Most őszintén, mondjátok meg mi értelme van pénzelni egy orvost? Szülésnél max. Fél órát van ott, utána meg úgyis elfelejti az arcotokat, hiszen jön a következő pénzelő kismama?
Írjatok véleményt tényleg Istennek tekintitek a "fogadott" orvost?
Csak úgy simán nem is mennétek be szülni ügyeleteshez?
Még egy kérdés:aki terhesség elejétől a szülést is beleértve tömte a dokija zsebét,azt valóban körbeajnározták szüléskor?
Honnan van rá pénzetek,vagy apa fizeti a dokit?
bocsi ha személyes,de sokan ezt nem tehetjük meg és érdekelne kivel hogyan történt.
Kedves elő és utolsó!
Sajnálom ami veled történt!
Így már érthető ha ügyeletes doki ellenes vagy a saját tapasztalatod miatt.
De tudod ez a fogadott dokikkal is előfordul.
Sőt! A legtöbb műhibát a fogadott dokik ejtik!
Nálam nem volt rózsaszín köd és nem is pénzeltem agyon a dokit. Annyit adtunk, amennyit tudtunk.
Egy gyermekem van, de az én dokim nagyon nem olyan, mint amit te említettél, hogy fél órát ott van és megy a következő pénzelőhöz.
Nekem ott volt sokat, nagyon sokat, az arcomat símogatta, biztatott, a férjemmel beszélgetett, szülés után többször bejött hozzám és mai napig(7 hónapja szültem), ha felhívom, hogy mennék hozzá, tudja ki vagyok és még a fiam nevét is tudja. Most vagy valamiért szimpatikusabb voltam neki a többinél, de az is lehet, hogy mindenkivel ilyen. Nagyon sok páciense van, de nem voltam sosem kíváncsi mások jó vagy éppen rossz véleményére vele kapcsolatban. Lehet, hogy ezt az őszinte belé vetett hitemet értékelte. Anyagilag nem vagyunk olyan hűűű de elengedve, de azért belefért. Nekem megért 50E Ft-ot és ha mégegyszer szülnék ugyanígy megérne.
Első válaszoló vagyok
Hát nekem ennyi a tapasztalatom. Másodikat nem tervezünk, így talán ennyi is marad.
A műhiba pedig műhiba, csak sajnos egyik orvost sem veszik elő érte, legyen az fogadott vagy ügyeletes.
Annyit hozzátennék, hogy nem volt 100 ezeres nagyságrend nálunk sem, 70 ezret kapott.
Én is pont ezért szeretem az én dokim, mert a mai napig tudja ki vagyok, még a férjemet is nevén szólítja. Ez jó dolog :)
Nehéz a kérdés, mert mindenki másképpen gondolja. De mivel őszinte válaszokat kértél, leírom a sajátunkat.
32 éves vagyok én is, a Párom is. Első babát várjuk, 3 hét múlva fog programozott császárral megszületni. ( probléma van a szememmel, amit anyutól örököltem, ezért lesz császár. )
Tervezett baba, a pozitív teszt után elkezdtem itt helyben egy olyan orvost keresni, aki elsősorban JÓ szakember, másodsorban nem túl drága. Végigkérdeztem ismerősöket, rokonokat, míg rátaláltam egy rendes orvosra. Itt a kórházban főorvos, ennek ellenére csak 5.000 Ft egy alkalom Nála.
Gyomorgörccsel mentem el Hozzá először, mert egyszerűen félek az orvosoktól, a beavatkozásoktól, minden ismeretlentől. Viszont tudtam, hogy nagyon szeretném a babát... tehát hozzá kell szokni a vizsgálatokhoz és a szülés gondolatához.
Egy kedves, megbízható orvos. Óvatosan vizsgál, ami nekem fontos volt! Tapasztalt, 50 felé jár, és eddig rosszat nem hallottam Róla.
Havonta csak 1x hívott vissza, nem úgy mint sok pesti vagy vidéki orvos, aki 2 hetente berendeli az embert. Pedig megyeszékhelyen élünk mi is.
Az első alkalommal megadta a telefonszámát, bármi van, hívjam. Első babánál az ember tele van kérdésekkel, félelmekkel. Nekem megnyugtató volt a tudat, hogy erre az orvosra számíthatok. Ha kell hétvégén, ha kell munkaidő után, de telefonon (is) bármikor segít.
Minden egyes vizsgálat előtt elmondott mindent részletesen, nekem ez is fontos volt, hogy rá tudjak készülni lelkileg. Mondhatjátok erre azt, hogy "selejtes" vagyok ezzel a túlzott félelemmel, lehet igaz, de ilyen vagyok, sajnálom :(
Tűfóbiám van, a terhesség elején elmentem pszichológushoz, hogy kezelje ki, de nem tudta.... Az én orvosom viszont odafigyel a lelkemre is, ismeri a félelmeimet.
Azért is fogadtam orvost, hogy ne minden vizsgálatot más végezzen. Nálunk az sztk-ban kb 8 nőgyógyász van, nem akartam mindig mindenkinek a stílusát elviselni. Van aki óvatosabban vizsgál, van aki durvább, van aki beszélget és eltereli az ember figyelmét, van aki nem. Ezek apróságok, de nekem fontosak.
A fogadott orvosom a 35.héten személyesen vitt végig a szülőszobán, műtőn, elmondta a császármetszés minden mozzanatát, a beöntéstől kezdve az infúzión és a műtéten át egészen addig amíg ki nem tolnak.
Választhattam hogy altatás vagy spinális, részletesen elmondta az előnyöket-hátrányokat.
Azt, hogy szülés után mennyire figyel majd oda rám, nem tudom, de megírom ide, ha túl leszek rajta. Az viszont biztos, hogy 18 hetes terhes voltam és már akkor beírta a naptárjába, hogy kb mikor fogok szülni, nehogy pont akkor ne legyen itthon (mert egyébként külföldi orvos).
És akkor az anyagi oldal: remek munkahelyem van, de már egy ideje táppénzen vagyok, ami "hála" az előző kormánynak, csak 60%. Szóval nem sok. A Párom 3 műszakban dolgozik egy áruházláncnál, össze-vissza van a beosztása, a netto 110.000 Ft kereset megállítja. És van egy rokkantnyugdíjas anyukám, aki egyik szemére sajnos nem lát, velünk él jelenleg.
A havi 1 orvosi vizsgálat kifizetése nem jelentett gondot.
A szülésre az orvos "tarifáját" nem kérdeztem meg, Ő sem mondott semmilyen árat. Úgy gondolom, 40 vagy 50 ezer Ft-ot fogunk adni Neki. Császárom lesz, tehát végig Ő fog mindent csinálni. Szülésznőt nem kértünk fel. Ezt az 50 ezer Ft-ot pedig úgy tettük félre, hogy havi 5.000 Ft borítékba és be a szekrénybe, így gyűjtöttük. Így szinte fel sem tűnik.
És akkor a baba kelengyéről pár szó: a terhesség 12.hetétől elkezdtünk vásárolni, netes aukciós oldalakon. Ruhákból van ami használt, a babakocsi is az de teljesen újszerűek. Egyedül a kiságyat vettük itt helyben. Minden mást szinte féláron. Volt idő szétnézni a teszveszen és a vateran az elmúlt 6 hónap alatt. És apránként mindenünk meglett.
Én nem bántam meg, hogy fogadtam egy orvost, nekem biztonságérzetet nyújt a tudat. Tudom, hogy fogadott orvos nélkül is minden baba megszületik. De mivel én ilyen félős vagyok, én így jobban érzem magamat és bátrabban indulok neki a szülésnek.
Minden jót, kedves kismamák! :)
36 hetes
Minket nem vágott földhöz az orvosra költött összeg, és a második babánál is ő lesz a fogadott orvosom. Nem apa fizette, hanem közösen fizettük, mint minden mást is.
Egész másképp bántak az osztályon is azokkal, akiknek volt fogadott orvosuk, mint akik "csak úgy beestek" szülni. Ez nyilván nem szép, de ez van.
15:10 válaszoló!
Kedves volt tőled,hogy így leírtad a tapasztalatodat.
A még utána válaszolónak is köszi.
Nem fogjátok elhinni itt mifelénk így kezdődik:
terhesgondozás alkalmanként 8000-10000
szülés:70.000-120.000
szülésznő:35.000-60.000
EZ KOMOLY!!!
Van olyan orvos aki így közli pókerarccal a kismamával:nálam 110.000 a szülés.
Hát mi ez?
Amiket írtatok nem is kerülnek sokba!
Vagy én élek luxus helyen? :S :S
15-03 vagyok
Speciel az én orvosom budán rendel (mi nem ott élünk, bár jó lenne :) ), de pestiek vagyunk. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy lassan 2 éve már ennek. A húgom szeptemberben szül, neki már a 100 ezres árfekvést mondta a doki.
Mondjuk az egyik ismerősöm családi barátnál szült Kistarcsán 170 ezerért. Ezen jó nevettem azért. Már bocsánat, tudom nem illik kinevetni, de hát ha valaki fejjel megy a falnak önszántából....
A 14.44-es vagyok.
Ha nekem pókerarccal egy doki azt mondja, hogy 110.000, azt nem választom orvosomnak. Az ilyen tényleg csak a pénzre megy, és gyorsan letudja a szülést...
A legkorrektebb, ha nem mond árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!