Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beoltassam magam még egyszer?

Beoltassam magam még egyszer?

Figyelt kérdés

Tavaly tavasszal oltottak be H1N1 infulenza ellen. Van esetleg valakinek infója, hogy ez még hat idén is?

14 km

2011. jan. 18. 13:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Van infóm, utánajártam. Felröppent egy olyan hír, hogy a tavalyi oltás védettséget ad, de ez így nem igaz. Aki tavaly megkapta, idén elkaphatja, csak ha szerencséje van, enyhébb lefolyású lesz. A kacsa hír alapja az volt, hogy Amerikában kísérleteznek egy más hatásmechanizmusú oltóanyaggal, ami végleges védettséget ad, de csak 2013-ban kezdik embereken tesztelni.
2011. jan. 18. 13:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Igazán csak orvos tudja megmondani egy ellenanyagteszttel, hogy van-e még hatása vagy nincs. Az egyén immunrendszertől függ, kinél meddig ad az előzőleg beadott oltás védettséget. [link]
2011. jan. 18. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

A tavaly beadatott oltás elvileg kb. fél évig hatott intenzív.

Most dec.-jan. körül bezárták az I. sz. Női Klinikát, mert kismamákat találtak H1N1 fertőzéssel. Rendbe jöttek, nem volt tragikus vége. Azt tudni kell, hogy mindegyikük megkapta az első járvány körüli tavaly/tavaly előtt a védőoltást.

Részben voltak csak védettek, de az is segített.

2011. jan. 18. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Kb. 7O%-ban ad védettséget és nem a maximálisat. Na most ez alapján döntsük el.. Én se tudom, mi legyen. 13 h km.
2011. jan. 18. 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:

14:16 vagyok

Én beoltattam magam újra. (kombinálttal, abban is van h1n1)

2011. jan. 18. 21:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Tehát elképzelhető, hogy valamennyire még védettséget élvezek?! Nem tudom mi legyen? Már tavaly is könyörgések árán adtam csak be a derekam, de most hogy még babás is vagyok... Még gondolkodom rajta.
2011. jan. 19. 07:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Dettó.

Hány hetes vagy?

2011. jan. 19. 13:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja látom, 14. Én 13.
2011. jan. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!