Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti megtartanátok a helyemben?!

Ti megtartanátok a helyemben?!

Figyelt kérdés
Sziasztok. 20éves vagyok,janurában töltöm a 21-et. 6hetes terhes vagyok. Párommal 3éve vagyunk együtt,tervezünk esküvőt és majd családot,ha lediplomáztam,hogy addig zavartalan legyen a helyzet ő is alakítgattja még a karrierjét. (25éves) Van egy autónk,és albérletben lakunk. Az össz bevételünk 200ezer Ft,amivel mi ketten tökéletesen elvagyunk. Én egyetemre járok levelezőn csinálom,eddig sok sikerrel. Először estem teherbe,megjegyzem gyógyszer mellett,tehát véletlen volt. Páromnak elmondtam,azt mondta nagyon szeretné,csak fél,hogy nem tud neki megadni mindent,és attól is hogy nem tudom befejezni az egyetemet. Családnak nem mondtuk el,még erősen gondolkodom rajta. Azért írtam erre az oldalra,mert tanácsot szeretnék kérni hasonlókorú,vagy hasonlú-"történetű"nőktől,édesanyáktól,szerintük mit csináljak,nekik hogy alakult az életük? a válaszokat előre kösszönöm.

2012. szept. 1. 16:40
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
87%

Tátott szájjal bámulok, mennyi rosszindulatú ember van!

Nem olvastam végig minden kommentet, de pl. a # 15/40-esen még mosolyogtam is... annyira kitűnik az írásodból, h nem a nyelvtan volt a kedvenced, h az hihetetlen, úgyhogy a 100ezres babakocsi helyett 1 helyesírási szótár lehel elfért volna még, de ez csak az én véleményem!

Kedves Kérdező, JÓL DÖNTÖTTÉL! :)

200 ezres fizetésből, sőt még kevesebből is felneveltek tisztességben egy gyerekeket! hidd el, nem fogod megbánni! Gratulálok! :)

2012. szept. 2. 01:18
 42/51 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!!

Gratulálok a babádhoz. Szerintem is 200 ezerből fel lehet nevelni egy gyereket. Nem kell 10 ezer forintis cipő ahiz, hogy boldog legyen. Az én lányom 2 éves lesz és hiába vannak szép játékai mégis akkor tud a legjobban játszani ha együtt van a cslád de akkor olyankor egy falevéllel is elvan. Hiába visszül le a triciglit homokzó készletét. STB.

2012. szept. 2. 08:29
 43/51 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Nem olvastam el az előzőket, mert jó sokan írtak. Lehet, hogy írt már valaki hasonlót.

Mi egy 26-28 éves házaspár vagyunk. Feleségem diploma után még doktori suliba jár, én dolgozni kezdtem. Mindemellett van egy 7 hónapos kisfiúnk is. Valóban "kényelmetlenebb" valamivel, tehát a feleségemnek kicsit nehezebb az órákra készülni (illetve tanítani is fog az egyetemen, amire szintén egy csomót kell készülnie, olvasnia) és nekem is "nehezebb" valamivel pihennem munka után, de simán kijövünk, és cserébe elképesztően sok örömünk is van a fiúnk nevelgetésében.

A mi összbevételünk is 200 körül alakul, de ennyiből ki lehet jönni baba mellett, ha nem teszed nagyon magasra a lécet.

Ha csak a kényelmetlenségtől való félelem van benned, akkor szerintem vágjatok bele. Tényleg nyűg az első 2-3-4 hónap (babafüggő), és ezért várhatóan halasztanod kell egy félévet (feleségem is csak ennyit halasztott), utána beáll egy életritmusra a baba, és lehet mellette dolgozni, tanulni, pl. mikor alszik, vagy a miénk már tud egyedül is játszani 7 hónaposan. Nem olyan vészes egy baba, mint aminek mondják sokan.

2012. szept. 2. 08:34
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
én a helyedben megtartanám.Mindig lehet valamire hivatkozni, hogy most miért nem lenne jó a babavállalás.Mi tele voltunk hitelekkel amikor megérkezett a kislányom, és nem bántam meg, mindene megvan szerencsére. Pláne ha van segitségetek is nagyszülökre gondolok, akkor a sulival sem lesz gondod, vagy tudsz halasztani is. Jó döntést hozz, amit nem bánsz meg később.
2012. szept. 2. 08:47
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon örülők hogy így döntötetek!Sok boldogságot!
2012. szept. 2. 09:31
 46/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2012. szept. 2. 10:16
 47/51 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Azért emeltem ki a kérdésem újra,mert fejlemények vannak. Feltettem egy másik kérdést,és láthatjátok az eredményét.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Hasonló korú kismamikkal jó lenne egy kicsit beszéletni,nekik miképp fogadta el a család a döntést :(

2012. szept. 17. 10:20
 48/51 anonim ***** válasza:
Tartsd meg a babát,és egyetemet végezd el babásan.Ne foglakoz azzal,aki bunko hozzád és rosszindulatu
2012. okt. 6. 10:38
 49/51 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm,megtartottam a babót,most vagyunk 13hetesek.. :)

2012. okt. 7. 02:21
 50/51 anonim ***** válasza:
0%
babó,most vagyunk 13 hetesek,na ettől a szövegtől kiráz a hideg
2012. okt. 7. 08:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!