AKinek körülményes az éjszakai tápszerezés, az hogy oldja meg?
Szia!
Nálunk is az emeleten van a háló és a földszinten a konyha, bár nálunk nem papírból vannak a falak, csak a hálóajtókat nem szeretik a gyerekek ha be vannak zárva. Amúgy meg nem kell félni, nem fog felébredni a Nagy, ha a Kicsi egy kicsit sír!
Tapasztalatból mondom!
Üdv két gyermekes Anyuka, 23 hónap korkülönbség van a gyermekeim között!
Szia!
Nekem sajnos már 3 hónaposan tápszeresek lettek a fiaim. Ami a legjobban bevált! Vettem egy hagyományos "felnőtt" termoszt (ezt természetesen csak erre a célra használtam), és reggel forraltam vizet,visszahűtöttem picit melegebbre hagytam és beleöntöttem a termoszba. Így a víz egész nap tökéletes hőmérsékletű volt (reggel/délelőtt egy picit melegebb, de tovább ráztam és jó is volt. Este (éjszakára) szintén forraltam vizet, visszahűtöttem, beletettem a termoszba és bevittem a szobába, a tápszeres zacsival (ezt később egy jól zárható tupperos dobozba tettem) meg a kanállal együtt. Így éjszaka azonnal tudtam a cumisüvegbe önteni a vizet, bele a tápszert és már kész is volt. kb. 2 perc alatt, nem kellett kimenni a szobából. A mi házunk 110 m2-es és elég messze van a szobáktól a konyha, ha addig a babámat a kiságyban hagytam volna ő is tuti felverte volna az egész házat, a karodon babával meg elég macerás elkészíteni a kajáját. Nekem ez nagyon bevált, akkor is ha napközben elmentünk valahová nem kellett senkit megkérni, hogy melegítse meg a picinek a vizet. Próbáld ki!
Én előre elkészítettem az éjszakai tápszer-adagokat, aztán betettem a hűtőbe. Fél órával korábban keltem, mint ahogyan az etetési idő (babám rendszeres ébredési ideje) volt, és cumisüveg melegítőben ennyi idő alatt felmelegedett a tápszer a szükséges hőmérsékletre (37-38 fok).
Különösen ebben a melegben én nem látom jónak egész éjszakára bent hagyni a melegítőben a tápszert, elvégre az tej-alapú, tehát megsavanyodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!