Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! 28 hetes vagyok és...

Kismamák! 28 hetes vagyok és rászánnám hogy beoltassam magam a influenzavírus ellen. De félek hogy baja lesz a babának valaki oltatta be magát ebben a terhességi hétben vagy előtte? OLTASSAK VAGY NE OLTASSAK?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 11:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 31 hetesen oltattam, sógornőm 15. héten, semmi baja senkinek, azoknak a szintén beoltott kismamáknak sem, akikkel ennek kapcsán beszéltünk. Megölt vírust kapsz az oltásban, át sem megy a placentán. Ha oltási szövődményként láz jelentkezne, ott a Kalmopyrin. Más baj nem lehet. Viszont ha nem oltatsz, és elkapod, akkor hajjaj.
2009. dec. 15. 11:10
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem oltatok de állítólag nem megy át semmi a méhlepényen.
2009. dec. 15. 11:11
 3/19 anonim ***** válasza:

Én holnapután oltatok, akkor töltöm be a 16. hetet ovu alapján. Nekem azt mondta az orvosom, hogy addig várjak, mert a 16. hétre teljesen készen van a méhlepény, és így a babát nem érheti baj az oltástól, magyarul nem megy át rajta.

16 hetes kismama

2009. dec. 15. 11:17
 4/19 anonim ***** válasza:
72%

Egyik legjobb barátunk 2-3 napja mesélte, hogy a sógornője 29 hetes terhes volt, beoltatta magát hétfőn, majd 4 nap múlva az addig problémamentes terhességben megindult a szülés, nem is tudták visszatartani, megszülte a babát, aki 8-900 gr lett (nem emlékszem a pontos számra), Pécsre vitték, Szekszárdon született.

A család meg lehurrogta őt, mikor az oltás szót kiejtette a száján, hogy nem-e azmiatt... Merthogy ő nem orvos, nem tudhatja...

Hát, tényleg nem tudhatja...

2009. dec. 15. 11:37
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 27 hetesen oltattam,pont ma egy hete.Tegnap voltam a nődokinál, aki megvizsgált és azt mondta minden rendben, a méhszájam gyönyörűen csukva:)

Szerintem nyugodtan oltass, nem lesz semmi gond, nem érzek én se semmi rendellenességet, a baba ugyanúgy mocorog mint eddig.

2009. dec. 15. 12:37
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 27 hetesen oltattam,azóta is nagyon jól vagyunk!Lelkileg pedig megnyugodtam!Előtte halálra idegeskedtem magam a H1N1 miatt.
2009. dec. 15. 12:58
 7/19 anonim ***** válasza:

22 hetes vagyok, két hete oltattam. El se mondhatom, micsoda megkönnyebbülés most úgy felülni a buszra, hogy tudhatom: nem én lesztek a következő kismama, aki a vírus miatt lélegeztetőre kerül, és elveszíti a kisbabáját.

A kicsikémet nem féltem az oltástól. Ahogy az előttem írók írták, az oltás elölt vírust tartalmaz, és csak minimális adalékanyagot. Több mérget nyel el a szervezetünk egy nagykörúti sétán vagy egy konzerv felbontásakor. A méhlepény már teljesen kialakult, a baba szervei is kialakultak, fejlődési rendellenesség kialakulása a 10-12. hét után már nem alakulhat ki.

Nyugalom, ne pánikolj, az nem tesz jót a babának se. :-)

2009. dec. 15. 14:00
 8/19 anonim ***** válasza:
Egy mondatban négy "kialakul", én is szépkimagyarfejeztem magamat, ezúton is bocs. :-)
2009. dec. 15. 14:01
 9/19 A kérdező kommentje:
köszi szépen minden választ úgy döntöttünk apucival hogy beoltatjuk magunkat !
2009. dec. 15. 15:35
 10/19 anonim ***** válasza:
Én is egy hete oltattam be magam, 15 hetesen. Előtte nagyon oltásellenes voltam, de aztán több különböző szakemberrel beszéltem, és meggyőztek, hogy fontos az oltás, és nem árt a babának. Ha aggódsz a higanyszármazék miatt, akkor szedjél szelént minimum 2 (de akár 4) hétig, az profin megköti a nehézfémeket, mérgeket. Én is azt szedek. És most már, amikor újabb beteg kismamáról hallok, nyugodt vagyok, hogy én már be vagyok oltva. Sok sikert és semmi mellékhatást!
2009. dec. 15. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!