Sikerült valakinek gyógyszer nélkül, IR-esként teherbe esnie? Ha igen, mennyi idő után?
Bocs hogy jó hírt nem tudok írni, de amikor hasonló értékeim voltak, totál tropa volt az egészségem. 1 év alatt javultak az értékeim (kb. 15-50-32) és még akkor se sikerült, csak gyógyszer után (nekem ezekre a 2. értékekre simán írt az endokrin doki egyből 1500 mg metet!).
Persze meg lehet próbálni, de 2-3 hónap után vagy másik endokrinológust ajánlanék, vagy keményen megmondani ennek, hogy gyógyszeres kezelést akarod kipróbálni (csak hát vagy belemegy vagy nem).
Nekünk 9 hónap után sikerült, de intenzív mozgá és nagyon szigorúan tartott CH-diéta mellett. Gyógyszert nem kaptam.
A terhességem alatt is szigorúan tartottam a diétát, szerencsére a babámmal minden rendben, már 15 hónapos, most próbálkozunk a tesóval, aki még várat magára egyelőre. Nem tudok a lányom mellett olyan szigorúan mozogni vagy diétázni, szóval lehet, a második baba még nehezebben jön majd. :/
Igazolt ÍR mellett egy hónap sem kellett, teherbe estem, 12 hetes vagyok jelenleg. Nekem is diétát javasolt az orvos, bar mivel mindentől hanyok így sok kiló lement, ami nem baj, próbálok rostban dús ételeket, gyümölcsöket enni, egyedül a zöldségekkel vagyok hadilábon.
Igazából nekem úgy volt, hogy mikor meglett az eredmény, már akkor terhes voltam, úgy mentem vissza a dokihoz, hogy nem jött meg. Majd két het mulva vissza hívott, szivhang már volt. Bár nálunk elég sok ir-es van a családban :/
Köszönöm a válaszokat!
Év elején kell mennem ismét vérvételre, ha nem javulnak az értékeim, mindenképp beszélek az orvossal a gyógyszerről. Amikor először voltam nagyon örültem neki, hogy nem a gyógyszerrel kezdjük a kezelést, utólag, amikor elkezdtem beleásni magam az IR és a teherbeesés kérdéskörébe, akkor tűnt fel, hogy akinek sikerült, az általában gyógyszert szedett. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!