Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?
A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁
Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.
Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.
Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.
Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D
Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷♀️
(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)
Kérdező, én baba vizet használok, eleve azt meg kell venni, haza kell hozni.
Cumisuveg melegítőt használok.
Van 5 garnitúra cumisüveg, Azokat egyszerre elmosom, kifertőtlenítem, és ha elfogytak, jellemzően délutánra, akkor megint mosás, fertőtlenítés.
Igen, ahogy az első írja.
Szoptatáshoz csak annyi macera van, hogy elő kell kotornod a melled a ruhából.
Én utálom a cumisüveges etetést úgy is, hogy a nagylány iszsz baba volt, majd 1 év után terhesség miatt elapadt a tejem, és váltottunk tápszerre. Így, korából adódóan már én se forraltam a vizet, csak csapból szűrt vizet betettem a mikróba, majd bele a tápi és kész. Nem sterilizáltam semmit, csak mosogatógépbe kerültek. De még így is, hogy ez se sokkal nagyobb macera, akkor is rosszabb, mint a zökkenőmentes szoptatás. Ha meg "szabályosan" csinálja az ember, akkor kifejezetten nyűglődős szerintem.
3# vagyok
Na igen, arra nem is gondoltam, amit a 2# írt, hogy egy csomó szett cumisüveg kell. Nekünk csak 2 volt, mert akkor már csak napi 2x adtunk neki. Azóta meg csak este kap sima tehéntejet cumisüvegből (19 hónapos), de így is van, hogy elfelejtem berakni őket a gépbe, és mosogathatom el sos.
Hát nem tudom, én imádtam a tápszerezést.
A sterilizáláshoz kell egy frankó mikrós sterilizáló, 3 perc alatt kész a cumi és az üveg. Ezt minden etetés után bruttó 5 perc elvégezni a mosogatással együtt, következő etetésre kihűl.
Aki azt mondja kell egy csomó garnitúra, az hagyja a koszlott üvegekben savanyodni a maradékot órákig meg napokig?
Egy tápis cumisüvegünk volt meg egy vizes, a cumikat (2, biztos ami biztos) cseréltem ahogy nőtt a gyerek vagy ahogy szétrágta.
Érdekes módon soha nem lett beteg / szájpenészes / fertőzött / hasmenéses és mégis felnőtt.
Sem sterilizálni nem kell semmit, sem melegítgetni x mp-et, sem felforralni semmit. Éhes, előveszem a mellem, megetetem. Úton felrevonulok, diszkréten megetetem. Nem kell előre készülni termosszal, stb. Ez már bőven elég indok ahhoz, hogy ehhez képest a tápszerezést macerásnak lehessen nevezni.
Nekem csak ugyanúgy napi szinten kell figyelnem a higiéniára, amit eddig is csináltam.
Az én kisfiam 7 hónapos tápszeres
Nekem ez a legegyszerűbb, én választottam ezt a szoptatás helyett.
Forralom itthon a vizet előre, nem veszek babavizet.
Cumisüvegbe bele a víz, aztán mikró, bele a tápszer és kész.
Nekünk égen földön 1 Cumisüvegünk van. Abból eszik. Minden evés után elmosom alaposan és ennyi. Nem forralgatom meg tárolok itthon Cumisüveg készletet.
Ha megyünk valahova akkor simán termoszba vízet rakok, viszem kis dobozba a tápszert amennyire szükség lehet majd és ennyi.
Semmi nehézséget nem látok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!