Sonar26 kérdése:

Oltassam magam?

Figyelt kérdés

Egészségügyi dolgozó vagyok, így hamarosan beoltanak COVID-19 elleni védőoltással.Tudom rá van írva a beleegyezo nyilatkozatra, hogy 2 hónapig ne vállaljon babát,aki beadatja az oltást.

Mi mar 8 hónapja rajta vagyunk a babaprojekten, nagyon szeretnénk babát! Eddig sajnos semmi híre hogy jönne!

Ha beoltatom magam és nem veszem figyelembe a 2 hónapos “szünetet” akkor abból mi baj lehet?

Kerdesem azok fele irányul akik szinten gyermeket szeretnének de oltakoznának is!Olvastam sok cikket erről, és nem írtak le egyértelműen hogy baja lenne a babának ha esetleg ezidő alatt jönne össze, csak a biztonság kedvéért védik le magukat, mert ezirányú kutatás még nem történt a terhes nőknél!

Nem szeretnénk várni 2 hónapot, így is nehezen akar össze jönni...

2021. jan. 26. 15:16
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
18%
Nem tudom, hogy miért kell projekt-nek titulálni azt, ha valaki a spermáját másvalaki vaginájába spricceli, gyereknemzési szándékkal, mindenesetre ki fogjátok bírni, ha két hónapig óvszert használtok...
2021. jan. 26. 15:59
 12/41 anonim ***** válasza:
60%
Hát nem tudom... Eddig az volt, hogy semmit nem okoz, ha valaki terhesen megkapja. Most kiderült, hogy át lehet adni a magzatnak, és növekedési problémákat okoz a harmadik trimeszterben. Bulgáriában volt egy ilyen eset. Szerintem még bármi kiderülhet a vírusról és az oltásról is. Még hónap nem a világ.
2021. jan. 26. 16:05
 13/41 anonim ***** válasza:
62%
Még két hónap...
2021. jan. 26. 16:06
 14/41 anonim ***** válasza:
23%
Nézd, itt nem önmagában az oltás kockázatát kell mérlegelni, hanem összevetni az oltás kockázatát az oltatlanság kockázatával. Kismamaként elkapni a koronavírust nagyon nem jó buli. Szerintem még mindig az oltásnak kisebb a kockázata, de persze nem vagyok szakember.
2021. jan. 26. 16:07
 15/41 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyok a helyedben, de soha nem tudnám magamnak megbocsátani, ha beadatom az oltást és később emiatt lenne baja a babának. Alapból kértük az oltást, időközben megfogant a baba, de ha hamarabb kaptunk volna oltást akkor vártunk volna.
2021. jan. 26. 16:08
 16/41 anonim ***** válasza:
36%
#15, ez jól hangzik, de sajnos attól is lehet baja, ha nem adatod be. Sőt, én ettől még jobban félnék.
2021. jan. 26. 16:10
 17/41 anonim ***** válasza:
59%
Én a helyedben beoltatnâm magam és vârnék 2 hónapot.
2021. jan. 26. 16:15
 18/41 anonim ***** válasza:
36%
#16, viszont sok kismamáról olvasni, magyarokról,ismertekről vagy egyszerű emberekről, akik várandósan vészelték át a koronavírust. Így mérlegelve mi ezt az opciót választottuk.#15
2021. jan. 26. 16:16
 19/41 anonim ***** válasza:
71%
Te most egészségügyi dolgozóként tényleg ennyire buta vagy?? Ha azt mondják h a védőoltás után 2 hónapig ne ess teherbe, nyilván azért mondják mert az égvilágon fogalmuk sincs róla h egy magzatra ilyen korai szakaszban milyen hatással lenne, v a másik h azért mert pontosan tudják h milyen hatással lenne. Komolyan megéri a kockázatot? Én alapból nem oltatnám be magam, pláne nem akkor ha még életem során szülni szeretnék.
2021. jan. 26. 16:26
 20/41 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es!értő olvasás hiányában ne kommentelj!es kikérem magamnak és a tobbi takarítónő nevében (akikben több értelem és emberség szorult mint beled) hogy így leminősíts valakit,akit nem is ismersz.képzeld röntgen asszisztens vagyok!

direkt ugy tettem fel a kérdést,hogy azokhoz szól akik hasonló cipőben járnak,hiszen ez az oldal akár segítségnyújtásról is szólhatna, de sajnos az ilyen alpári bunkó emberek miatt mint te nem ez jon le...a többi segítő,értelmes kommenteket ezúton szeretném megköszönni te meg nyaljál sót professzor úr/nő!🙂

2021. jan. 26. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!