Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért mondják sokan, hogy...

Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?

Figyelt kérdés

A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁

Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.

Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.

Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.

Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D

Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷‍♀️

(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)

2022. márc. 24. 11:11
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
72%

Én még szerettem tápszerezni, eleve nem is akartam szoptatni. Így tudtam, hogy pontosan mennyit evett a babám, biztosan jóllakott. Nekem nem hiányzott az, hogy állandóan rajtam lógjon, véresre, sebesre szívja, rágja, harapja a melleimet, hogy aztán 2 éves korában se tudjam leszoktatni vagy hogy csak a cicin legyen hajlandó elaludni. Majd ha elment az eszem.

Babavizet használtam. Minden nap elmosogattam a cumisüvegeket, 2 naponta kifőztem. Nekem sokkal kényelmesebb volt. Már 2 éves a kisfiam, tökéletesen felnőtt a tápszeren és soha nem volt még beteg.

2022. márc. 24. 12:37
 22/47 anonim ***** válasza:
76%
Én soha nem fertőtlenítettem a cumisüvegeket közvetlenül evés után, csak időközönként. Jó alaposan is el lehet mosni és minimum 3 cumisüveg volt, amit váltogattam. Maga a vízforralás lehet macerásabb, de azt reggel megcsinálja az ember és jobb esetben estig kitart. De baba vízzel még könnyebb. Mikróban melegítettem, a cumisüveg melegítőre várhattam volna legalább 20 percet. Nekem a szoptatás sokkal nehezebb volt, de lehet csak azért, mert állandóan szenvedni kellett, mert nem volt elég, mérni kellett a gyereket, hogy tudjam, eleget eszik-e. De nyilván, aki probléma mentesen szoptat(ott), ezt tartja könnyűnek.
2022. márc. 24. 12:38
 23/47 A kérdező kommentje:

Na igen aki mindent csinál amit neten írnak annak tényleg kínlódás lehet :D

Olyat is olvastam h csak a fürdőszobába mosogassuk a baba cuccait, ne a tányérok felett, és tökéletesen meg kell száradniuk mielőtt lehetne használni.

Meg sterilizálás előtt ilyen kefével elmosni.

A védőnőnk azt mondta h nem kell sterilizálni, kapjon meg a baba mindent a környezetünkből.

A kórházban se fertőtlenítették a cumisüveget.

Elég mosószerrel elmosni.

Nem ideális előre elkészíteni a tápszert termoszba, de baja nem lesz attól ha néhány alkalommal így kapja (ezt is a védőnő mondta)

Viszont hűtőbe tényleg nem jó előre megcsinálni mert úgy veszít a tápanyagaiból.

Cumisüveg melegítő tényleg borzalom, 30 és 60 milinél egyszerűen nem látom rendesen meddig kell önteni a vizet és 2 perc alatt melegszik meg (10 másodperc helyett).

Én azt nem tudom elképzelni h kültéren szoptassak. Autóban mondjuk simán, de plázában vagy étteremben 😬

+ apa is át tudja venni néha az etetést, ami tovább könnyít szerintem a dolgon.

2022. márc. 24. 12:42
 24/47 anonim ***** válasza:
80%
Mindkét gyerekem tápszeres volt (már a kicsi is 1,5 éves, csak alvás előtt iszik egy kis tápszert), nekem semmi macera nem volt benne. Az éjszakát 8 és 7 hetes koruk óta átalusszák, így az éjszakai tápszerkészítés sem érintett sokáig, de addig sem volt vele semmi gond. Előre oda volt készítve minden, fél perc és már ettek is. Pikk pakk megették és aludtak is tovább. Én éjszaka sosem álltam neki mosogatni, 2 garnitúránk volt, így bőven ráért reggel.
2022. márc. 24. 12:44
 25/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk pont azért van 5-6 garnitúra üveg, hogy ne kelljen azonnal mosni, hanem naponta egyszer beteszem őket a mosogatogepbe a többi edénnyel.

Büdös lesz, hogy ne lenne az, de kit érdekel, amikor kijön a gépből, tiszta. Két naponta mikrós sterilizálóba is beteszem.

2022. márc. 24. 12:49
 26/47 anonim ***** válasza:
66%
Oké,mi meg akkor azt nem tudjuk elképzelni hogy a szoptatásban mi a bonyolultabb?A szájába adom felalomban,és fel se kelünk.Ne legyen ez vita téma.Ha a Nagykönyv szerint készítek a tápszert, akkor az nem 5 perc.Mikrózni se lehetne,meg a vizet is frissen kéne forralni,és előre pedig tilos elkészíteni.Mindenki csinálja úgy,ahogy neki jó!Egymást győzködni felesleges
2022. márc. 24. 12:50
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, mint a 22-es: akinek problémamentes a szoptatás, annak a legegyszerűbb az, akinek pedig problémás, annak pedig ezerszer könnyebb a tápszerezés. : )
2022. márc. 24. 12:58
 28/47 anonim ***** válasza:
62%
Nem olvastam végig, de mikor már éjjel kellett pótlás nem élveztem, vagy ki a hűtőhöz melegíteni, a gyerek addig bent üvölt, vagy bent a cucc és állítsam be jó hőfokra. Hát a cicit kikaptam gyereket meg rá, nem volt sírás egyből kész volt.
2022. márc. 24. 12:59
 29/47 anonim ***** válasza:
46%
21-es oké te így akartad,neked így volt jó.De a szoptatás nem olyan amilyennek leírod.Az 5 gyerekkel egyszer sem volt sebes a bimbóm,magukat választották el,nem lógtak rajtam 24 órában,azt mondjuk valóban nem tudtam soha,hogy pontosan mennyit ettek,mert annyit amennyit akartak.Nem kell ezeket a rémtortenetelet S azért terjeszteni,főleg,ha sosem próbáltad.A legjobb mindenkinek az,ha úgy csinálja,ahogy neki kényelmes.Én elfogadom,ha neked máshogy volt jó mint nekem,de ha csak azért nem próbáltad amiket írtál, akkor kár volt még se próbálni.Semmi nem volt igaz rám a leírásodban.
2022. márc. 24. 13:04
 30/47 anonim ***** válasza:
68%

Én vegyes tüzeléssel hoztam haza a Lújzát, de a pótlás még az elkészítéssel együtt is kevesebb idő volt, mint a szoptatás. Volt, hogy 2,5 órát szoptattam folyamatosan, mire bealudt úgy, hogy le tudtam tenni. A tápszerrel ez maximum 10 perc volt. És 3 órát aludt utána. Anyatejnél előbb kellt. Akkor én is úgy voltam, hogy teljesen megértem a tápszeres anyukákat.

Nekem a tápszer kevesebb macera volt. És 1 vízforraló meg egy cumisüveg volt minden plusz eszköz. Előtte forraltam vízet, kihütőttem. Majd ha éhes volt, akkor forraltam vízet és a forrót és a hütőttett kevertem optimális arányba, ebbe a tápszer azt, mehet is a buli.

(anyatejesek vagyunk a 10 héttől)

2022. márc. 24. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!