Ha szokásos pms tünetek vannak, akkor a terhesség kizárva?
Általában a menstruáció előtt 7-9 nappal kezdődik meg a szokásos időnkénti enyhe görcsölés és a mellérzékenység. Ha ebben a hónapban is ugyanúgy elkezdődött ez az időszak, akkor kizárt, hogy összejött a baba? Vagy volt esetleg valakinek erre rácáfoló tapasztalata?
Köszönöm előre is! 😊
Nálam mondjuk másabb volt.
Első terhességnél semmilyen pms nem jelentkezett, ezért eszembe se jutott, hogy késik a mensim...6 napja késett mikor észbekaptam, hogy elmaradt. (Sajnos nem maradtak velünk a babák)
Másodiknál minden ugyan úgy volt, de csak majdnem. A hasam másképp fájt...nem csípőtől csípőig ahogy szokott, hanem csak a méhemnél. Illetve baromira megszédültem ebéd után és ez volt az egyetlen fura és új jelenség. Aznap pozi lett a teszt is 10.dpo-n és onnantól émelyegtem végig.
Aztán volt egy kémiai, ott meg minden terhes tünet olyan volt mint az elsö sikeres terhesség, de szülés után mindig terhesnek éreztem magam...
Aztán volt még egy terhesség, ott nem tudom mi volt, mert költözésben voltunk...7.héten elvetéltem.
Aztán most vagyok 27 hetes, minden rendben. Itt csak az volt fura, hogy mensi előtt egy héttel szokott fájni a mellem, vagy inkább másfél héttel és ez el is szokott múlni kb mensi előtt 5 nappal és felváltja a puffadás. Most előbb puffadtam, és mellem 5 nappal hamarabb elkezdett fájni mensi előtt...alapvetően nem gondoltam babára, csak furcsa volt..másnap pozi lett a teszt. Szintén 10.dpo. tehát a pms tünetek sorrendje más lett.
Gyakorlatilag kiszámíthatatlan, hogy kinél mi. Nálam láthatóan minden terhesség egész másképp indult. Ami nagyjából fix, hogy mindig pozi lett a teszt aznap, ahogy valami eltérést éreztem.
Nyilván hosszú évek alatt rengeteget teszteltem...gyakran hittem, hogy na most siker....aztán mégse...hiába voltak tünetek.
Ha van fura tünet amit a terhesség okoz, akkor a teszt már mutatja. Ha enm akkor azt nem terhesség okozta :)
Som sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!