Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?

Figyelt kérdés

A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁

Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.

Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.

Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.

Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D

Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷‍♀️

(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)

2022. márc. 24. 11:11
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
71%
Hát nincs.A gyártó csak azt vállalja,hogy külön csiramentes üzemben palackozza a nitrát mentes vizet,de miután felbontották már nem is csíramentes.Nyugodtan olvass utána ez így van.Az meg hogy a kórházban nincs kapacitás mindig frissen csinálni,ezért nem úgy csinálják,nem jelenti azt hogy jól is van úgy. Ennek is utánaolvashattok.De már elértünk a tárgytól.Aki kitart a 6 hét alatt,beáll a kereslet-kínálat,és egyéb nehézség (anya beteg,baba beteg,kevés vagy nincs tej,gyógyszer szedés stb)mert nyilván a muszáj az nagy úr,nem tudom elképzelni,hogy bonyolultabb szoptatni mint a tápszer.De én nem vagyok valami szoptatásifanatikus,tényleg azt vallom,hogy úgy kell csinálni ahogy jó az adott családnak.Az 5 gyerekes szoptatós anyuka vagyok,és nekem marha nagy macera lett volna,semmi pénzért nem cseréltem volna el,(nem mintha lett volna választásom,ha probléma lett volna)de ez csak az én nézőpontom.
2022. márc. 24. 16:00
 42/47 A kérdező kommentje:

Én a szoptatásra gyúrok, mert az jobb a babának, de nagyon félek a kizárólagos szoptatástól, kb. 5 percenként meggondolom magam h maradjunk a cumisüvegnél :D

Ha nem lesz senki beteg már akkor találkozok szoptatási tanácsadóval, mert befigyelt a cumizavar 😒

Félek h teljesen átszokik a baba a cumisüvegre, de attól is félek h csak szoptatni fogok :D

2022. márc. 24. 16:58
 43/47 anonim ***** válasza:
Ne félj!Próbáld meg,hátha jó lesz nektek is.Ha nem legfeljebb marad a cumisüveg.
2022. márc. 24. 17:01
 44/47 anonim ***** válasza:
32%

Számomra a világ legegyszerűbb dolga a szoptatás. Előkapom, 5 perc alatt jól lakik, mehetünk tovább.

Igen, a gyermekágy alatt volt maratoni szopi, de az a 6 hét erről szól. Nem tudom, mennyit eszik, vagy mennyit kellene ennie... Azt tudom, hogy ha jóllakott, abbahagyja. Azt is tudom, hogy a havi státuszon mindig megdícséri a doki, hogy szépen fejlődik. Azt is tudom, hogy jó ütemben növekszik, kiegyensúlyozott, boldog baba.

Éjjel csak odafordulok, eszik, alszunk. Néha arra sem emlékszem, hányszor eszik, mert magamhoz se térek.

Nekem a világ kínzása lenne este tápszerért vánszorogni a konyhába. Pisilni is utáltam terhesen kijárkálni éjjel, mert utána nehezen alszom vissza.

A férjem sem tudna segíteni, mert veszélyes munkát végez, fontos, hogy kipihent legyen.

2022. márc. 24. 18:42
 45/47 anonim ***** válasza:
25%

Mert a mellem kéznél van, steril, pont okyan összetételű és mennyiségű amilyenre a babamnak szüksége van. Különleges kapcsolat ez.

Más is lehet különleges nyilván, de ez nem "csak" egy etetés oszt jó napot. Ez, higy a testemből táplálom valami fantasztikus, ami csak a miénk, mert senki más nem tudja. Nem letudni akarom, hogy apa, nagymama, kvázi bárki tudja táplálni a gyerekem, mert ez csak a miénk és nem jön vissza többet. Ahofy a kezeivek simogat közben, néz rám, megnyugszik, plusz nekem is jó érzés. Nem kell méregetni stb.. Minden idő az övé és én rendelkezésére állok, mert ez a dolgom, így érzem kimaxolt anya gyermek kapcsolatnak.

2022. márc. 24. 19:07
 46/47 anonim ***** válasza:
55%

11-12-13 vagyok

Egyèbként annak, aki utálja, akinek vegyesen kell megértem, hogy a szoptatás macera.

Én leírtam, hogy nekem a tápszer miért lenne az.

Apuka, nàlunk csak akkor kelt, amikor kénytelen volt, mert màr terhes voltam a tesóval és egyszerűen kellett a pihenés, de nem is vàrtam el, mert több területen is tartotta a frontot (Munka, 2 suli)

Amúgy ami nagyon nem menne, az pont a vegyes tàplàlás..

Nem csinálnàm.

Akkor legyen tàpszer.. de ezzel is azzal is???

Àhhhh

Az épelméjűségem fontosabb, pedig 1 egész évet egyszerre 2 gyereket is szoptattam.

Nálunk az elején, amikor kizárólag szoptattam, akkor a szobànkban-külön àgyban aludtak a gyerekek.

Az apjuk meg sem ébredt így sem az első gyerek 2 hetes koràtól..

De hagyjuk is..

Mert pont a minap 2 gyerek jött át éjjel.. én fogtam magam átmentem az egyik szobájàba, mert 4-en nem kényelmes.

Apjuk felkelt az egyikre( akinek a szobàjàban voltam) átvitte, hogy lehet a sajàt helyén folytatni.

Úgy meglepődött amikor meglátott..😅😅😅

Azt hitte a másik gyerek a takaró alatt az én vagyok..

Szóval hagyjuk is inkább

De munka után le a kalappal🥰 rengeteget foglalkozik velük, nem oanaszkodhatok egy szóval sem ilyen téren

2022. márc. 24. 20:31
 47/47 anonim ***** válasza:
en sose fertotlenitettem semmit. akkor meg nem volt mosogatogep se, forro vizben elmostam a cumisuveget meg a cumit is es enny. volt ket cumisuvegunk es kesz. utaltam szoptatni igy 3. heten mar tapos lett a gyerek semmi gond nem volt vele. most meg meg konnyebb mindenfele masinak vannak a mamaknak hogy kenyelmesebb legyen.
2022. ápr. 22. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!