Miért mondják sokan, hogy mekkora kínlódás a tápszerezés?
A kérdésem kicsit sem fontos, csak épp alszik a kicsi és én a telefonon lógok 😁
Sokszor olvasom, hogy azt írják, a tápszerezés milyen kínlódás.
Hát nem tudom, beleöntöm a babavizet a cumisüvegbe, x kanál tápi, összerázom és mehet a mikróba 10-15 másodpercre.
Ha elmegyünk otthonról, akkor is csak annyi h termoszba be a forró víz vagy az elkészített tápszer és azt csak ki kell önteni.
Ennél egyszerűbb módja a baba etetésének szerintem nincs is :D
Szoptatás is biztos könnyű ha már 10 perc alatt végez a baba, de nem értem h a tápszerezésre miért szörnyülködik rá bárki h nehéz vagy nyüglődés 🤷♀️
(Szoptatok és mellé kap pótlást a babám. Nekem jelenleg a szoptatás kínlódás, de hát csak a nehézségek miatt :)
Együttalvásnál egyszerűbb a szoptatás az biztos, amikor így csináltam, gyakorlatilag valamilyen más tudatállapotban voltam éjjel 😆
De ha már csak a babafészekbe is be akarom tenni, akkor egyszerűbb volt h a tápszer végét már a fészekben fekve kortyolta ki és aludt bele.
A cicimet is próbáltam belógatni valahogy de nem működött :D
Én szerintem ha összességében nézzük akkor egyszerűbb a tápszerezés ha van az anyukának segítsége.
Éjszaka fel kell kelni, de azt se kell egyedül csinálni és akár apuka is aludhat a babával ha nem dolgozik másnap (és olyan munkája van h belefér a gyerekgondozás).
Nagymama is bármikor vigyázhat rá és nem kell a szégyenlősöknek sem az etetéshez igazítani mindent (én most szaladtam fel a parkból mert semmi pénzért nem ültem volna le oda a munkások mellé megszoptatni a babám 😅).
De az is igaz h az én babám nem végez 5-6 perc alatt :D lehet akkor más lenne a véleményem :D
Summa summárum: abban igazatok van, hogy ha mindent betart az ember amit csak lehet olvasni szabályokat, akkor borzalom a tápszerezés.
De lazán kezelve (amit a védőnő jóváhagy persze), tök egyszerű.
Ui.: a legmacerásabb az amikor valak szoptat is és tápszerezik is :D
Megvan minden nyűg a szoptatással és a tápszerezéssel is 😆
#33 akkor a kórházban is rosszul csinálják.
Ráadásul ott előre elkészítik.
De ha baba vízzel csináljuk, akkor a sorrend, hogy vizet melegítünk először és utána bele a tápszert, már nem nehezíti az elkészítést.
De amúgy miért nem lehet mikrózni? Én neten csak azt találtam h azért mert nem egyenletesen melegít, de azt egy rázással meg lehet oldani.
Akkor viszont nincs sok értelme a babavíznek
6-os vagyok. Ahogy elnézem a válaszokat ez megint az a kategória, hogy mindenkinél más válik be. Többen írták például, hogy a tápszer előnye, hogy éjszaka apuka is meg tudja etetni. Nálunk például ez amiatt nem opció, mert a világ csigája a férjem, ha felkelésről van szó, mire szólok neki, hogy sír a gyerek (merthogy ő ugye nem ébred fel rá), nagy nehezen kivánszorog no nem a konyhába, vagy a babához, hanem először a budiba, mert az a biztos, ha ehhez az 5, max 10 perces procedúrához kipisili magát, hadd ordítsa ki az álmot a gyerek az összes szomszéd szeméből 🤦🏼♀️ Így sajnos ez nálunk nem jött össze.
Valaki írta, hogy neki nem hiányzik, hogy véresre harapják a mellét, meg 2 évesen is cicizzen. Nekem sosem volt véres, ez egyáltalán nem törvényszerű jelenség. Én sem akartam már egy beszélő, totyogó gyereket szoptatni, szépen fokozatosan át is szokott (egyéb okokból) tápszerre 8 hónapos korára. Sosem szoptattam nyilvánosan, én ehhez nagyon gátlásos vagyok, mindig mindenhol elvonultam, a legrosszabb helyek, ahol szoptattam az az autó volt, meg egyszer a védőnőnél a baba-mama szobában. Szóval itt sem végletek vannak, de megértem, ha ez kellemetlenséget okoz, én is kaptam sok atrocitást emiatt párom családjától, akik nehezen értették meg, hogy nem fogják nézni a procedúrát, meg mindenáron erről akartak beszélni a mellbimbóm állapotától kezdve minden is téma volt. Ilyenkor azért irigyeltem azt, aki tápszerezik, és nem kell magyarázkodnia, hogy miért nem bámulhatja más a mellét :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!