Tápszerezésnél miért van szükség túlzott sterilizációra? Tisztítás után főzni 5 percig a cumisüveget minden alkalommal.
gondolom hideg vízben állva hagyni sterilizós folyadékkal eszembe se jusson...
ezzel a kifőzésdivel nem tudom meddig bírja a cumirésze..cserélhetem hetente? és elvileg a műanyag részek(BPA) kiválnak melegítés hatására bele az élelmiszerbe, mégha a cumisüveg bevizsgált is, de a szilikon cumi..
és mellesleg ha hagyom kb 2 napig száradni még vízkövet is látok a falán..
nem elég néha néha meleg vízzel kimosni és kész?!
Nekem a védőnő ezt mondta:
minden használat után forró vegyszeres vízzel kimosni, alaposan öblíteni, tiszta heyen szárítani, 2-3 naponta fertőtleníteni (kifőzni).
Én pont ezért üveg cumisüveget használtam, az higiénikusabb.
4 hónaposan lett tápszeres a fiam.
Elmosogattam a cumisüveget, és a Chicco sterilizáló folyadékba tettem mindig.
Azért, mert az újszülöttödnek gyakorlatilag nincsenek T lymphocitái és bélflórája, és ha mondjuk nem tisztítgatod lelkiismeretesen a cumijait (sterilizálásnak nem nevezném, az azért más, és én vigyáznék a löttyökkel is, amit árulnak - a sima forralás bőségesen elegendő), akkor ha ledönti a lábáról valamilyen gasztrointesztinális csúfság, akkor az potenciálisan olyan szisztémás fertőzést okozhat neki, amivel hetekig lesztek a csecsemőosztályon - sok ilyet láttam már. (Még mielőtt valaki jön a nagymamákkal, meg hogy mi is felnőttünk meg stb. - egyrészt ahol volt rá lehetőség és ész, ezer és egyszáz éve is kifőzték a kicsik cumijait/poharait, másrészt meg baromi magas volt a csecsemőhalandóság, szóval ez rossz érv.)
Tehát főzögesd, igen, a cumirésznek semmi baja nem lesz, az én lányom születésétől volt tápszeres, szóval ezt nyugodt szívvel állíthatom. Kb. kéthavonta amúgy illik lecserélni a cumigarnitúrát.
nekem is van Chicco ster. folyadékom
cumisüvegnél ritkán alkalmazom, mert észre vettem hogy a játszócumiban benne maradt a fertőtlenítő folyadék szaga v illata, pedig alaposan leöblítettem meleg vízzel, ahogy a tájékoztatóján van és még a baba is fintorgott mikor a szájába adtam, úgyhogy nem is baj, hogy nem tudja megtanulnia cumizást, ezzel is kevesebb :)
remélem már vannak már "T lymphocitái és bélflórája" lassan 3 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!