Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most őszintén, mondjátok meg...

Most őszintén, mondjátok meg mi értelme van pénzelni egy orvost? Szülésnél max. Fél órát van ott, utána meg úgyis elfelejti az arcotokat, hiszen jön a következő pénzelő kismama?

Figyelt kérdés

Írjatok véleményt tényleg Istennek tekintitek a "fogadott" orvost?

Csak úgy simán nem is mennétek be szülni ügyeleteshez?

Még egy kérdés:aki terhesség elejétől a szülést is beleértve tömte a dokija zsebét,azt valóban körbeajnározták szüléskor?

Honnan van rá pénzetek,vagy apa fizeti a dokit?

bocsi ha személyes,de sokan ezt nem tehetjük meg és érdekelne kivel hogyan történt.

2010. máj. 21. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
67%

Én is felháborítónak tartom, amikor egy dokinak "tarifája " van! Szerintem minden kismama adjon a fogadott dokinak, amennyit ő jónak lát!

Az én (fogadott) dokim sem vizsgálat, sem szülés alkalmával nem fogadott el pénzt, még az ajándékokat is alig, mégis nagyon jól bánt velünk! Jó, belátom, ebben egy kis protekció is volt, de úgy tudom, idegenekkel is nagyon rendes, és abszolút nem a pénzről szól az élete! Persze ez ritka, mint a fehér holló, a legtöbb nőgyógyász nagyon nagyképű és pénzéhes (és valóban nem "dolgoznak meg" a pénzért, amit kérnek) - tisztelet a kivételnek! Csak azért írtam, hogy lássátok, ilyen is van!

Ja, és szerintem az is jól teszi, aki ügyeletesnél szül, meg az is, aki fogadott dokinál! Kinek mi a jobb!

2010. máj. 22. 09:29
 32/67 anonim ***** válasza:
77%
Már írtam hasonló kérdésre,szóval sajnos én erősítem azok táborát aki pórúl járt ügyeletes orvossal(orvosokkal),mert kislányomnál,lement 3 műszakváltás,mire foglalkozott velem valaki és megmondta hogy sürgősen császár,majdnem ottmaradtunk mind a ketten!De kisfiamnál megfogadtam hogy ezt nem csinálom mégegyszer végig,hisz rettenetesen féltem a szüléstől.Nem volt pénzéhes dokim,ha attam jó,ha nem úgyis jó,nem kerűlt 100.000 -be a szülés,bármikor bármit kérdezhettem,akármikor hívtam mindíg elértem,és ha kellett 5-ször megnyugtatott,és igazán foglalkoztak velem szülésnél.Azóta is odajárok.Örülök annak akinek szerencséje volt,biztos korháza is válogatja hol milyen orvosok vannak és szerencse kell hozzá ki melyiket fogja ki!
2010. máj. 22. 10:03
 33/67 anonim ***** válasza:
72%

tegnap 16:32

Még az jutott eszembe egy "gazdátlan" kifejezésről, hogy a fogadott dokik betegihez éppen nem is nyúlnak az ügyeletesek meg más dokik, mert az ún. magánbeteg. Ez előny volt nekem szüléskor, viszont hátrány volt már az osztályon, mert amikor panaszom volt, meg kellett várni a saját dokimat, amíg kijön a szülőszobáról.

Én maradok így is a fogadott orvosnál.

Pedig az ügyeletesek is rendesek voltak velem, amikor vérzéssel bekerültem 11 hetesen és műtött a dokim éppen, az ügyeletes előttem ordított egy "anyával", aki nem törődött a terhességével, de velem utána tökéletesen emberséges volt és megnyugtató.

2010. máj. 22. 10:25
 34/67 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem,tök felesleges ilyen kérdéseket feltenni.! barátnöm szült abban a korházban amiben én és mind a 4 b.nöm ügyeletesnél szült.Le sem szarták öket.Egyiknek plasztika lett a vége,a másiknak oxigénhiányos lett a kisfia,a harmadik meg majdnem ottmaradt a szülöágyon magas vérnyomás miatt és 18 óra vajúdás után megcsászározták.Akinek van pénze az hagy fizessen magánnak ha akar.Nekem is magán dokim volt mind a 2 gyerekemnél és nem bántam meg.Megérte azt a pénzt amit kifizettünk.Van akinek szerencsélye van és jó gyeletes dokit fog ki de vannak ellenpéldák is.Nem elitélendö eggyik sem.
2010. máj. 24. 13:38
 35/67 anonim ***** válasza:
A ! helyett 4-et akartam írni.Szóval 4 barátnöm:))
2010. máj. 24. 13:39
 36/67 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Bocsi,nem írtam mert hosszú hétvége volt és elutaztunk:)

Köszi mindenkinek a válaszát,én azt hiszem maradok az ügyeletes dokinál,így a pénzt a babára költhetem.

Majd megírom mindenképp hogyan alakult a szülés:)

Jövök szeptemberben:)

2010. máj. 25. 08:04
 37/67 anonim ***** válasza:
58%
2 császár után kénytelen voltam vkivel megbeszélni, hogy elvállalja-e a szülést, pénzről soha nem beszéltünk. Elvállalta és 1 hónapig ajnározott a kórházban, nem voltam nála magánrendelésen, semmit nem kért a gondozás alatt és utána sem tartotta a markát, de nem volt számára meglepő, amikor átadtam a borítékot, rendes volt és most is az. Olyan természetesen csinálj, nem is tűnik fel, hogy pénzt adsz, szerintem átlagonfelüli módon kezeli, ezt a pénz dolgot.
2010. máj. 26. 01:29
 38/67 anonim ***** válasza:
52%
Nyugodj meg kedves kérdező, aki pénzt ad az orvosának az nem a gyerektől veszi el, még mielőtt azt a látszatot keltené valakiben, hogy a gyerek rovására megy az egész. A burkolt célzásod is undorító.
2010. máj. 26. 06:19
 39/67 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,szia!

Olyan jó,hopgy vannak köztünk pszichológusok és írás elemzők is:)

Én nem érzem a kérdésemet undorítónak sem másnak csak egy egyszerű kérdésnek.

Hány gyermeked van?

Nekem három.

Szóval jelen pillanatban nem állunk úgy anyagilag,hogy egy orvosnak csak azért adjunk pénzt,hogy az ott legyen a szülésen.

Az első három gyermekemnél nem érdekelt a fogadott-nem fogadott orvos téma,az ügyeletes ugyan olyan jó volt.

Most a terhesgondozóban nagy divatos téma a fogadott doki-ügy,ezért tettem fel a kérdést.Ennyi.

Ezzel az erővel Marika néni a sarki vegyesboltban is kaphatna borítékot a zsebébe minden nap mert olyan kedvesen szolgálja ki a vevőket.

Nekem nincs pénzem arra,hogy minden alkalommal horribilis összegeket adjak egy orvosnak,aztán végül is ÉN szülöm meg a gyereket nem ő.

Főleg nem itt Esztergomban:((((ez a város valami borzalom ilyen ügyben:(((

Kedves utolsó,neked is köszi a választ.

2010. máj. 26. 08:21
 40/67 anonim ***** válasza:
68%
Kedves kérdezö!!Nem akarlak megsérteni,nem az a célom,de attól még,hogy neked nem telik fogadott orvosra attól még mást nem kell elitélni.3 gyerek mellett teljesen megértelek mert nekem is van 2 de mindenki eltudja dönteni,hogy saját magának mi a jó az adott helyzetben.Neked nem kell magán másnak meg igen mert megteheti és esetleg nem szeretné,hogy vele is az történjen ami sok kismamával esik meg manapság a korházakban(az hogy letolják magasról).Sajna ilyen világban élünk.Örülj neki,hogy neked nem volt ilyen problémád.Remélem nem voltam bántó!Nem ez volt a célom.Minden ember más és minden ember másként gondolkodik.NEM LEHETÜNK EGYFORMÁK!
2010. máj. 26. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!