Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most őszintén, mondjátok meg...

Most őszintén, mondjátok meg mi értelme van pénzelni egy orvost? Szülésnél max. Fél órát van ott, utána meg úgyis elfelejti az arcotokat, hiszen jön a következő pénzelő kismama?

Figyelt kérdés

Írjatok véleményt tényleg Istennek tekintitek a "fogadott" orvost?

Csak úgy simán nem is mennétek be szülni ügyeleteshez?

Még egy kérdés:aki terhesség elejétől a szülést is beleértve tömte a dokija zsebét,azt valóban körbeajnározták szüléskor?

Honnan van rá pénzetek,vagy apa fizeti a dokit?

bocsi ha személyes,de sokan ezt nem tehetjük meg és érdekelne kivel hogyan történt.

2010. máj. 21. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:

Brigi, nem te tetted fel a kérdést? :D

Egyik baba-mamás oldalon ue. olvastam szinte szóról szóra, csak az ott lévő anyukának 2gyerkőce van, és a harmadik kisfiút szülte :)

2010. szept. 28. 14:25
 52/67 anonim ***** válasza:
49%

Miért baj, ha valaki magánorvoshoz jár? Ugyanis a fogadott doki ezt jelenti általában, hogy magánrendelőbe jársz és, ha szimpi az orvos, megkéred, hogy ő menjen be a szülésre és ő elvállalja, ált. pénzért, mert ugye szabaidejében kell majd bemennie.

De azzal sincs semmi baj, ha valaki sztk-ba jár és utána bemegy az ügyeletes orvoshoz szülni és nem ad pénzt. Miért lenne gáz bármelyik is. Mindenkinek van joga ahhóz, hogy eldöntse, magánorvos vagy ügyeletes. Ismerek olyat is, aki magándokit fogadott és olyat is, aki ügyeletesnél szült, mindenki meg volt elégedve.

Én nem tömöm a dokim zsebét, magánkórházba járok, ahol minden vizsgálat után kapok számlát, tehát ők adóznak ezért. Szülni is itt szeretnék. Nem azért, mert így jobb lesz az orvosom vagy bármi ilyesmi, hanem a kényelemért fizetek, hogy a terhesgondozás egy helyen van és nem kell várni.

Milyen kérdés az, hogy honnan van rá pénzetek? Vannak jól szituált családok, akik megengedhetik maguknak. Teljesen mindegy, hogy most a férj vagy a feleség keres többet, ha a férj keres többet, akkor már nem is fizetheti a terhesgondozást és a szülést? Miért? Az ő gyereke is.

Én nem tudom, miért háborodik fel valaki, hogy vannak olyanok, akik megengedhetnek maguknak magánorvost vagy magánkórházat. Az ő pénzük, joguk van hozzá, hogy eldöntsék, mire költik. Nyilván, aki magánorvoshoz vagy kórházba jár, nem az utolsó pénzét költi el és a gyerekre is fog jutni bőven.

2010. szept. 28. 15:24
 53/67 anonim ***** válasza:

Szia kedves Kerdezo,

Gratulalok a kis jovevenyhez! En megertem a kerdesed de latod ahany ember, annyi valasz.

Gondoltam megosztom veled ami eddig velem tortent:

35+6 hetes kismama vagyok. Nem Mo-on elunk.

Itt is van lehetoseg a maganrendelesre - ahol biztositast elfogadnak es vannak varosi korhazak, ahol ugyan varni kell hiaba kap az ember idopontot de becsulettel ellatnak.

Olyan mazlim volt, hogy a korhaz terhesgondozojaban amit valasztottam a foorvos roman szarmazasu. Magyarul is beszel csak velem nem...de tudom, hogy erti ha a ferjemmel szolunk par szot es jol szorakozik. Nagyon profi a kisoreg. Rendesen megszerettem!

Itt senki nem ismeri a paraszolvenciat. Nincs, nem is volt es ha az emberek sokasaganak szarmazasait nezzuk, nem valoszinu, hogy elofordul a jovoben.

En egyetelen egyet kotottem ki, hogy nem akarok indiai szarmazasu orvost - nem a szarmazasa miatt, hanem egyszeruen a brutalis akcentus miatt. - Nallunk pl. ez a szempont: beszeljen tisztan erthetoen az orvos ne bamlaba-angolul...

2x kellett bemennunk a surgossegire. Eloszor vereztem aztan panikrohamot kaptam es nem kaptam levegot - errol tettem is fel kerdest itt.

Mindketszer azonnal elore vettek a surgossegin, vittek a szuleszetre, ahol megfigyeles alatt tartottak. Orvost azt nem lattam egy pszichologuson kivul a masodik esetben csak szulesznoket meg novereket, de nagyon normalisan beszeltek velem es nem gondoltak, hogy feleslegesen hisztizem.

Itt annyit kerdeznek mellesleg, hogy ferfi vagy noi dokit szeretnel vagy akarsz-e egyaltalan dokit....?

A szuloszobat (ami wow volt a szamomra) Lamaze szulesfelkeszito-n latogattuk meg - ami nekem utolag derult ki, nem kerult egy kanyi vasamba sem, mert a korhaz betege vagyok.

A kismamakat kajajegy programmal segitik. Van ugyan penz juttatas de azt jobb nem igenyelni - szerintem. Szoval itt nincs tappenz, gyes, gyed meg hasonlok de kapsz kajajegyet. Olyat is amit a piacon tudsz bevaltani!!! Tehat friss gyumolcshoz es zoldseghez juthatsz ingyen. Szules utan ez annak jar tovabbra is aki nem dolgozik vagyis megvan a keresetedhez kepest mi az ami jar.

Multhet penteken a doki azt mondta barmikor beindulhat mar a szules...es nem tagadom, szeretnek mar tul lenni rajta mert megorulok itthon. Mennek dolgozni de mar jarni alig birok, nem tudok fogni annyira fajnak a kezeim es ujjaim.

Ha gondolod szivesen megosztom veled ha a Picur kibujt hogy milyen tapasztalataim voltak.

Itt mar kerdeztek az epiduralrol reges regen. Itt jar! Nem hagyjak a kismamakat szenvedni - en turnek amig lehet aztan ha mar nem birom, akkor talan...Ha jobb biztositasom lenne, valoszinu tudnek jobbat is valasztani de nem vagyok elegedetlen.

2010. szept. 28. 15:49
 54/67 poci-maci ***** válasza:
54%

Én nekem az első szülésemnél sem volt fogadott dokim és most sincs fogadottam!

Nekem nincs rá 15E/hó + 150E császározáshoz!!

Inkább ezt költöm a gyermekeimre!

Nekem mikor beindult a szülés anya bevitt a kórházba megvizsgáltak és 1 óra múlva a műtőben voltam és rá nem sokkal már a kisfiamat tartottam a kezemben!! Láttam hogy akinek volt fogadott orvosa sem volt bent a betegénél 2-3 alkalomnál többször.

Még akkor sem kapott pénzt aki éppen bent volt amikor a zárót adta a kezembe és a sebemet nézte meg!

A 6 hetes kontrollon sem kapott pénzt és engem nem érdekelt hogy ki mit gondolt erről a családban!!!

Nekem az a véleményem erről hogy van neki rendes fizetése meg azért fizetem már X éve a tb-t hogy az fedezze mindezt és nem hogy még én adjak neki pénzt.

2010. szept. 28. 16:14
 55/67 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem olvastam végig, csak párat, ezért bocsánat, ha már megkérdezték előttem: honnan veszed azt, hogy a legtöbb műhiba pert a fogadott orvosok ellen indítják? Valami hivatkozást, légyszí!

Különben ha úgy vesszük jogos a felvetésed, egész egyszerűen undorító ez a magándokis rendszer Magyarországon. Én sem akartam magándokihoz menni elvből. Aztán eljött az a pillanat, hogy 6 hetes kismamaként, vasárnap délután erős vérzéssel feküdtem egy kórház folyosóján, az egy darab ügyeletes orvos szülést vezetett le és akárhány arra elhaladó nővérkét megkérdeztem, hogy mikor jön az orvos, mind odavetette, hogy "majd". És szaladtak tovább. Na, ezért jártam magánorvoshoz.

2010. szept. 28. 17:46
 56/67 anonim ***** válasza:
51%

Nem olvastam végig az ezer választ, de azért enyhén szólva bicskanyitogató a kérdésed. Apa fizeti?! És ha igen? Közös a gyerek, nemde? Ez úgy hangzik, mintha valami kitartott nőnek gondolnád azt, aki fogad orvost.

Én magándokihoz jártam, havi egyszer kellett menni 5 ezer Ft volt, a szülésért meg 40-et adtunk neki. Közösen, mert nálunk közös a kassza. Bár a fizetésemből kikerült volna. És hogy honnan volt rá pénzem? Elmentem dolgozni!

Igen, szar ügy, hogy fizetni kellett érte. Az első gyerekkel 5 hónapos terhes koromig Sztk-ba jártam. 5-6 órát vártam minden alkalommal, csak azért, hogy a doki adjon egy pecsétet a terheskönyvbe. Nem voltam bent 1 percnél többet, meg sem vizsgált, kérdésekre nem volt idő. És én még jól jártam, mert mások azt mesélték, hogy még pecsétet sem kaptak, akkor meg nem jár a GYED sem. Hát ezért, nem azért, mert kitartott nő vagyok!

Nem ajnározott körbe az orvos szüléskor, de nem is vártam tőle, csak azt, hogy figyeljen oda, rendben legyen minden. Szomorú, de az ügyeletes orvos le sem tojt, pedig zöld magzatvízzel mentem be. Ha nem fogadtam volna orvost, nagy baj lett volna. Ő azonnal indította a szülést, az ügyeletes meg azt mondta, hogy várjunk csak amíg lesznek fájások is.

2010. szept. 28. 18:21
 57/67 anonim ***** válasza:
Sztk-ba jartam, adoktorno akihez mentem, felidomben abbahagyta a munkat, mert o is terhes volt. A helyere jovo orvosnal folytattam, nem fogadtam fel, nem adtam soha penzt. Ugyeletes orvosnal terveztem szulni, es tok veletlenul pont ez a doki volt ugyeletben aznap, igy nala szultem. Edesanyam adott neki tudtomon kivul 30e Ft-ot (szerintem en nem adtam volna). A szulesznonek meg 5e Ft-ot adtunk. Mindkettonek a szules vegen. Nemcsak abban a fel oraban volt bent a doki, hanem folyamatosan bejarkalt a vajudas alatt is, rendesen foglalkoztak velem. Majd a korhazi napok alatt is benezett hozzam az orvos es a szuleszno is.
2010. szept. 28. 20:31
 58/67 anonim ***** válasza:

látom nem tetszik a külön kassza valakinek...:-))

no csak.

2010. szept. 28. 20:58
 59/67 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Először is gratulálok a babádhoz.

Én is azok táborát erősítem, akik nem kértek fel orvost a szüléshez. Semmi hátrányom nem származott ebből, pedig császároztak.

De! 1,5 évvel később sajnos elvetéltem, amikor is a missed ab műtéthez fogadtam orvost. Bár ne tettem volna! Vagy ne Őt! A 10 perces rutin műtétből lett egy nagy, mélyaltatásos hasi műtétem, mert az orvosom átvágta a küretkanállal a méhemet, és csinált egy 2 centis lyukat. Ezért kellett felnyitni a császár helyén újra, hogy megnézzék nem sérült-e belső szerv és persze hogy a lyukat összevarrják. Én erről akkor semmit nem tudtam, mert altatásban voltam. A műtétet szerencsére már az osztályvezető főorvos csinálta.

Most vagyok dillemában, mert tervezzük az újabb babát, és ilyen előélettel nem tudom, hogy mit tegyek. Fogadjak-e orvost vagy sem?

2010. szept. 28. 21:51
 60/67 anonim ***** válasza:

1 Igen istennek tekintem a fogadott orvost, mert itt sz osztályon ő az isten. Ő dönt el mindent, gyakorlatilag az osztályvezető főorvos. Illetve hozzátartozik az is, hogy nem is kérdez meg senkit a döntéseiről. Ergo a császár nálam úgy nézett ki, hogy bejött, nem volt ajó a szívhang, kiment felszólt valakinek telefonon 10 perc múlva császár, legyenek készen. Illetve a másodiknál már úgy hívták, szombat este 10-kor a szülésznők, hogy főorvos úr lenne itt egy császár és összetrombitálta csapatot.

2. Nem szülnék ügyeletes orvosnál, mert nagyon lelkes, nagyon aranyos orvosok, de kezdők. Mindent meg kell kérdezniük, nemigen tudnak dönteni (persze megengedve sincs nekik)De nem bíznám rájuk a kocsimat sem, nemhogy az én és a babám életét. (Fehérváron legalábbis ezt tapasztaltam)

3. Nem kellett tömnöm a zsebét, mert sok betege volt az orvosomnak (tekintettel az első pontra- szinte sz összes orvos, rezidens, nővér akárki nála szül)így ő csak kötelező 4 alkalommal vizsgált ez volt összesen 12 ezer illetve 20 ezer forint.

4. És körbeajnározott, de szó szerint. A vajúdásnál bármit kértem megengedte, hiába örjöngtek a nővérkék: Főorvos úr, ezt nem lehet. Mikor a sebemet nézte és megnyitásnál elöntött a gennyes a vér, letörölgette és a nővérek ott örjöngtek rángattak, hogy a papucsom tiszta vér és össze fogom járni a folyosót és hogy képzelem. Szó szerint félrelökte őket és mondta engedjenek el és takarítsanak fel.

2010. szept. 28. 22:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!