Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti megtartanátok a helyemben?!

Ti megtartanátok a helyemben?!

Figyelt kérdés
Sziasztok. 20éves vagyok,janurában töltöm a 21-et. 6hetes terhes vagyok. Párommal 3éve vagyunk együtt,tervezünk esküvőt és majd családot,ha lediplomáztam,hogy addig zavartalan legyen a helyzet ő is alakítgattja még a karrierjét. (25éves) Van egy autónk,és albérletben lakunk. Az össz bevételünk 200ezer Ft,amivel mi ketten tökéletesen elvagyunk. Én egyetemre járok levelezőn csinálom,eddig sok sikerrel. Először estem teherbe,megjegyzem gyógyszer mellett,tehát véletlen volt. Páromnak elmondtam,azt mondta nagyon szeretné,csak fél,hogy nem tud neki megadni mindent,és attól is hogy nem tudom befejezni az egyetemet. Családnak nem mondtuk el,még erősen gondolkodom rajta. Azért írtam erre az oldalra,mert tanácsot szeretnék kérni hasonlókorú,vagy hasonlú-"történetű"nőktől,édesanyáktól,szerintük mit csináljak,nekik hogy alakult az életük? a válaszokat előre kösszönöm.

2012. szept. 1. 16:40
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
96%

Vegul is nem az anyagiak itt a legfontosabbak. Ha nagyon akarja az ember, nagyon olcson meg lehet oldani. Inkabb az a kerdes, hogy keszen allnak e a babara. Tanulast mellette meg lehet oldani. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

El kell dontenie a kerdezonek, hogy kepes e elvetetni. Hogy ugy mondjam, gyomor kell hozza. Kivulallokent konnyu akar az egyik, akar a masik oldalra huzni. Valaki azt mondja, konnyebb elvetetni, mint megtartani. Valaki forditva gondolja. Mind a ketto egyforman nehez. Akarmennyire is azt mondjak, hogy meg csak 6 hetes, meg nem szamit embernek, pedig az, a megfogantatas pillanatatol kezdve. Es akarmennyire legalis, es akarmennyire mondjak, hogy nem gyilkossag...pedig az. Ezt nem a kivulallok (csalad, baratok, ismerosok, ismeretlenek) mondjak, hanem az az ember, aki a szive alatt hordoz egy kis elolenyt. Ha terhes voltal mar valaha es gondolkoztal mar azon, hogy mi lenne, ha el kellene vetetned, hogyan gondoltal az abortuszra? Sajnos ez, akarhogy is nezzuk, gyilkossag, hiszen eloleny a fogantatastol kezdve. Sajnalok minden not, aki abba a helyzetbe kerul, hogy dontenie kell. A legeslegnehezebb dontes, amit el tudok kepzelni. Vannak helyzetek, mikor az a helyes, ha megtartjuk, vannak olyan helyzetek, mikor egyertelmuen rossz dontes, ha megtartjuk....de vannak helzetek, mikor nem ilyen vilagos, melyiket is kell valasztanunk. Mikor mind a ket opcio akar jo, vagy akar rossz is lehet, es nem tudjuk melyik a helyes. Mikor logikusan probalunk donteni, de nem megy.

Akarmennyi embert megkerdezhetunk, melyiket valasszuk, a vegen akkor is nekunk kell dontenunk. Akarmennyi eszervet felhozhatunk egyik es masik oldalra, vegul eleg valoszinu, hogy a szivunk dont...es hogy a dontesunk helyes volt, azt csak az ido dontheti el.

Akarhogy is dontenel, gondolj arra, hogy helyesen dontesz!

2012. szept. 1. 18:23
 22/51 anonim ***** válasza:
77%

Most ügye vicceltek hogy 200 ezer Ft kevés 3 főnek??

Ne haragudjatok de más jóval kevesebből is vállal gyereket és az hogy mindenből nem a legdrágábbat kapja nem is baj nem lesz olyan elkényeztetett hülye gyerek...

Az én törtènetem 22 éves leszek mikor a pici születik van lakásunk (hiteles), autónk, 350 ezer havi átlagkereset néha 400-450 ezer.

Mi szerettük volna de én is levelezőn tanulok és semmi probléma nem lesz így.

2012. szept. 1. 18:24
 23/51 anonim ***** válasza:
0%

Hát amennyit én ruhára költök abból már nehéz lenne spórolni, de nem is akarok. Viszont nekem fontos, hogy jó minőségű és egészséges kaját együnk, eltudjuk néha menni pihenni, vacsorázni. Mint írtam a 200ezer 2 embernek nagyjából elég de gyerekkel már nagyon kevés.

Azért mert valaki felelőtlenül kevesebből, szegénységbe vállal gyereket attól az még nem lesz helyes.

2012. szept. 1. 19:00
 24/51 anonim ***** válasza:
96%

"Azért mert valaki felelőtlenül kevesebből, szegénységbe vállal gyereket attól az még nem lesz helyes."

Nem értem miért lenne felelőtlen. Igen is lehet ennyiből tisztességesen, normálisan, egészségesen gyereket nevelni.

De hagyjuk.

2012. szept. 1. 19:04
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
nah ismét előjött, amit pl az sztk-ba járók is tapasztalnak: ha szegény vagy, dög*ölj meg...gratulálok a mai világnak...
2012. szept. 1. 19:04
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de 200 ezer Ft 2 embernek a fizetés az a mai világban jónak számít...

Szerinted mennyit kéne keresni hogy gyereket vállalj?

Amikor egyre több a munkanélküli és még egyetemi végzettséggel sem egyszerű elhelyezkedni.

Magyar lakosság 50-60%-a nem vállalhatna gyermeket.

Nem az a fontos hogy 10 ezres ruhákat adj rá hanem szeretetet mert a pénzzel azt nem tudod megadni neki.

2012. szept. 1. 19:18
 27/51 anonim ***** válasza:
0%

A szeretet a legfontosabb, de abból nem fog jóllakni és nem lesz meg amire szüksége van.

2 felnőtt esetében a létminimum 146ezer fölött van és a létminimum 2 felnőt+1 gyerek 201ezer forint de azt jelenti, hoyg ennyiből épp hogy meg lehet élni valahogy én ezt nem akarnám a gyerekemnek.

2012. szept. 1. 19:50
 28/51 anonim ***** válasza:
8%
szeretet a legfontosabb,de azért az a gyerek oviba,suliba fog egyszer járni,egyre nagyobb szükségletei lesznek
2012. szept. 1. 19:53
 29/51 anonim ***** válasza:
100%
Aki szerint a 200 kevés, az tudja, hogy Mo-n az emberek többsége mennyiből él? Sokkal kevesebből. Az, hogy az átlagjövedelmet kihozzák 200+-ra az nem azt jelenti, hogy annyi is. Abban benne van az összes igazgató is, meg mindenki, akinek minimum annyi a havi jövedelme, mint az átlag éves jövedelme.
2012. szept. 1. 20:18
 30/51 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon az átlagkereset 215ezer körül van és a valós átlag ennél magasabb mivel emberek ige nagy százaléka van kamu minimálbérre bejelentve illetve ha nem is minimálra jóval kevesebbre mint a valós jövedelme.
2012. szept. 1. 20:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!