Tudtok olyan készítményt/gyógyszert amely rendszertelen menstruáció mellett segít teherbe esni? Valakinek sikerült rendszertelen menstruáció mellett a baba?
A rendszertelen menstruációnak számos oka lehet. A legfőbb oka legtöbbször hormonális változás vagy pedig a petefészekben kialakult ciszták. (PCOS)
Inzulinrezisztencia is okozhat menstruációs problémákat, pajzsmirigy betegség is. Menj el nőgyógyászhoz. Az orvos majd csinál egy hüvelyi UH-t és megnézi nincs e szervi eltérés vagy olyan gond ami bezavar a menstruációdba. Először az okot kell felderíteni és úgy helyreállítani a ciklusodat. Sok nőnek fogamzásgátlót írnak fel. Akik inzulinrezisztensek, nekik pedig diétázniuk kell szigorúan és egy metformin hatóanyag tartalmú gyógyszert szedni (szükség esetén). Szóval irány az orvos!
Azt azért nem hiszem...
Ha vannak is cisztáid, azt lehet kezelni és simán teherbe lehet esni. De nem szabad sokáig húzni a dolgot. Ünnepek után menj el orvoshoz és ott meg fog vizsgálni. Mond el neki,hogy gyereket szeretnétek de nem rendszeres a menzeszed. Ő tudni fogja,hogy mit keressen/nézzen rajtad!
Addig is nyugi, mert a stressz nem segít, az is csak ronthat a helyzeten.
Nekem világ életemben nagyon rendszertelen volt. 4 nőgyógyásznál jártam hogy kiderítsék az okát de senki nem bukkant rá hogy mitől lehet. Fogamzásgátlótól állt be de amikor babát akartunk elhagytam a gyógyszert és utána ugyanugy rendszertelen volt,a fiam első alkalommal megfogant.
Szerintem jobb ha minden esetre elmész egy dokihoz nehogy baj legyen,mert ha össze is jön a baba aztán kiderül hogy gáz van akkor annak rossz vége is lehet (nem megijeszteni akarlak) de jobb előbb tudni ha baj van. Nem csak a meddőség jelentheti a rendszertelen ciklust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!