Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?
A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁
Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.
Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.
Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.
Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D
Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷♀️
(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)
Én a szoptatásra gyúrok, mert az jobb a babának, de nagyon félek a kizárólagos szoptatástól, kb. 5 percenként meggondolom magam h maradjunk a cumisüvegnél :D
Ha nem lesz senki beteg már akkor találkozok szoptatási tanácsadóval, mert befigyelt a cumizavar 😒
Félek h teljesen átszokik a baba a cumisüvegre, de attól is félek h csak szoptatni fogok :D
Számomra a világ legegyszerűbb dolga a szoptatás. Előkapom, 5 perc alatt jól lakik, mehetünk tovább.
Igen, a gyermekágy alatt volt maratoni szopi, de az a 6 hét erről szól. Nem tudom, mennyit eszik, vagy mennyit kellene ennie... Azt tudom, hogy ha jóllakott, abbahagyja. Azt is tudom, hogy a havi státuszon mindig megdícséri a doki, hogy szépen fejlődik. Azt is tudom, hogy jó ütemben növekszik, kiegyensúlyozott, boldog baba.
Éjjel csak odafordulok, eszik, alszunk. Néha arra sem emlékszem, hányszor eszik, mert magamhoz se térek.
Nekem a világ kínzása lenne este tápszerért vánszorogni a konyhába. Pisilni is utáltam terhesen kijárkálni éjjel, mert utána nehezen alszom vissza.
A férjem sem tudna segíteni, mert veszélyes munkát végez, fontos, hogy kipihent legyen.
Mert a mellem kéznél van, steril, pont okyan összetételű és mennyiségű amilyenre a babamnak szüksége van. Különleges kapcsolat ez.
Más is lehet különleges nyilván, de ez nem "csak" egy etetés oszt jó napot. Ez, higy a testemből táplálom valami fantasztikus, ami csak a miénk, mert senki más nem tudja. Nem letudni akarom, hogy apa, nagymama, kvázi bárki tudja táplálni a gyerekem, mert ez csak a miénk és nem jön vissza többet. Ahofy a kezeivek simogat közben, néz rám, megnyugszik, plusz nekem is jó érzés. Nem kell méregetni stb.. Minden idő az övé és én rendelkezésére állok, mert ez a dolgom, így érzem kimaxolt anya gyermek kapcsolatnak.
11-12-13 vagyok
Egyèbként annak, aki utálja, akinek vegyesen kell megértem, hogy a szoptatás macera.
Én leírtam, hogy nekem a tápszer miért lenne az.
Apuka, nàlunk csak akkor kelt, amikor kénytelen volt, mert màr terhes voltam a tesóval és egyszerűen kellett a pihenés, de nem is vàrtam el, mert több területen is tartotta a frontot (Munka, 2 suli)
Amúgy ami nagyon nem menne, az pont a vegyes tàplàlás..
Nem csinálnàm.
Akkor legyen tàpszer.. de ezzel is azzal is???
Àhhhh
Az épelméjűségem fontosabb, pedig 1 egész évet egyszerre 2 gyereket is szoptattam.
Nálunk az elején, amikor kizárólag szoptattam, akkor a szobànkban-külön àgyban aludtak a gyerekek.
Az apjuk meg sem ébredt így sem az első gyerek 2 hetes koràtól..
De hagyjuk is..
Mert pont a minap 2 gyerek jött át éjjel.. én fogtam magam átmentem az egyik szobájàba, mert 4-en nem kényelmes.
Apjuk felkelt az egyikre( akinek a szobàjàban voltam) átvitte, hogy lehet a sajàt helyén folytatni.
Úgy meglepődött amikor meglátott..😅😅😅
Azt hitte a másik gyerek a takaró alatt az én vagyok..
Szóval hagyjuk is inkább
De munka után le a kalappal🥰 rengeteget foglalkozik velük, nem oanaszkodhatok egy szóval sem ilyen téren
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!