40 vagyok, nem késő még (első) gyereket vállalni? A férjem idősebb.
Köszönöm szépen!
Igen, én is gondoltam arra hogy szűrik. Szerencsére.
Viszont a nőgyógyászati betegségem miatt extrán nehezített lenne a teherbe esés és a terhesség. De elvileg nem lehetetlen.
Kedves Kérdező!
Értem amit mondasz. Én addig éreztem üresnek az életem amíg 38 évesen spontán teherbeestem és a 6.héten el nem vetéltem.
Mi 10 éven keresztül változó intenzitással terveztünk gyereket, nem védekeztünk. A baba mégsem jött. Az orvosok több nekifutásra sem találtak igazán problémát, de kerek volt az életünk és nem küzdöttünk. Vetélés után jött el az a pont hogy márpedig gyerekem lesz. Újabb vizsgálatok, majd nagyon hamar meddőségi központ. Kiderült hogy cukorbeteg vagyok, és nincs megfelelő peteérésem. A központba azt mondták hogy már nincs sok év előttem a gyermekvállalás vonatkozásában, tehát ne húzzuk az időt. Most novemberben töltöttem a 39-et és a szülinapom előtt kezdtem a lombik injekciókat. Pénteken derül ki sikeres volt e.
Férjem 46 éves. Apukám is ennyi idős volt mikor a testvéreim születtek.
Szerintem a kor miatt ne aggódj, itt csak annyi hogy hamar kituduk csúszni az időből (az a fránya biológia nem lassít).
Ha csak egy kicsit is azt érzed, hogy szeretnél gyereket akkor ne habozz
Én most 33 vagyok, nagyobbik kislányom 4 eves, középsős ovis. Az oviscsoportban kb 3-4 fiatalabb anyuka van nalam,tobbiek mind idősebbek, van aki 40 fölött van mar. A masodik gyerkőc 2.5 éves, és jelenleg várom a harmadikat aki februarban erkezik. (még nem töltöm be a 34et).
Így az en helyzetemben kicsit keso neked, de ha nagyon akarnek gyereket, akkor belevagnek.
Kolléganőm 45 és 49(!) évesen szült! 1975-ös, 2020-ban és 2024-ben született babája.
Lombikkal jött össze az is igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!