Kismamák! 28 hetes vagyok és rászánnám hogy beoltassam magam a influenzavírus ellen. De félek hogy baja lesz a babának valaki oltatta be magát ebben a terhességi hétben vagy előtte? OLTASSAK VAGY NE OLTASSAK?
Én holnapután oltatok, akkor töltöm be a 16. hetet ovu alapján. Nekem azt mondta az orvosom, hogy addig várjak, mert a 16. hétre teljesen készen van a méhlepény, és így a babát nem érheti baj az oltástól, magyarul nem megy át rajta.
16 hetes kismama
Egyik legjobb barátunk 2-3 napja mesélte, hogy a sógornője 29 hetes terhes volt, beoltatta magát hétfőn, majd 4 nap múlva az addig problémamentes terhességben megindult a szülés, nem is tudták visszatartani, megszülte a babát, aki 8-900 gr lett (nem emlékszem a pontos számra), Pécsre vitték, Szekszárdon született.
A család meg lehurrogta őt, mikor az oltás szót kiejtette a száján, hogy nem-e azmiatt... Merthogy ő nem orvos, nem tudhatja...
Hát, tényleg nem tudhatja...
Én 27 hetesen oltattam,pont ma egy hete.Tegnap voltam a nődokinál, aki megvizsgált és azt mondta minden rendben, a méhszájam gyönyörűen csukva:)
Szerintem nyugodtan oltass, nem lesz semmi gond, nem érzek én se semmi rendellenességet, a baba ugyanúgy mocorog mint eddig.
22 hetes vagyok, két hete oltattam. El se mondhatom, micsoda megkönnyebbülés most úgy felülni a buszra, hogy tudhatom: nem én lesztek a következő kismama, aki a vírus miatt lélegeztetőre kerül, és elveszíti a kisbabáját.
A kicsikémet nem féltem az oltástól. Ahogy az előttem írók írták, az oltás elölt vírust tartalmaz, és csak minimális adalékanyagot. Több mérget nyel el a szervezetünk egy nagykörúti sétán vagy egy konzerv felbontásakor. A méhlepény már teljesen kialakult, a baba szervei is kialakultak, fejlődési rendellenesség kialakulása a 10-12. hét után már nem alakulhat ki.
Nyugalom, ne pánikolj, az nem tesz jót a babának se. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!