerintem egy baba nem teher, inkább égi ajándék, nem de?!

Figyelt kérdés
2011. aug. 23. 10:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%
Tudom,hogy elterjedtebb,de nem szerettem,ha azt mondták terhes vagyok,én babát vártam.Nem ettem kettő helyett,mert nem szabad,sok probléma adódik belőle a végére,és a túlsúly a legkisebb.
2011. aug. 23. 11:09
 12/25 anonim ***** válasza:
86%

Nekem mindenki terhes. Van a kicsit terhes, sima terhes, tök terhes, de valamilyen formában mindig terhes anyuka.

20L

2011. aug. 23. 11:09
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Ezen agyalni felesleges, mindenki azt mond amit akar, én a terhest használtam, meg hogy gyereket várok, mert pl. nekem az áldott állapotban vagyok kifejezés túl költői. Köznapi nyelvben ritka..

És ja, kettő helyett kell enni, de mivel az egyik csak egy tized falat kaját eszik, ezért ha én az ebédre tálalt krumplis tésztámból egy kanálvégnyi falatkával többet ettem akkor már ettem a baba helyett is. Nem kell túlmisztifikálni meg túlagyalni minden mondást :)

2011. aug. 23. 11:10
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

Fizikailag valóban teher, hiszen mégiscsak egy emberi lény van benned, "hatalmas" leszel, nehezedre esik a mozgás stbstb. Szerintem ezért mondják. Nem pedig azért mert másfajta terhet jelentene a szüleinek. Akkor nyilván nem vállalták volna.

Szerintem egy baba nem teher, inkább égi ajándék, nem de?!

Általában nem abban a fogalomban használják, ahogy te most leírtad.

2011. aug. 23. 11:11
 15/25 anonim ***** válasza:
21%

Én nem szoktam terhest mondani. Volt, hogy nagy vigyorral jött szembe az illető, és ordította az utca másik feléről, hogy -terhes vagy? Erre visszakiáltottam, hogy -Nem!

(Na, azt az arcot kellett volna megnézni...) Persze rögtön hozzátettem, hogy -nem vagyok terhes, egyszerűen babát várok. Majd ha tényleg tehernek fogom érezni, akkor már nem szólok vissza.

2011. aug. 23. 11:16
 16/25 anonim ***** válasza:
inkább édes tehernek mondanám :)
2011. aug. 23. 11:30
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a terhesség szó jobban tetszik, főként azért is, mert az elterjedtebb, leginkább ezt használják az emberek.
2011. aug. 23. 11:46
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy mondtam, hogy "terhes vagyok" de nem arra gondoltam, hogy ez egy terhes állapot számomra. Ez csak egy szó, aminek a jelentése a "legcsodálatosabb teher" számomra:D

Nem jött a számra, hogy áldott állapot.

Egyébként kettő helyett eszel, csakhogy az egyikőtök max 4kg körüli, szóval arra gondolj, hogy mennyit eszik meg egy 4kg-os cica, és max annyival kell többet enni:D

Mert tény, hogy terhesség alatt ajánlatos pár száz kalóriával többet enni.

2011. aug. 23. 12:08
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
én azért mondom, hogy terhes vagyok, mert rövidebb, mint a többi, és alapból olyan ember vagyok, aki 1 szótagot sem szeret feleslegesen kiejteni a száján. A lényeg ugyanaz, mindegy, hogy nevezed.
2011. aug. 23. 12:37
 20/25 tropifrutti válasza:
100%
Graviditas, magyarul nehézség, teher. Innen jön a terhesség szavunk, amiben én semmi kivetnivalót nem találok. Én magamat is terhesnek nevezem. :)
2011. aug. 23. 12:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!