Milyen baja lehet a babámnak, ha néha (nem gyakran) 7. 0 fölé megy a cukrom egy kicsit? Cukorbetegen születhet?
Ha diétázol, akkor nem megy fel a cukrod, és semmi, de semmi baja nem lesz a babádnak. Én cukros voltam terhesen, tudom.
Én inzulinoztam már az utolsó két hétben, volt, hogy még akkor is magas volt, de egészségesen született meg a fiam. Igaz, nagy baba lett: 4,20 -szal született.
Barátnőm is cukros, de ő gyerekkora óta, és nagyon összevissza ugrál a cukra. Az ő babája több mint 5 kilós lett, de egyébként makkegészséges.
Elsővel nem értenék egyet, attól, hogy diétázik valaki, fölmehet a cukra gyakran is a diéta ellenére, ilyenkor befektetnek a kórházba és ez nem is olyan ritka.
De a kérdezőnek üzenem, hogyha csak ritkán megy föl 7 fölé a cukra, ne aggódjon, semmi baj nem lesz, tényleg. Legfeljebb, jegyezd meg, hogy mit mivel ettél és többet ilyen kombinációban ne egyél semmit, próbáld mással. Nekem is van, hogy egyes dolgoktól fölmegy, pedig az előírt szénhidrát mennyiségen belül van.
Akkor van gáz, ha gyakrabban megy föl 7, vagy akár 8-9 fölé, akkor jelezni kell az orvosnak mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!