34 hetes kismami vagyok, nem tudjuk eldönteni, ha férjemmel, hogy beoltassam magamat az új oltással vagy sem? Mindenki mást mond, kapott valaki értelmes információt, az orvosától?
Szia! Az a baj, hogy ahány orvos annyit mond. Mindenkinek van vmi meggyőződése és azt hangoztatja. Sajna itt mindenkinek magának kell döntenie. Én is 34 hetes vagyok és én jövő kedden beadatom. Nagyobb kockázata van annak ha elkapom, mintha megkapom az oltást és fájni fog a karom vagy véletlenül lázas leszek. Annyira terjed a környező országokban a járvány, hogy valamit mindenkinek lépnie kell. Mindenki azt várja, hogy valaki mond egy tuti infot. nincs tuti tipp sajnos, olvassatok utána nagy szervezetek honlapján (ne rémisztgető fórumokon) aztán döntsetek a családdal. Mi is ezt tettük. Meglátjuk...bízzunk a legjobbakban.
Tény, hogy az én dokim ezt mondja, a tied azt és mindkettő meg van győződve, hogy igaza van. Ezért van mindenki elbizonytalanodva, hogy akkor most mi legyen. Én sem tudom, hogy jól döntöttem-e, de mostantól nem fogok ezen parázni legalább.
Én is megkérdezem ma a dokimat, és ha ő azt javasolja, akkor oltatunk. A férjem már be van oltva (ha járvány lesz és a klinikán látogatási tilalom lesz a szüléskor, csak akkor jöhet be, ha be van oltva + eü-s). Igaza van az előttem válaszolónak. Nagyon nehéz eldönteni, sajnos mindenki mást mond, én már rengeteg mellette, ellene szóló oldalt elolvastam, ha visszanézed az előző kérdéseket, akkor egy-két oldal címe be is van másolva.
Nem tudtam eldönteni én sem, úgyhogy muszáj megbíznom az orvosom ítélőképességében. Én nem értek hozzá és nem is ez a dolgom, hogy virológiából, genetikából... jeleskedjek. Ha véletlenül úgy döntesz, hogy nem adatod be,és ne adj isten mégis elkapod, akkor tudok egy klinikai oldalt ajánlani, ahol leírják, hogy a tünetek jelentkezése után 48 órán belül milyen inhaláló antibiotikumot lehet terhesen alkalmazni, ami hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!