Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen anyagi problémákkal...

Ilyen anyagi problémákkal bevállalnátok a kistesót?

Figyelt kérdés
Havi szintem marad 50-60 ezer ft, egy hitelünk már bedőlt, mert nem tudtuk fizetni, de nagyon szeretnénk kistestvért a kislányunknak.
2012. jún. 27. 07:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, ez a te életed és nem anyudéké. Szeretnek téged, ezért nem fogják azt mondani, hogy vidd a kölyked és neveld fel te, de azt remélem tudod, hogy az ő nyugalmukat éled fel. Mivel a gyerekük vagy, felelősséget éreznek irántad, de idős korukra fel kell áldozniuk a fizetésük/nyugdíjuk egy részét, mert anélkül nem fogtok megélni. Mérhetetlen önzés a részedről, hogy elfogadod ezt az áldozatot, mert TE gyereket akarsz. Ha mennének is nyaralni, vagy költenének is magukra egy ledolgozott élet után, nem lesz rá lehetőségük. Mert abban biztos lehetsz, hogy a bedőlt hitelektől még jó ideig nem fogtok szabadulni és jó ideig rájuk fogtok szorulni.

Talán gondolj néha erre is.

2012. jún. 28. 10:26
 72/82 A kérdező kommentje:
az, hogy segítenek ebéddel hétvégenként (nem kaviár meg nem tudom milyen "igényes" kaja van), vagy vesznek az unokájuknak sokszor használt (de szép) ruhát, még nem hiszem, hogy ez miatt mennének tönkre. Nem a nyugdíjukból segítenek, hanem pár éve tettek szert örökségre, abból tudnak segíteni.
2012. jún. 28. 10:38
 73/82 anonim ***** válasza:
57%

Én ezt értem, és ez rendben is van. De te magad írtad, hogy bedőlt hitellel éltek és van másik is, amit még fizettek. Te tudod a legjobban, hogy egy kisgyerek mennyibe kerül. Most, egy csemete mellett is ki kell segítsenek anyudék, ha itt lesz a másik, a bevételetek viszont nem biztos, hogy növekszik, hiszen a férjednek még nincs meg az új munkahelye, akkor még jobban rájuk lesztek szorulva, hiszen óhatatlanul többet fogtok költeni. És akkor a szülők is többet lesznek kénytelenek segíteni. Bármennyire is szívesen teszik, ez nekik teher, mivel ők sem lesznek fiatalabbak, az egészségügyi kiadásaik valószínűleg növekedni fognak.

És ne feledd, hogy bedőlt hitellel éltek, ami évekre-évtizedekre a nyakatokon maradhat, egyre nagyobb tartozás formájában. Te ezt veszed el tőlük.:-(

2012. jún. 28. 10:45
 74/82 anonim ***** válasza:
43%
Lehet hogy vannak gyerekes dolgaim, de inkább legyek ilyen mint egy begyepesedett kötekedő gonosz vén banya!!!!
2012. jún. 28. 14:18
 75/82 anonim ***** válasza:
0%
Mert te nem kötekszel, ugye? No, ennyit erről.
2012. jún. 28. 14:44
 76/82 anonim ***** válasza:
11%
Én nem írtam hogy rólad van szó :) de ha magadra ismertél :)))))
2012. jún. 28. 14:49
 77/82 anonim ***** válasza:
0%

Nem írtam, hogy magamra ismertem. Pusztán megállapítottam, hogy te is leálltál kötekedni, mint mindenki más.

Nevezett kötekedést egyébként tanult emberek vitának nevezik.... Tudod, beszélgetés, ahol érvek és ellenérvek vannak felsorakoztatva....

Gondoltam, szólok.

2012. jún. 28. 15:00
 78/82 anonim ***** válasza:
Kár hogy törölték a hozzászólásod.... nem te érdeklődtél gúnyosan és személyeskedőn hogy mégis hány évesek járnak ide belinkelve a hozzászólásom??? :) Már nem emlékszel miket irkálsz???? Vagy ez neked vita???? Mert én mint tanult ember ezt nem vitának hanem kötözködésnek hívom. Tudod drágám a vita nem itt kezdődik!
2012. jún. 28. 16:56
 79/82 anonim ***** válasza:
Ja és ha nem ismertél magadra mi a kötekedés mégis abban a hozzászólásban???? Áruld el akkor! Kíváncsi vagyok!
2012. jún. 28. 16:58
 80/82 anonim ***** válasza:
Szóval inkább törlöm ezt a kérdést a megválaszoltjaim közül, mert én erre tényleg nem vagyok kíváncsi. Az a baj, hogy meglátom a provokáló hozzászólásodat és muszáj rá válaszolnom, holott nekem ehhez semmi kedvem nincs! Találj magadnak más "vita"partnert :) pá-pá
2012. jún. 28. 17:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!