Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ilyen anyagi problémákkal...

Ilyen anyagi problémákkal bevállalnátok a kistesót?

Figyelt kérdés
Havi szintem marad 50-60 ezer ft, egy hitelünk már bedőlt, mert nem tudtuk fizetni, de nagyon szeretnénk kistestvért a kislányunknak.
2012. jún. 27. 07:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
60%

ma 08:29

Ha jól értettem, 50-60 ezerből élnek meg hárman.... Ugye most csak viccelsz, ha szerinted ebből futja kajára, rezsire, gyógyszerre?

2012. jún. 27. 08:37
 32/82 anonim ***** válasza:
62%
28-as.persze mindenki kerülhet olyan helyzetbe.(én nem fogok)de akkor ha tudja hogy probléma van ne szüljön több gyereket.gondolom te sem vállaltál úgy még 1-et hogy nem tudtál vinni még gyümölcsöt se...és annyira ciki mikor a többi szülőnek kell befizetni más gyerekének a kirándulását úgy hogy anyuci újra gyereket szül a semmire.és persze azt a gyereket is majd másik szülő fogja befizetni a kirándulásra kb 3 év múlva.
2012. jún. 27. 08:37
 33/82 anonim ***** válasza:
29%
Te nem fogsz? Honnan tudod? Az ilyen nagy arcú emberek szoktak a legjobban pofára esni! Nem vállaltam be, de tudod, nem érzem cikinek, ha valaki szegény és ha tudom boldogan hozzájárulok annak a szerencsétlen gyerek kirándulásához! Nem gyűlölködve, hanem sajnálattal!
2012. jún. 27. 08:43
 34/82 anonim ***** válasza:
26%
Ja és jobb módú embereknek a gyerekei sem tudnak kirándulni menni, ha apuka becsődöl! Olyanok is lettek talpig szegények, akik előtte nagyon jól éltek! Ezt nevezik gazdasági válságnak, ciki kifejezést még nem hallottam a híradóban! És nem fogom leköpni a szegény embert ha nagy hassal jön az oviba és nem kért engedélyt a következő gyerekre tőlem! Hülye..p..a
2012. jún. 27. 08:47
 35/82 anonim ***** válasza:
81%

ma 08:47

A jómód sok mindent takarhat....

Természetesen kerülhet bárki nehéz helyzetbe, ezt nem lehet előre tudni. De a kérdező egy elég kilátástalan helyzetet vetített itt le. Van több hitelük, az egyik már bedőlt. Túl azon, hogy elveszítik a hitelre vett dolgot, lesz egy rakás adósságuk, amit fizethetnek még sokáig. Jöhet a végrehajtó, vihet mindent. Az apának talán lesz jobb munkahelye, ha elhelyezkedik a szakmájában, de ez sem biztos, főleg, ha régóta nem dolgozik a szakmájában.

Ilyen feltételek mellett nem értem, miért nem lehet várni azzal a gyerekkel? Inkább az anyának is dolgoznia kellene, hogy összeszedjék magukat anyagilag.

Bár nem pontosította, feltételezem, hogy a havi 50-60 ezer a törlesztők befizetése után marad megélhetésre, ebből kell megélniük. Egyszerűen nem látom, hogyan jöhetne még egy kisbaba ilyen feltételek mellett.

Tudom, hogy jobb lenne fiatalon szülni, de a helyzetük nehéz. És ilyenkor ez nagyon is meggondolandó.

2012. jún. 27. 09:01
 36/82 anonim ***** válasza:
74%

Nekem van egy vállalkozó ismerősöm. Étterme ÉS kocsmája volt az egyik fürdővárosban. Mindkettő elúszott, agyvérzést kapott, a felesége meghalt - szintén valószínűleg a stressz miatt, hirtelen. Két gyerekük van, nagymamához költöztek, apuka meg vett egy telket egy romos házzal... Azóta a nagylány külföldön dolgozik, a fiú most végezte el a sulit, és a nővére segítségével megy ő is ki dolgozni. Amikor a csőd történt, mindkettő elkényeztetett, önző kölyök volt, akik csak a pénzt kunyerálták és szórták mindenre. Akkoriban a csaj talán felső tagozatos, a kissrác 8-9 éves volt. Bunkók voltak, Nagymamájuk mellékállást vállalt, hogy eltartsa őket, miközben úgy beszéltek vele, mint a kutyával. Szerencsére igencsak megváltoztak a szegénységben.

Nem tudom, hogy mire kell a 60? Összesen ennyitek van? Kaja, pelus, mindenre? Mert akkor tényleg kevés... Írd pár hónapig, mire mennyi megy el, és nézd meg, marad-e minden hónapban kb. 20 ezer, ami pelusra, tápszerre, gyógyszerre stb. mindenképp kellene a kicsinek. Mert ha nem, akkor hogyan fogod megvenni? Én is azt mondom, várj addig, amíg meg lesz az új munka, és tudsz egy kicsit félretenni vagy legalább látod, hogy minden hónapban van valamennyi pluszod :)

2012. jún. 27. 09:08
 37/82 A kérdező kommentje:

igen, a hitelek, rezsi befizetése utám kajára, mindenre marad 50-60 ezer.

Viszont anyuék tudnak segíteni, a kislányomnak is sok mindent vesznek, támogatnak minket kajával is.

De tényleg, a helyzetünk javulhat, ha a férjem el tud helyezkedni a szakmájában. Fiatalabbak meg nem leszünk, most vagyok 31. Illetve lassan lejár a gyedem, ezért gondoltam, hogy most ideális lenne a kistesó. Itthon tudnék maradni a nagylányommal, mert táppénzre mennék terhesen. Mert a bölcsik telve vannak.

Arra meg lehet, hiába várok, hogy százezrek álljanak bankbetétekben, mert ilyen szerintem nem lesz. Ha erre várnék, nem lenne gyerekem egy sem, szerintem...

2012. jún. 27. 09:30
 38/82 anonim ***** válasza:
33%

Kedves Kérdező! Ezek szerint Te úgy látod kijönnétek a pénzből. Akkor mi a kérdés? :) A lényeg hogy legyen kaja, pelus, gyógyszerek ha kell! Ha ezt tudjátok biztosítani, szerintem vállaljátok be... lehet hogy később meg már nem jönne össze!

Nekem is van egy tesóm és én is a minimális dolgokat kaptam meg gyerekként... de ha választhattam is volna, nem cseréltem le volna öcsémet játékokra, vagy túró rudira :) Szóval ez annyira hülyeség hogy "legyen meg mindene a gyereknek"! Legyen meg a minimum (de az mindenképp) és így jobban is fogja értékelni a dolgait + nem lesz egyke :)

2012. jún. 27. 09:38
 39/82 anonim ***** válasza:
33%

Ja és még annyi hogy a testvérek felnőttként is ott lesznek egymásnak, segítik egymást.

38-as voltam

2012. jún. 27. 09:40
 40/82 anonim ***** válasza:
31%

ja és aki meg azt írja erre hogy később az iskola miatt sokkal többe lesznek... nem tudhatod hogy 10-15 év alatt esetleg nem veszíted el az állásod...

Ha emiatt ne vállaljon másodikat, akkor ezzel az erővel senkinek ne legyen második! 38

2012. jún. 27. 09:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!