Ilyen anyagi problémákkal bevállalnátok a kistesót?
Szóval azt akartam leírni, hogy aki nem cseréli le wellnessre meg tengerpartra a második babót, az felelőtlen! Hogy lehet így gondolkodni????
Tényleg nem baj ha ezt ők így csinálják, tényleg meg is tehetik (de a nyugdíjat akkor is a következő generáció fizeti attól függetlenül hogy ők is adóztak és én is adózok nem is keveset kedves hozzászóló) de legalább aki gyereket akar vállalni, ne akarják már lebeszélni könyörgöm!!!!!
ma 14:39
Tisztán elméleti alapon, ha a te gyermekeid lelécelnek 18 évesen és ebben az országban egy fillért el nem költenek, egy forintot nem adóznak, akkor végülis Te kevesebb hasznot hoztál az országnak, mint az a gyerektelen, aki ledolgozott és leadózott 40 évet. Mert ugye évekig nem dolgoztál és kaptál egy csomó pénzt is az államtól. Mégsem tehet neked senki szemrehányást, és senki nem kérheti vissza tőled az állami támogatást (ami ugye nem lett "visszaforgatva" a gazdaságba), mert a gyermekeid nem rabszolgák, szívük joga elhagyni az országot.
És ugyanez igaz akkor is, ha idő előtt meghalnak azok a gyerekek, hiszen ebben az esetben sem küldesz magad után senkit a munkaerőpiacra.
A kérdező kikérte a véleményünket, és vagyunk páran, akikben ilyen körülmények mellett fel sem merül a gyermekvállalás. Mi elmondtuk, ők meg úgy dönt, ahogy akar.
ma 14:43
Ha valakinek kell a második, akkor az megszüli. Ha bizonytalan, akkor elgondolkodhat az ellenérveken. Ha az ellenérvek meggyőzik, akkor mégsem volt biztos benne, hogy ezt akarja. Mindenképpen ő dönt, nem mi.
ma 14:53
Nem ezt mondtam. Csak azt, hogy ne emeljük piedesztálra a sokgyerekest, mert lehet, hogy az ő csemetéi meg amerikaiak lesznek egy-két generáción belül.:-)
Mindig is tűntek el népcsoportok a Föld felszínéről és ez a jövőben is így lesz.
"Szóval azt akartam leírni, hogy aki nem cseréli le wellnessre meg tengerpartra a második babót, az felelőtlen! Hogy lehet így gondolkodni???? "
Nem, az a felelőtlen, akinek nem telik tengerpartra sem, wellnessre sem és babóra sem, és mégis bevállalja azt a gyereket. És valahol nem biztos a döntésében ő maga sem, hiszen megkérdezi, hogy mások szerint jó ötlet-e.
Na szerintem a minimumot meg bírja adni a picinek és a családjának... úgyhogy nem értem miről beszélsz!
Kérdező, én már nem jövök vissza, mert itt csak nagyon lehúzták a pontjaimat a wellnessezők :D de ne hagyd magad lebeszélni a piciről, ha a minimumot (kaja, pelus, gyógyszerek) meg tudod adni a picinek és a családodnak is.
a minimumuot meg tudom adni, szoptatni szeretném őt is, tehát tápszerre nem kell költeni majd, remélem.
anyuék meg nem nyaggatás, kunycsogás miatt segítenek, hanem mert a családjuk, unukájuk fontosabb, mint hogy a Kanári szigetekre meg Dubajba menjenek nyaralni egész nyáron. Igen egyeseknek ez fura lehet.
Szerencsére, van miből segíteniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!