Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért ilyen körülményes...

Miért ilyen körülményes teherbe esni manapság?

Figyelt kérdés
bár nekem se megy de azért megkérdezem... nálatok mi vagy mi volt a gond?
2012. máj. 15. 20:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk körülményes volt. 6évet vártunk a picire. Egy véletlen vérvételből derült ki hogy rossz a pajzsmirigyem (TSH), és azzal az értékkel ami nekem volt nem is eshettem volna teherbe-meg sem maradt volna....:(
2012. máj. 15. 20:40
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ezeket a "körülményeket" mi teremtjük magunknak.

Régen más volt a világ. A nők korábban mentek férjhez, nem volt gond, ha nem azonnal jött össze a baba, meg hát fiatalabb korban könnyebben össze is jön. Most meg mindenki percre pontosan meg akarja tervezni (én is!), mikor akar teherbe esni. Így nem megy. Ráadásul sok a stressz (megélhetési, munkahelyi gondok), illetve iszonyú egészségtelenül élünk, táplálkozunk (általánosságban beszélek). Plusz túl sokat parázunk rajta.

Más kérdés, amikor szervi oka van - ezt orvos hivatott megállapítani. De ilyenkor is - sok esetben - az életmód tehető felelőssé, az elhanyagolt, nem kezelt fertőzések, a fogamzásgátló (én is szedem), illetve a PCOS, amit szintén az egészségtelen életmód okoz.

2012. máj. 15. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálam PCOS és inzulinrezisztencia (durván eltérő tesztoszteron és inzulin szintek).
2012. máj. 15. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen aki nagyon akar babát annak nem sikerül,aki meg nem szeretne rögtön teherbe esik...Sajnos ez az élet.Mindig pozitívan kell gondolni a dologra, és elhatározni,hogy most tuti hogy ebben a hónapban sikerül!!!POZITÍV GONDOLKODÁS
2012. máj. 15. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
Egyrészt sokkal később szülnek manapság a nők, és biológiailag 20 éves kor után exponenciálisan csökken a termékenység. Erre a csökkent termékenységre jön még rá a stressz (legyen az munkahelyi, vagy magára a babatémára), illetve betegségek (ami szintén minél idősebb valaki, annál gyakoribb).
2012. máj. 15. 21:09
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

Régen 20 évesnek már szültek. Most inkább 30 felett vállalnak a nők babát, amikor már csökken a termékenység.

Emellett rengeteg szemetet eszünk, amitől egy rakás betegség kialakulhat.

Aztán a férfiak termékenységét csökkenti az a rengeteg fogamzásgátló amit a nők megesznek, aztán a maradványaikat kipisilik.

Szerintem a nők termékenységére is hatással van, mert azért elég gyakran látom, hogy sok éves tabiszedés után nem akar összejönni a baba...

2012. máj. 15. 22:05
 7/8 A kérdező kommentje:

:(

én nem tudom hogy nekem mért nem.. nem szedek már tabit... kb 5 éve.

Nem iszom, már nme dohányzom egy honapja de elotte se vittem tulzásba... 1 doboz legalább egy hónapra elég volt... nem élek kólán cukros üdítőkön, mekin csipszen, nem eszem felvágottat sem... nem ízlik a felsoroltak íze. Nem eszem édességet. Nem vagyok édeszájú.

mindig vigyáztam magamra, ami az öltözködést illeti, tehát semmi derékkilógatás, hideg kövön ücsörgés...

tablettát sem szedtem húzamosabb időn át. 28 vagyok, kb 3 évet szedtem összesen az életemből. Nem bírom.

Alapvetően zöldség evő vagyok, de persze húst is amikor kívánom.

Hát... a lehtőségekhez mérten kihagyom a szemét evést -bár szinte minden szemét amit megeszünk persze...- szóval ha ezeken múlna.

2012. máj. 15. 22:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért körülményes teherbe esni, mert régen egymás hegyén hátán éltek az emberek, férfi-nő minden nap egymás közelében, volt hogy egész télen munka se volt. Mit volt mit tenni, gyereket csinálni. Ha máskor nem, télen mindenképp. Fogamzásgátló az nem volt. Ma meg van a távmunka, fogamzásgátló, túlóra, gyerektartás mint elrettentő erő, télen is mindenki agyon dolgozza magát, plusz a szabadidős programok, hobbik és képzések, nem olyan ráérősen vannak egymás közelében az emberek. (Legalább télen)
2019. jan. 6. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!