Oltassam magam?
Egészségügyi dolgozó vagyok, így hamarosan beoltanak COVID-19 elleni védőoltással.Tudom rá van írva a beleegyezo nyilatkozatra, hogy 2 hónapig ne vállaljon babát,aki beadatja az oltást.
Mi mar 8 hónapja rajta vagyunk a babaprojekten, nagyon szeretnénk babát! Eddig sajnos semmi híre hogy jönne!
Ha beoltatom magam és nem veszem figyelembe a 2 hónapos “szünetet” akkor abból mi baj lehet?
Kerdesem azok fele irányul akik szinten gyermeket szeretnének de oltakoznának is!Olvastam sok cikket erről, és nem írtak le egyértelműen hogy baja lenne a babának ha esetleg ezidő alatt jönne össze, csak a biztonság kedvéért védik le magukat, mert ezirányú kutatás még nem történt a terhes nőknél!
Nem szeretnénk várni 2 hónapot, így is nehezen akar össze jönni...
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok. Én Ausztriában élek, nekünk úgy mondták, hogy az első adag után 2 hónapig, a második után meg 3 hónapig nem ajánlott teherbe esni. Mi 10 hónapja próbálkozunk. Úgy döntöttem, hogy ameddig meg nem kapom az oltást, addig próbálkozunk tovább, ha sikerül akkor nem oltatom magam, de ha oltásig nem sikerül, akkor sajnos várnunk kell.
Volt tanulmány, hogy aki az első adagot megkapta és közben terhes lett, nem történt elváltozás az embrióban. A tesztelt állatokon sem történt, Amerikában pedig terhes nőknek is beadják az mRNS vakcinát.
Tudom, hogy nagyon rossz várni és ott van a mi van ha most sikerült volna, de sajnos dönteni kell.
Szia!Mi is rajta vagyunk az ügyön már jó ideje😉
Én nem szeretném beadatni mert nem bízom az oltóanyagban és rossz érzésem van vele kapcsolatban és nem is szeretnénk várni megint hónapokat ugyanis mi meddőségi központba járunk és tavaly a Covid miatt hónapokra leálltak és várnunk kellett.Nem várunk megint,vártunk mi már eleget.
Hát ezaz!en sem tudom hogy rosszabb lenne e mintha kismamakent covidos valaki.ismerősöm covid pozi teszttel egyidejűleg lett egy pozi terhes tesztje is és kutya baja a babának és neki is!
Az a baj hogy hiaba vagyok eü dolgozó itt az okosabbak sem tudnak többet mondani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!