Oltassam magam?
Egészségügyi dolgozó vagyok, így hamarosan beoltanak COVID-19 elleni védőoltással.Tudom rá van írva a beleegyezo nyilatkozatra, hogy 2 hónapig ne vállaljon babát,aki beadatja az oltást.
Mi mar 8 hónapja rajta vagyunk a babaprojekten, nagyon szeretnénk babát! Eddig sajnos semmi híre hogy jönne!
Ha beoltatom magam és nem veszem figyelembe a 2 hónapos “szünetet” akkor abból mi baj lehet?
Kerdesem azok fele irányul akik szinten gyermeket szeretnének de oltakoznának is!Olvastam sok cikket erről, és nem írtak le egyértelműen hogy baja lenne a babának ha esetleg ezidő alatt jönne össze, csak a biztonság kedvéért védik le magukat, mert ezirányú kutatás még nem történt a terhes nőknél!
Nem szeretnénk várni 2 hónapot, így is nehezen akar össze jönni...
28
Ha neked a titkolózás többet ér mint a leendő gyereked egészsége, akkor csak titkold..
Józan paraszti ésszel, ugyanannyira tudják, hogy 2 hónapon belül okoz-e bajt, mint 6 hónappal, vagy akár 5 évvel később. Semennyire. Azt feltételezik, hogy nem, de mivel nincs erre vonatkozó adat(nem végeztek kísérletet kismamákon, "nem volt még idejük" teherbeesni és azt kihordani oltottaknak), nem jelenthetik ki, hogy nem okoz, így le kell védeniük magukat arra az esetre, ha később kiderülne, hogy mégis. Ezért mondtak egy számot. Ha azt mondták volna, nem tudjuk, milyen hatással van a későbbi teherbeesésre és a magzatra, tehát, aki gyereket tervez és biztosra akar menni, ne oltasson, akkor egyetlen szülőképes nő se oltatna.
Én személy szerint a Pfizert nem is kaphatnám, de tuti nem oltatnék. Egyszerű oka van. 39éves vagyok. Valószínűleg így se lesz gyerekem, de nem vennem el magamtól az esélyt. Leghamarabb akkor oltatnék, amikor megszülettek az "első oltottak" gyerekei.
Akik azzal jönnek, hogy koronásnak se jobb lenni terhesen, azoknak azt tudom mondani, hogy ez igaz, de arra számtalan példa van, lehet tudni, hogy mit kockáztatok, oltásnál nincs. Majd ha lesz, akkor tudok mérlegelni, "melyik fájna jobban".
Tudom, ha mindenki így gondolkodna,én se tudnám meg soha, hisz senki se vállalná a "kísérleti nyúl" szerepét. Ez így van. Én önző vagyok, nekem a saját gyerekvállalásom fontosabb másokénál, nem áldoznám fel magam a közért. Nem is várom el senkitől, aki önként megteszi, annak minden tiszteletem, de én nem. Jöhet a lepontozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!