Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?
A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁
Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.
Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.
Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.
Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D
Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷♀️
(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)
Én még szerettem tápszerezni, eleve nem is akartam szoptatni. Így tudtam, hogy pontosan mennyit evett a babám, biztosan jóllakott. Nekem nem hiányzott az, hogy állandóan rajtam lógjon, véresre, sebesre szívja, rágja, harapja a melleimet, hogy aztán 2 éves korában se tudjam leszoktatni vagy hogy csak a cicin legyen hajlandó elaludni. Majd ha elment az eszem.
Babavizet használtam. Minden nap elmosogattam a cumisüvegeket, 2 naponta kifőztem. Nekem sokkal kényelmesebb volt. Már 2 éves a kisfiam, tökéletesen felnőtt a tápszeren és soha nem volt még beteg.
Na igen aki mindent csinál amit neten írnak annak tényleg kínlódás lehet :D
Olyat is olvastam h csak a fürdőszobába mosogassuk a baba cuccait, ne a tányérok felett, és tökéletesen meg kell száradniuk mielőtt lehetne használni.
Meg sterilizálás előtt ilyen kefével elmosni.
A védőnőnk azt mondta h nem kell sterilizálni, kapjon meg a baba mindent a környezetünkből.
A kórházban se fertőtlenítették a cumisüveget.
Elég mosószerrel elmosni.
Nem ideális előre elkészíteni a tápszert termoszba, de baja nem lesz attól ha néhány alkalommal így kapja (ezt is a védőnő mondta)
Viszont hűtőbe tényleg nem jó előre megcsinálni mert úgy veszít a tápanyagaiból.
Cumisüveg melegítő tényleg borzalom, 30 és 60 milinél egyszerűen nem látom rendesen meddig kell önteni a vizet és 2 perc alatt melegszik meg (10 másodperc helyett).
Én azt nem tudom elképzelni h kültéren szoptassak. Autóban mondjuk simán, de plázában vagy étteremben 😬
+ apa is át tudja venni néha az etetést, ami tovább könnyít szerintem a dolgon.
Nekünk pont azért van 5-6 garnitúra üveg, hogy ne kelljen azonnal mosni, hanem naponta egyszer beteszem őket a mosogatogepbe a többi edénnyel.
Büdös lesz, hogy ne lenne az, de kit érdekel, amikor kijön a gépből, tiszta. Két naponta mikrós sterilizálóba is beteszem.
Én vegyes tüzeléssel hoztam haza a Lújzát, de a pótlás még az elkészítéssel együtt is kevesebb idő volt, mint a szoptatás. Volt, hogy 2,5 órát szoptattam folyamatosan, mire bealudt úgy, hogy le tudtam tenni. A tápszerrel ez maximum 10 perc volt. És 3 órát aludt utána. Anyatejnél előbb kellt. Akkor én is úgy voltam, hogy teljesen megértem a tápszeres anyukákat.
Nekem a tápszer kevesebb macera volt. És 1 vízforraló meg egy cumisüveg volt minden plusz eszköz. Előtte forraltam vízet, kihütőttem. Majd ha éhes volt, akkor forraltam vízet és a forrót és a hütőttett kevertem optimális arányba, ebbe a tápszer azt, mehet is a buli.
(anyatejesek vagyunk a 10 héttől)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!