Ha 2 hétig szedtem cataflamot akkor lehet ez hatással a babára ha sikerült teherbe esnem?!
Már egy ideje próbálkozunk a babával,és sajnos most már nem halaszthattam és kikelett húzni a fogam,semmi más gyógyszer nem hatott a fájdalomra csak a cataflam.Első napokba sokat beszedtem aztán egyre kevesebbet.
Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a gyógyszer?Egyáltalán lehet hatással a fogamzásra?
igen. 60 éve.
de azért azért nem vetetném el, ha kiderülne, hogy terhes vagyok, mert két hétig cataflamot szedtem -.-
és a kérdező még nem is terhes!
persze, 60 éve volt ... azért figyeltél arra amit írt?: "Első napokba sokat beszedtem ..."
Hatását a ciklooxigenáz enzim gátlása révén, a prosztaglandin-szintézis gátlásán keresztül fejti ki, emellett gátolja a vérlemezkék aggregációját is.
A prosztaglandinok hatása igen fontos és változatos, mivel befolyásolják a szaporítószervek, a keringési rendszer, a hörgők, a tápcsatorna, az ideg- és az immunrendszer, a belső elválasztású mirigyek, valamint a vérlemezkék működését is.
- A Cataflam szedése megnehezítheti a teherbeesést. Amennyiben Ön teherbe kíván esni, vagy nehézségei vannak a teherbeeséssel, csak feltétlenül szükséges esetben szedjen Cataflam-ot.
Nem vagyok gyógyszerész, sem orvos, de a nagymennyiségű Cataflam szedés után azért megvárnék a teherbeeséssel egy újabb petesejt érést.
én is, de a kérdés nem ez volt. nagy nagy nagy valószínűséggel semmi baj nem lenne, ha kiderülne, hogy kérdező terhes.
amúgy meg, amikor beveszem az első cataflamot, azt tudom, ugye, így utána én védekeznék abban a hónapban, biztos ami biztos, ha már arról van szó, ki mit tenne.
Már peteérésem után voltam amikor kiderült hogy ki kell húzni a fogam.
"Az első napokban"-ezt arra értettem hogy a foghúzás utáni első napokban szedtem be sokat.
és a mensesed kimaradt? csak azért kérdezem, mert akkor most kellene megjönnie, ha pé. után volt a doki, és két hete szedted a gyógyszert.
mindenesetre, ha terhes vagy, persze beszéld meg a nőgyógyásszal, de nagyon aggódnod nem kell.
Köszönöm a válaszokat!
Még nem jött meg de 35 naposak a ciklusaim.A luteális fázisom pedig 14-15 nap.A napokban kiderül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!