Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 40 vagyok, nem késő még...

40 vagyok, nem késő még (első) gyereket vállalni? A férjem idősebb.

Figyelt kérdés

dec. 7. 15:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Sokan vannak, akiket megvisel egy gyerek, igy vagy úgy, barmilyen korban. Es nem szülnenek meg egyet. En 40 evesen szültem, egyaltalan nem bantam meg, de ha korabban szultem volna, biztos nem szülök meg egyet se 40 evesen, se hamarabb.

Eg es föld a különbseg aközött, hogy valaki az elsőt, vagy a többediket szüli 40 evesen. Ha van lehetoseg, persze hogy jobb hamarabb. Ha nincs, igy is jó.

dec. 8. 09:44
 42/64 anonim ***** válasza:
74%

Mi lenne, ha úgy kéne választanod, hogy vagy nincs gyereked, vagy 40 evesen szülnéd azt, akit 29 evesen szültél. Tehat hogy ő legyen-e. Most őszintén, mit választanal? Ugyanis általaban pont ez a helyzet a 40 evesen szülőkkel...

dec. 8. 09:50
 43/64 anonim ***** válasza:
47%
42, nem az vagyok , de válaszolok. Nem szülném meg most 40 évesen a 30 évesen szült gyerekemet. Még most is makkegészséges vagyok, amit jó pár huszonéves munkatársam nem mondhat el magáról, türelmem is csak azért kevesebb mert van gyerekem. Anyagilag is többet nyújthatnék mint 10 éve. Nem is bántam meg a gyerekvállalást. De ha nem lennének már nem kéne.
dec. 8. 10:46
 44/64 anonim ***** válasza:
56%

Könnyű ilyet írni, ha már vannak... de legyen így. Kár hogy nem lehet ezt az állitasodat ténylegesen próbára tenni.

dec. 8. 12:01
 45/64 anonim ***** válasza:

Bàr nem nekem szólt,de tudatosab, a mai agyammal én sem szülnék egyet sem.

Nagyon hiányozna az életemből mind, de a jövőjük, nem bizonytalan, hanem tuti rossz lesz. Már a jelenük sem okés. Ha csak magamat nézem, biztos,hogy 10-20 évet elvett tőlem az anyaság, mert nem alszom jól, nem eszem jól, nincs időm magamra, többet stresszelek, szorongok, nagyobb vágyaim a fasor végén kullognak. Mindenre várok, spórolok, átcsoportosítok.

Más liga ez tény, de mai fejjel nem szülnék.

dec. 8. 12:05
 46/64 anonim ***** válasza:

Ez elfogadhato, de ez nem a korod kérdése... nyilvan egy 30 evesnek is ezt javasolnad.

dec. 8. 12:10
 47/64 anonim ***** válasza:
Igen, én valóban ezt javasolnám.
dec. 8. 12:16
 48/64 A kérdező kommentje:

Valaki felvetette, hogy esetleg provokáció a kérdésem. Hát nem az.

Nálam az a helyzet, hogy idáig nem szerettem volna, sohasem éreztem azt hogy nekem kell gyerek. Én is hallom azoktól, akiknek van, hogy ha nem lenne nem hiányozna. Igen, ez lehet hogy így van, de nekem is ott sántít a dolog, hogy így könnyen mondja, nem tudjuk megnézni mit mondana ha nem lenne neki.

Ez a 40 valahogy vízválasztó lehet, ez után már valószínűleg nem is lehetne, talán ezért kezdett el foglalkoztatni a kérdés. Azt is tudom hogy ha lenne, nagyon szeretném azt a gyereket, így viszont valójában nem tudom milyen lenne úgy az életem. Később viszont hiába bánom meg hogy nem lett, már nem lehet.

Nem tudom valójában mennyire "üres" annak az élete, akinek nincs gyereke. Csak mert ezt is felvetette valaki.

Meg azt is mondják, hogy még ha nem is szereted a gyerekeket úgy általában, a sajátodat szeretnéd..

Mindenesetre olyan kérdés ez, amiről azt hiszem legkésőbb most el kell gondolkodnom.

Tehát igen, összetettebb a kérdés annál, mint csak az életkor kérdése.

dec. 8. 12:49
 49/64 anonim ***** válasza:

#40ke te csak ne aggódj miattam.

A Férjem már most mindenben segít, néha még túlzásnak is érzem amiket csinál. Pl. megágyazni sem enged, nehogy megerőltessem magam. Mindent megcsinál és este lefekvéskor megmasszíroz. Itthon dolgozik home officeban és alig várja a kisfiunk érkezését.

Lehet, hogy majd megvisel a szülés és alapvetően a baba érkezése, de tudom, hogy mire vállaltam, tudom, hogy egy olyan férfi van mellettem, akire számíthatok. Szülés után sem tervezem feladni az egészséges életmódot, eljárok majd sportolni, mert tudom, hogy addig a Férjemre nyugodtan rábízhatom a babát.

Tíz évvel ezelőtt volt egy hosszabb kapcsolatom. Ha abba vállaltam volna gyereket, akkor ma nem tudom mi lenne velem. Nem az éveket számoltam, hanem a körülményeket.

Kortól függetlenül mindenkinek azt kívánom, hogy a legmegfelelőbb pillanatban vállaljon gyermeket, amikor úgy érzi, hogy készen áll. Ne másokat nézzen, mert nem nekik szül, nem nekik kell gondoskodniuk a gyerekről.

dec. 8. 13:57
 50/64 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha nem vagy benne száz ezer százalékig biztos, hogy szeretnél gyereket, akkor nem szeretnél, és a kor miatt vagy bármi kényszer miatt semmiképpen se menj bele.
dec. 8. 14:16
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!