Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
Jól elküldtem véletlen... *kísért. Hiányoztál Kérdező 🥰
R
Hát mikor telefonról írok akkor tudok :DD
Háháá rájöttem :D
De cuki vagy olyan jól esett hogy írtál:))
R tudnál mesélni egy kicsit bővebben hogy mi az ami miatt kiborulsz? "csak" a nem alvás és a hiszti? Ennyire nehezen alszik, vagy fáj a foga? Van jó pillanata is vagy ilyen kis nyűgös folyton?
Engem nagyon érdekelne amit megélsz a baba mellett mert szerintem ez is fontos, és szeretném ha te is letudnád írni ide ami nyomja a lelked, tudom mi most többségében babára készülünk de megmondom őszintén azért mindennek ellenére néha elönt a félelem, pont ezek miatt és biztos hogy értékelni fogom ha ide jöhetek és leírhatom nektek, úgyhogy téged is bátorítalak!! :) ( sok szívecske)
Egy valamit azért ne felejts el: nem kell mindenben a number1-nak lenni! Nem lehetsz a kialudt tökéletes testű törődő anyuka aki 0-24 ott van a babának, ilyet azért ne várj el magadtól! Szerintem emberi léptékekkel kezdd el, pl ha eszel édességet legyen cukormentes vagy egészségesebb vagy ilyesmi de semmiképpen ne azzal hogy egyből kemény diéta, úgy hogy semmi időd nincs. Az el fogja venni a motivációdat és nem is szükséges szerintem. Én pl anno azokat is győzelemnek éltem meg, mikor bulgurt ettem krumpli helyett.. ezekkel kell kezdeni. :3
Kérdező! Tudod, először nézettem progit, hogy igazoljam, hogy nem volt ovum🤣 Akkor a felső határnál magasabb volt, ami jelezhet bizonyos rákot, terhességet vagy 2 peteeérést. De ugye, kiderült , hogy olyan pici volt végig, hogy azt nem ovu után 6 nappal nézettem, mint hittem, hanem kb.1-2. Akkor pedig még nem jelezhet terhességet, tehát maradt a rák, vagy a dupla ovu. Aztán az elején nézettem vérből hcg-t, ami 2x olyan gyorsan nőtt, mint kellett volna és, mint utóbb kiderült, hogy kisebb, mint gondoltam, eleve végig határ fölött volt az is, ami szintén ikerre is utalHAT. Utána meg jött a hematóma, ami kicsit volt kisebb az akkori petezsáknál, szóval az is előfordulhat, hogy egy bevérzett petezsák volt, azt akkor már nem lehet megállapítani. Szóval nem biztos, csak ezek alapján azt mondta, esélyes.
A felújítás sehogy. Közben kiderült, még bonyibb lesz, mint gondoltam. Pl.a csőrepedést csak akkor fizeti ki a ház, ha fizeti a biztosító. Csak addig meg ugye nem nyúlhatok hozzá.A bojlerhez meg valami engedély is kell, ami szintén új infó, ilyenek. Közben meg kaptam egy babakocsit, ami tök jó, meg minden, csak azonnal hozták, mert hogy nem tárolják, így megdőlt az elméletem, hogy ide semmi be nem jön, amíg minden ki nem megy🤣Egyelőre elszórtam a lakás különböző pontjain, ahol egy pici helyet is találtam. Pihenni pihenek, de leginkább munkában, meg dokinál. Szörnyű, hogy minden napra van valami doki. Megkerült a fogorvosom, holnap hozzá is megyek. Napok óta a fülem is fáj, szóval tartok tőle, hogy még a fülészetet is be kéne iktatnom, pedig nagyon elég lett volna heti 5 napból 4 dokis😕 Próbáltam melegíteni, de nem jött be. Szerintem ki kell mosni.
R! Ne keseríts el! Azt hittem, szülés után már Hawai lesz😂
A.
Örülök, hogy visszatértél 🥰
Fhú, kegyetlenül fogzik, és nemtudok neki segíteni, van olyan nap, hogy órákat visít na de torka szakadtából, és ilyenkor nem lehet semmivel lekötni a figyelmét... Lehetetlen... Valamelyik nap az apja kapcsolt neki kicsigesztenye klubot youtubon... Na az kellőképpen elterelte a figyelmét... Pedig mindig a tv és elektronika ellen voltam... És úgy érzem most ezzel megbuktam mint anya, nem szerettem volna ezt semilyen formában... De mikor már órákat visít, nyűglődik, tépi a fülét, haját.. Véresre karmolta az orrát..nem hajlandó elaludni, akkor sem ha fejre állok és ketyegek, csak sír és sír... Enni nemkell, játék nem kell, ínyét hiába kenem semmit nem használ... Nemjó neki sehogy... Egyszerűen belefáradok sokszor estére olyan vagyok mint akin át ment egy úthenger. Természetesen ez mellett van rengeteg jó is, mert tényleg imádom őt, és normál esetben egy mosolygós sikongatós, "beszélgetős" kislány... De utóbbi 2 hét ez pokol... Tényleg minden baja... Próbálkozik előre haladni, de nemsikerül nem éri el a játékot sír, feszíti magát, akkor próbál négykézlábra állni, összecsúszik, sír... Felhúzza magát az etetőszékben megcsuszik a keze, hátra esik, sír, meglátja a telefonom elkapja, elveszem tőle sír...nem hagyom megrágni a töltő kábelt sír... Öltöztetem sír, megtörlöm az orrát sír... Nemtud visszafordulni hátra sír... Eszek, nem adok belőle sír... Ez megy minden nap körbe körbe 2 hete... Én meg örülök ha wc-re eltudok menni anélkül, hogy azt hallanám hogy épp üvölt valamiért...pár napja itthon volt az apja.. Sikerült kicsit takarítanom, én olyan boldog voltam mint aki nyert a lottón... Élveztem, hogy mosogathatok, pedig útálok tiszta szívből. Én tudtam hogy nehéz lesz. Nade ez durva most... Éjjel legalább alszik, ha már nappal sztrájkol... Egyszer biztos könnyebb lesz. Az első 2 hónap borzasztó volt... Aztán kb 5 hónapos koráig álom volt. De most az ördög belébútt 🙂🤣 Részemről az is kellemetlen, hogy mindig itthon... Körbe körbe minden nap egyforma.. Pici faluban élek nincs itt semmi egy élelmiszerbolton kívül... Ha kimegyünk sétálni, van hogy nem találkozok végig senkivel... A páromon és a kislányomon kívül nincs kivel beszélgetnem.. Anyósomék dolgoznak.. Anyám kemény depressziós még mindig, a sógornőm ma tesztelt pozitívat...szóval őt is ritkábban fogom látni, mert valószínű elköltöznek innen. Egyedül érzem magam sokszor mint a kisujjam, pedig a párom tényleg rengeteget segít, takarit, mosogat fátkészít, pelenkáz fürdet, de eközben csak elszaladgálunk egymás mellett, mert mindkettőnknek mindig van valami dolga, amit sokszor felváltva sikerül csinálni.. Aztán már azt veszem észre, hogy megy dolgozni... Elalszik a lány, jó esetben tudunk beszélgetni kicsit... Rosszabb esetbe elalszik a tvnél, mert ő is nagyon fáradt... Mert ha nem munkában van akkor itthon próbál 110%ot nyújtani.
Köszönöm hogy kiírhattam magamból. 💗
R
Huuuha akkor az a haematoma nem is az volt aminek gondoltunk.. mekkora csavar ... Mint egy sorozatban:D
Á, nem baj mire jön a baba majd meglesz minden :D Füled? Juj az nagyon fájdalmas tud lenni, most minden kijön rajtad :O
R, az alapján amit elmondasz, nem lehet hogy fáj neki valami? Mármint a fogán kívűl gondoltam, pl mikor babákkal dolgoztam akkor vakarták nagyon a fülüket ha be volt gyulladva (de erre már lehet hogy gondoltál vagy nem látod nagyon jelét vagy tököm tudja, egyszerűen csak nem gondolod hogy így van, te vagy az anyukája szóval neked van rá egy 6. érzéked mi lehet a gond, nem akarom hogy úgy érezd én most innen megmondom)
Ha egyszerűen csak nyűgös: Húh, hát agalapján amit elmondtál azért borzasztó nehéz dolgotok van most.. Egy baba ennyi energiát felemésszen, az nagyon durva és le kalappal előttetek!
L a tanúja hogy milyen komolyan szeretném meghúzni a határokat ami az online teret illeti, de megmondom őszintén, ha olyan helyzetben lennék mint te egy percig nem lenne bűntudatom (de.. biztos :D de most kicsit magamnak is mondom talán a jövőbe mert még van agysejtem amin nem ugrál gyerek :D ) mert én/te is emberből vagy és neked is vannak szükségleteid, te is lehetsz fáradt és lehet eleged a saját gyerekedből (szerintem ezt érdemes tudatosítani, ettől nem leszel rossz anya!).
Bárki, aki ezekkel a gondolatokkal küszködve kel fel és csinálja tovább annak tudnia kellene milyen jó anya.. aki aggódik hogy jól csinálja-e az általában mindig jól csinálja:)))
A szociális térrel kapcsolatban: Ezt nagyon átérzem, amúgy merre laktok hogy ennyire falu?
Esetleg a költözés nem jöhet szóba?
Amúgy dolgozni esetleg nem akarsz vissza menni , bölcs pl?
Na most lehet hülyeséget kérdezek, mert lehet ennyi életenergiával dolgozni menni nem a legjobb ötlet de a szociális szükséglet miatt kérdezem csak, közben meg eszembe jut mennyivel több dolgod lenne.. hm ...
Édesanyád még mindig bent van a klinikán, vagy már otthon?
Ő vele mi a helyzet most milyen állapotban van?
-bölcsit akartam írni :D
Itt is bármikor szívesen látunk ám!! Írj többet :33 :))
Hát, az már sose fog kiderülni. De jobb is. Akkor rossz lenne, ha már tudtam volna róla és úgy hal el, így nem is tudtam, ha volt is.
Csak nagyon enyhén fáj, szerintem a hülye terhességi orrdugulás, vagy mi miatt, mert az is folyton bedugul. Szerintem most a fülem is, csupa zsír. Próbálom kipucolni, de nem megy jobban. Szóval szerintem inkább mossák ki, mielőtt nagyobb kárt teszek benne, vagy begyullad vagy ilyesmi.
Jaj, szegény R! Nehéz lehet most. Az a baj, hogy ilyenkor még el se tudják mondani, mi bajuk.
Képzeljeétek, most unokahúgom is teljesen bekattant. Ő már el tudná, de azt mondja, nem tudja, mi baja😂 Egész nap ordít, ő, aki sose sírt. Tesóm már teljesen kivan tőle. Velem meg nem beszél. (Unokahúgom, nem a tesóm.)
Tök durva, hogy már 3,5 éves és most jut eszébe. Jó tanács, mindenkinek a jövőre nézve, ha azt hitted, megúsztad, ne örülj🤣
Egyébként nála is kütyü elvonás van most. Tesóm is nagyon ellenzi, de ott kint meg az a "normális". Tesóm küldött a múltkor egy ilyen videót Facebook-ról. Azt mutatta be, mit művel a gyerekekkel a gyakori kütyüzés. Nagyon durva. Nem láttátok esetleg?
A.
Sziasztok!
Örülök, hogy mindenkivel minden rendben. Kérdező,sokat gondoltam Rád,bíztam benne,hogy újult erővel folytatod. Én is el vagyok tűnve,kicsit feladtam most ezt az egészet,de nem akarok senkit fárasztani ezzel.
R nagyon jól teszitek, hogy mentek Dévény tornára a picivel. A sok nyűgösködésnek lehet az egyik oka,hogy esetleg túl kötöttek az izmai, vagy letapadás van valahol. Ezeket a tornával remekül lehet segíteni,később ha szükséges TSMT szóba jöhet még. Gyógypedagógus vagyok,ha kérdésed van vagy lesz a jövőben,keress bátran.
Mindenkinek nagyon drukkolok!
Y
Utóbbi 2 hétben kezdte... Felül is látni h piros az ínye és kicsit dagad, alul meg látni ahogy fehérít a két kis csík.. Ömlik a nyála, kivan pattogva tőle az arca, és idegből rág mindent ami a keze ugyébe kerül... Sokszor felsikít aztán erőből megfejel mert beakarja kapni az orrom 🤦🏼♀️ ebből veszem hogy a foga fáj és nem más. 😊 A fülével nem hiszem, hogy gond lenne.
Szlovákiában lakom, Esztergomtól pár kilométerre. Egyébként a város innen 15 km. Nekem jogosítványom nincs. És talán bölcsi sincs. Vagy ha van, akkor olyan árban, hogy arra dolgoznák. De amúgy is szeretnék mindig mellette lenni, még a nagyszülőkre se bízom nem még idegen emberekre. ☺️ Persze nincs bajom azzal ha más igen, de én nemtudnán 😊Munka mellett pedig esélytelen volna megoldanunk, hogy hozzuk - vigyük bölcsibe. A költözés nagyon nem opció. 4 éve vettük a házat most lettünk kész pár hónapja. Végre minden olyan mint ahogy én szeretném🤭🤪 szóval mostmár itt öregszünk meg, de én nem is tudnék városban élni, mindig falun laktam 😊
A tv telefon, tablet és társai az én szememben is tabu volt.. Egészen mostanáig. De a telefon és a tablettel tartom is magam. És tartani is fogom. Én is néztem egész kiskoromtól meséket...itt inkább a határ szabást tartom fontosnak. Lehet csak mértékkel, bár hónapokkal ezelőtt zéró tolerancia volt még 🤣Nyomkodós telefonja lesz ha iskolás lesz és baj van, tudjon hívni és én is eltudjam érni őt. Jelenleg kb igy állok hozzá.
Hát anyukám az otthon van novembertől, de azóta 5x látta az unokáját... Abból 3x mi voltunk nála. 1x pedig elhoztuk hozzánk. 1 hete voltunk nála, de 10 perc volt mert őszinte leszek én ezt nembírom nézni. Millioszor felhivtam, írok neki, próbáltam segíteni. De aki nem akar meggyógyulni az nem is fog sajnos. Tönkre van. Nagyon.
R
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!