Miért ilyen körülményes teherbe esni manapság?
Szerintem ezeket a "körülményeket" mi teremtjük magunknak.
Régen más volt a világ. A nők korábban mentek férjhez, nem volt gond, ha nem azonnal jött össze a baba, meg hát fiatalabb korban könnyebben össze is jön. Most meg mindenki percre pontosan meg akarja tervezni (én is!), mikor akar teherbe esni. Így nem megy. Ráadásul sok a stressz (megélhetési, munkahelyi gondok), illetve iszonyú egészségtelenül élünk, táplálkozunk (általánosságban beszélek). Plusz túl sokat parázunk rajta.
Más kérdés, amikor szervi oka van - ezt orvos hivatott megállapítani. De ilyenkor is - sok esetben - az életmód tehető felelőssé, az elhanyagolt, nem kezelt fertőzések, a fogamzásgátló (én is szedem), illetve a PCOS, amit szintén az egészségtelen életmód okoz.
Régen 20 évesnek már szültek. Most inkább 30 felett vállalnak a nők babát, amikor már csökken a termékenység.
Emellett rengeteg szemetet eszünk, amitől egy rakás betegség kialakulhat.
Aztán a férfiak termékenységét csökkenti az a rengeteg fogamzásgátló amit a nők megesznek, aztán a maradványaikat kipisilik.
Szerintem a nők termékenységére is hatással van, mert azért elég gyakran látom, hogy sok éves tabiszedés után nem akar összejönni a baba...
:(
én nem tudom hogy nekem mért nem.. nem szedek már tabit... kb 5 éve.
Nem iszom, már nme dohányzom egy honapja de elotte se vittem tulzásba... 1 doboz legalább egy hónapra elég volt... nem élek kólán cukros üdítőkön, mekin csipszen, nem eszem felvágottat sem... nem ízlik a felsoroltak íze. Nem eszem édességet. Nem vagyok édeszájú.
mindig vigyáztam magamra, ami az öltözködést illeti, tehát semmi derékkilógatás, hideg kövön ücsörgés...
tablettát sem szedtem húzamosabb időn át. 28 vagyok, kb 3 évet szedtem összesen az életemből. Nem bírom.
Alapvetően zöldség evő vagyok, de persze húst is amikor kívánom.
Hát... a lehtőségekhez mérten kihagyom a szemét evést -bár szinte minden szemét amit megeszünk persze...- szóval ha ezeken múlna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!