Szerintetek is nagyon körülményes cukorbetegen gyereket szülni?
Én inzulinos cukorbeteg voltam terhesen. Se előtte, se utána nem voltam cukorbeteg, de a terhesség kihozta és diétával nem lehetett rajta javítani akármennyire pontosan tartottam be. Amikor már inzulint is kellett adnom, az volt a nehéz, hogy percre pontosan éltem, még éjjel 3-kor is fel kellett kelnem vércukrot mérni. Mindemellett dolgoztam. Így nézett ki egy napom:
3:00 vércukormérés
6:30 vércukormérés és inzulinadás
9:00 vércukormérés
7:00 reggeli
9:45 tízórai
12:00 vércukormérés és inzulinadás
12:15 ebéd
13:15 vércukormérés
15:45 uzsonna
17:45 vércukormérés és inzulinadás
18:00 vacsora
19:00 vércukormérés
20:30 utóvacsora
22:00 vércukormérés
pár percet persze volt hogy csúsztam, de ha az ember beadja az inzulint akkor az nem úgy néz ki hogy majd eszek később vagy hogy elfelejtek ebédelni, mert akkor leesik az ember vércukra és rosszul is lehet.
Mindazonáltal azt mondom hogy NEM volt nehéz, még úgy sem hogy dolgoztam mellette, számomra sokkal nehezebb a picivel az első 2-3 hónap. Én jobban bírom a kiszámíthatóságot mint a kiszámíthatatlanságot.
És a másik: nem koplalni kell hanem diétázni. Napi 5-6szor enni, és odafigyelni rá hogy mit. Ez nem mindenkinek menne két pici gyerek mellett, de meg lehet oldani. Az is megoldja aki nem csak terhességi cukros hanem egyébként is az. Szóval persze, körülményes, főleg amikor az ember gyereke épp akkor sír valamiért, amikor anyuka tudja hogy ha most nem eszik akkor le fog esni a vércukra és rosszul lesz. Ilyenkor a síró gyerek csak a második, mert a leesett vércukorszint miatt elejtett gyerek még mindig rosszabb mintha sír pár percet.
Én ugyan nem voltam cukros soha,de ismerek több olyat is,aki cukrosan vállalt be gyerkőcöt. Nehéz lehet tartani a diétát,pláne ha pont olyanra kívánós az ember... Igen,lehet baja a babának,de "csak" annyi,hogy nagyobb lesz,besárgul,cukros lesz... A kórházban volt egy anyuka,aki cukros volt. Pár napig kékfényezték a babát,nem engedték haza a 4. napon,csak később egy picit.
Ha oda figyel a kismama és a védőnő,orvos,dietetikus,akkor nem lesz gond a babával sem.
semmiképp ne koplalj, mert az nagyon ront a vércukorértékeken.
ahogy az előző hozzászólók is mondták, kiegyensúlyozottan, tervezetten kell táplálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!