IR-esként sikerült valakinek teherbe esnie gyógyszer nélkül? Mennyi idő után?
8 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül.A hónapban kiderült, hogy IR-em van.Az orvosom nem írt semmilyen gyógyszert, diétát és sok mozgást javasolt, majd ha ez nem segít fél év múlva kontroll.
A kérdésem az lenne, hogy volt e valakivel hasonló? Sikerült e gyógyszer nélkül a baba? Mi segített?
Kedves Kérdező! Most láttam, hogy új válasz érkezett. Jó régen írtunk már. Nekem azóta sikerült.😁 Most vagyok 24 hetes. A műtétre nem került sor, mert addig húzódott, hogy megelőzte a kisfiam. Nálad mi újság?
Kedves 30-31-es.
Egyszer sikerült tavaly még de sajnos el is ment a baba :(
Azóta idő kellett még helyre rázódott mint a testem mind a lelkem. Így most kezdtük újra nemrég a próbálkozást, viszont most már Meddőségi centrum kíséretében. Sajnos romlott az eredményem a diéta mellett is, így most kaptam Merckformin 1000-et.
A mostani ciklusom az első amelyikben szedem. Annyi hogy kaptam mellè stimulálót is a hónapban. Még várjuk hogy sikeres lett e ez a hónap😁 23.ára nem várom azaz még 7 nap🥹🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ti hogy vagytok? Sikerült azóta?
Kedves Kérdező!
(30-as vagyok.)
Én szigorúan tartom a diétát, viszont még mindig sikerül kisebb hibákat véteni (pl. véletlenül olyat enni, amiben olyan összetevő van, amit nem szabadna fogyasztani), illetve többet mozgom az eddigieknél.
Én bízom benne, hogy belerázódom ebbe a diétába és gyógyszer nem kell majd feltétlenül, próbálok pozitívan állni ehhez az egészhez. 😊
Drukkolok neked, hogy sikerüljön! 😊
Egy évvel a diagnózis után kellett újra terheléses vérvételre menni vagy közben is volt már?
Drukkolok nektek is!
Én azóta túlvagyok a terhességi terhelésen. Megosztom veletek, hogy alakult.
Nekem az éhgyomri mindig a felső határ közelében volt, a terhelésen a 60perces 7,6 lett, a 120-as viszont beesett a kezdő alá. Akkor "diétázgattam" ugye és erre mondták az inzulin értékekkel együtt, hogy nem IR. Akkor nem voltam terhes, bár rögtön utána igen, de ugye vetélés lett.
Az előzmények alapján viszont nagyon rossz értékre számítottam terhesen, de nem tartottam semmi diétát, sőt... Az éhgyomri 4,9, a 120perces 7,2 lett. Nem tökéletesen, de jobb, mint gondoltam. Szóval nem tudom, mitől függ ez, de az igaz, hogy a terhesség eléggé megbolygatja.
Kedves #31!
Nagyon örülök, hogy rendben vagytok! 😊
Kell most változtatni az étrenden így, hogy 7,2 lett a 120 perces cukrod?
#35! A házi doki adott beutalót diabetológiára a korom miatt. Felhívtam, hogy időpontot kérjek. Ott egy külön doki van, aki a kismamákkal foglalkozik, ő dönti el, hogy kell-e menni. Elmondtam az eredményt, a korom, meg az előzményeket. Azt mondta, ez jó, 7,8 alatt van. A kor miatt javasolják később az ismétlését, a 31-32.héten. Kérdeztem, addig semmi teendőm, csak ne zabáljam 2pofára a szénhidrátot? Azt mondta, pontosan így van. Ebben maradtunk. Egyelőre ez is elég nagy kihívás🤣
Sziasztok!
Mi újság veletek? 😊
Nekünk most úgy tűnik, sikerült a baba gyógyszer nélkül, de még csak 10 hetes. 😊 Viszont 8. hét körül észrevettem, hogy sok minden azok közül, amit eddig tudtam enni, felviszi a cukrom 7 körülre. A tk. kenyér akár 8 fölé is képes vinni. 🙁 Úgyhogy most kísérletezés folyik, hogy mi jó és mi nem. Ebből szerintem cukorbetegség lesz, ha már ilyen korán emelkedik a cukrom. 🙁 Lehet, jobban jártam volna a gyógyszerrel, valószínűleg nem lenne ekkora ingadozás...
Gratulálok!🤞
Nekem a kontroll terhelés 31 hetesen rossz lett☹️GDM-s voltam, de továbbra is elég volt csak a szénhidrátot csökkentenem, 160-as diétát se tartottam. Minden főétkezésnél mérnem kellett. Mindig jót mértem, gyakorlatilag egyedül a kontroll terhelésen volt rossz értékem. Lehet elcserélték 🤣 A diabetológus szerint mindent rendben volt, de a babát nagynak becsülték, ezért a kórházban agyon ijesztgettek. Én továbbra is a diabetológusnak hittem, aki szerint kontrollált GDM-mel, ilyen tökéletes értékekkel semmi baja nem lehet. Végül több, mint 4 és fél kilós makk egészséges óriás bébim született 😁
37-es vagyok.
Szívből gratulálok a babához! ☺️
Ha jókat mérnék étkezés után diéta nélkül, akkor lehet, én sem nagyon izgatnám magam, a legtöbb ember úgysem kezdi a reggelt olyan nagy cukorbevitellel. 😊
Lesznek még vizsgálataid ezzel kapcsolatban? Hogy várandósság után fennmaradt e a magasabb vércukorszint terhelésre, IR maradt-e stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!