Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-esként sikerült valakinek...

IR-esként sikerült valakinek teherbe esnie gyógyszer nélkül? Mennyi idő után?

Figyelt kérdés

8 hónapja próbálkozunk a babával, eddig sikertelenül.A hónapban kiderült, hogy IR-em van.Az orvosom nem írt semmilyen gyógyszert, diétát és sok mozgást javasolt, majd ha ez nem segít fél év múlva kontroll.

A kérdésem az lenne, hogy volt e valakivel hasonló? Sikerült e gyógyszer nélkül a baba? Mi segített?

2023. ápr. 19. 14:05
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Kiheverni nem tudom kihevertem e igazàbol. Már megszoktam a történet gondolatàt, együtt élek vele. Próbálkozunk is már, szóval megyünk tovább, és már nem is fáj a szívem annyira. Azonnal mindent megnézettem, IR és pajzsmirigy problémák is előjöttek, trombózis hajlam is, így már amit tudunk segíteni gyógyszerekkel azt szedem. Mellette diéta és sport az ajánlott mindenképpen.Ami tapasztalat volt e közben: A gyógyszert nem mindig az orvosok ajànljàk, kérni kell, kérni lehet hogy felirjàk..
2023. ápr. 19. 14:53
 12/41 anonim ***** válasza:

Tud valaki segíteni, aki jobban benne van, hogy az enyém mennyire súlyos? Persze, megyek dokihoz, csak olyan nehéz bejutni.

Glükóz: 5,9 7,6 4,6

Inzulin: 8,5 55,1 34,5

2023. ápr. 19. 14:54
 13/41 anonim ***** válasza:
52%
De, tünete a menstruáció elmaradása... Nyilván van akinek nem jelentkezik ez a tünet, de akinek igen, az nyilván sokkal rosszabb helyzetben teherbeesés szempontjából.
2023. ápr. 19. 14:54
 14/41 anonim ***** válasza:
¹ vagyok, #3- nak , enyhe de IR, reggeli kicsit magasabb. Erre szokták mondani hogy utóvacsizz 10 gr lassú ch-t, segit a reggeli èrtèket alacsonyabban tartani. Nekem 90 körüli a 2 órás inz és a glükóz kb 7,9 .
2023. ápr. 19. 14:58
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Igen, gyógyszer nélkül lettem terhes, pontosan időre, problémamentes terhesség után szültem.
2023. ápr. 19. 15:04
 16/41 anonim ***** válasza:

#14! Köszönöm szépen. Én is enyhére gondoltam. Az utóvacsi megvolt sajnos többször is😂 A mostani rendszer már azért jóval egészségesebb, rosszullétek se nagyon voltak, csak ugye terhes lettem, így most még azért vannak gondolom, mert még nem ürült ki a hcg.

A vizsgálatot is elrontottam, mert senki nem szólt, hogy már 10-12 órával előtte se lehet enni, így még 8-8,5 órával előtte siman vacsiztam+ benyomtam egy cukros fánkot 🤦🏽‍♀️

Jó, nem foghatom arra, mert le kellett volna bontani addig, de na, mégse teljesen szabályos.

2023. ápr. 19. 15:06
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igen, diéta és aviva torna kombinációjával.
2023. ápr. 19. 15:10
 18/41 anonim ***** válasza:
en gyogyszert sem szedtem, es nem is dietaztam. szet lehet szedni. igazabol ugy voltunk vele, hogy ha tenyleg elesben peobalkozni akarunk, akkor elkezdek dietazni, illetve olyan dokihoz menni, aki 300-as 60bpetces ertekre ir fel nekem gyogyszert. (akinel voltam azt midnta raer, ha babat akarok, de ekkor meg csak 18 voltam). Igazabol a fogantatas elotti egy evben nem vedekeztunk. Nagyjabol neztem, hogy mikor ovulalhatok, es akkor nem voltunk egyutt, es ennyi volt nalunk a vedekezes. Termeszetesen megbeszeltuk, ha megis lenne baba, semmi gond, mindketten akartunk gyereket, csak picivel kesobbre terveztuk volna, de egy pillanatog nem bantuk igy sem. Aztan egyszercsak megfogant a kisfiam, aki a kiirt napra, makk egeszsegesen szuletett. Gdm sem voltam, igaz, suroltam a hatart, de nem kellett kulonosen dietaznom. Hozzateszem, nekem a mensim hellyel-kozel rendszeres volt, 35 napos ciklusaim voltak nagyjabol, viszont evente 1 honapban altalaban kimaradt.
2023. ápr. 19. 19:12
 19/41 anonim ***** válasza:
Dehogy szedünk szét, nem kell egyformán gondolkodunk és a kérdező olyanokat keres akonek ez sikerült, 🙂 jó hogy van sikeres példa is, én örülök neki nagyon mert akkor ez nem abszolút kizáró ok. Csak bennem ott a félsz már, hogy ilyenkor egyel többször van benne a pakliban a "nem" kàrtya. Veszteség után már nekem más a néztem.😔
2023. ápr. 19. 19:57
 20/41 anonim ***** válasza:
17 vagyok, két gyerekem van, nekem is sikerült minden nélkül a második, csak sokkal tovább tartott. Az elsővel csináltam a diétát és az aviva tornát már a próbálkozás előtti hónapokban, elsőre összejött (előtte majdnem 10 évvel derült ki az IR és a PCOs, de addigra tünetmentes lettem a diétával meg a tornával, a tornát utána minden hónapban csináltam, ha kimaradt, késett a menzeszem, erre megcsináltam az intenzív verziót, és meg is jött mindig 72 órán belül a torna után). A másodikkal úgy voltam, hogy ráéreünk, meg sokan mondták már az elsőnél is, hogy minek görcsölök így rá, gondoltam, oké, lássuk, mire megyek diéta és torna nélkül (túl sok sok cukrosat és liszteset azért itt sem ettem, de minden mást igen). Na hát, így 2 év volt, mire sikerült. De ha valakinek nem sürgős, egyáltalán nem kizárt, hogy nem jön össze. Nekem a luteális szakasz rövid volt, ugye ezek a problémák befolyásolják a progeszteron-szintet, volt ovulációm, de nem tudott megtapadni. A PCOs nem jött viszont vissza annak ellenére sem, hogy a diétát csak lazábban csináltam. De arra nem volt elég, hogy legyen akár ovuláció, pedig láttuk uhn dokival, hogy szép, 22mm-es tüsző érett pont az egyik vizsgálaton. Abban a hónapban, amikor sikerült, szép erős lett az ovuteszt, előtte sosem.
2023. ápr. 19. 20:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!