Kivel mentetek, mentek szülni? . Hogy ne legyen sértődés? Az anyós kikészít, mit tegyek?
Szia!
Mi előre tisztáztuk a dolgokat, hogy sem anyósék sem anyukámék nem kell, hogy ott toporogjanak órákig, nem vártam volna tőlük el, hogy hagyjanak csapot-papot ott, mert én szülök. Meg is értették nem is volt belőle gond. Apás szülés volt aminek sajnos császár lett a vége.
(Különben az infulenza járvány miatt a látogatás is meg lett oldva, mert nem jöhetett senki, a férjemen kívül.)
Én is úgy terveztem, hogy a férjemmel leszünk ketten. De ott volt (folyosón) a nővérem és a sógornőm. Engem nem zavart mert szeretem őket és amikor kitoltak vártak a kórteremben és én rájuk néztem és elsírtam magam, jó érzés volt.
Szerintem nem az a gondod, hogy ott akar lenni hanem , hogy nem szereted az anyósod és neked jogod van ezen a napon azzal, azokkal lenni akit, akiket igazán szeretsz. Ha nem szeretnéd ott mondd meg neki vagy mondja meg neki finoman a férjed. Ő nagymama de lesz még ideje az unokájára ez a te -ti öntésetek a férjeddel és ezt tiszteletben kell tartani!
Szia!
Az én anyósom sem jobb mint a tied! Csak az enyém be akart jönni a férjemmel együtt, amikor szültem. Az anyám megértette, hogy ez csak ránk tartozik, neki hiába mondtam, hogy a saját anyám sem jön be. Amikor mondtam neki, hogy nem jöhet be, akkor megkérdezte a kisfiát, hogy ugye hogy bejöhet, ő megengedi neki? Amikor a kicsi fia is megkérdezte, hogy mégis mi dolga van ott, akkor bezzeg megsértődött.
Engem ez mind nem érdekel, határozottan mondd meg neki. Ha megsértődik, az az ő dolga!
Nálunk ez mondjuk fel sem vetődött, hogy bárki is ott legyen a férjemen kívűl. De nem is szóltunk senkinek, amikor beindult a szülés.
:) Érdekes is lett volna, mert az 1 gyerekkel hajnali 2-kor értünk a kórházba a 2. meg 20p alatt született. :)
Megvártuk a reggelt és szépen felhívtuk a szüleinket az örömhírrel. Aztán megkérdezték, mikor jöhetnek látogatni.
Azon kívül 3 napot kell a kórházban lenni, azt meg csak kibírja a család. Én mindnekinek megmondtam, hogy ne látogasson csak otthon. Csak anyukám, apukám és anyósom jöhetett a kórházba.
Tehát mondd el előre, hogy mi legyen és még véletlenül se szólj senkinek, ha beindult a szülés!
Szia!
Hát ez eszméletlen amiket írsz.
Nálunk hasonló a helyzet...:-(
De mivel úgy érzem, hogy ez életünk, és alakuló kis családunk:-) legeslegfontosabb napja lesz, meg ha most engedek, akkor továbbra is ezt fogja csinálni, mint 15 éve egyfolytában, így emberesen összevesztem vele 1 hónapja, és akkor sem érti.
Hát én meg nem vagyok hajlandó idegeskedni, nekem most a baba nyugija a legfontosabb, így nem beszélünk, nem is bánom, ha addig Ő nem próbál békülni, én nem fogok, majd ha meglesz a babó, akkor felhívja a férjem, és kész.
Én még a dokimat is megkérdeztem erről, és azt mondta, hogy ha ilyen gond van, akkor simán leszereli, mert Én mondhatom meg, hogy kinek adhatnak felvilágosítást, és ha Én azt mondom, hogy se telefonon, se személyesen nem adhat, akkor nem ad, és kész!
majd ha meglesz az unokája megbékél, de én úgy érzem, ezt jó előre letisztázni, lesz ott elég bajunk a szülőszobán szerintem...
Pontosan tegyél úgy, ahogy írtad, mer a férjed úgysem fog a szüleivel konfrontálódni...legalábbis az enyém nem nagyon vállalja be az ilyesmit...:-)
Jó egészséget, és könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!