Beoltassam magam még egyszer?
Figyelt kérdés
Tavaly tavasszal oltottak be H1N1 infulenza ellen. Van esetleg valakinek infója, hogy ez még hat idén is?
14 km
2011. jan. 18. 13:03
1/8 anonim válasza:
Van infóm, utánajártam. Felröppent egy olyan hír, hogy a tavalyi oltás védettséget ad, de ez így nem igaz. Aki tavaly megkapta, idén elkaphatja, csak ha szerencséje van, enyhébb lefolyású lesz. A kacsa hír alapja az volt, hogy Amerikában kísérleteznek egy más hatásmechanizmusú oltóanyaggal, ami végleges védettséget ad, de csak 2013-ban kezdik embereken tesztelni.
2/8 anonim válasza:
Igazán csak orvos tudja megmondani egy ellenanyagteszttel, hogy van-e még hatása vagy nincs. Az egyén immunrendszertől függ, kinél meddig ad az előzőleg beadott oltás védettséget. [link]
3/8 anonim válasza:
A tavaly beadatott oltás elvileg kb. fél évig hatott intenzív.
Most dec.-jan. körül bezárták az I. sz. Női Klinikát, mert kismamákat találtak H1N1 fertőzéssel. Rendbe jöttek, nem volt tragikus vége. Azt tudni kell, hogy mindegyikük megkapta az első járvány körüli tavaly/tavaly előtt a védőoltást.
Részben voltak csak védettek, de az is segített.
4/8 anonim válasza:
Kb. 7O%-ban ad védettséget és nem a maximálisat. Na most ez alapján döntsük el.. Én se tudom, mi legyen. 13 h km.
5/8 anonim válasza:
14:16 vagyok
Én beoltattam magam újra. (kombinálttal, abban is van h1n1)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Tehát elképzelhető, hogy valamennyire még védettséget élvezek?! Nem tudom mi legyen? Már tavaly is könyörgések árán adtam csak be a derekam, de most hogy még babás is vagyok... Még gondolkodom rajta.
2011. jan. 19. 07:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!