Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most őszintén, mondjátok meg...

Most őszintén, mondjátok meg mi értelme van pénzelni egy orvost? Szülésnél max. Fél órát van ott, utána meg úgyis elfelejti az arcotokat, hiszen jön a következő pénzelő kismama?

Figyelt kérdés

Írjatok véleményt tényleg Istennek tekintitek a "fogadott" orvost?

Csak úgy simán nem is mennétek be szülni ügyeleteshez?

Még egy kérdés:aki terhesség elejétől a szülést is beleértve tömte a dokija zsebét,azt valóban körbeajnározták szüléskor?

Honnan van rá pénzetek,vagy apa fizeti a dokit?

bocsi ha személyes,de sokan ezt nem tehetjük meg és érdekelne kivel hogyan történt.

2010. máj. 21. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,igazad van köszi a választ.

Mindenképp megírom hogyan zajlott a szülésem fogadott doki nélkül,ügyeletesnél.

2010. máj. 26. 15:08
 42/67 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kiemeltem a kérdést mert megígértem,hogy válaszolok.

Betöltött 38 hetesen megszültem.Nem volt fogadott orvosom,viszont fogadott szülésznőm igen!Tényleg nem szépítem a dolgokat,de álom szülésem volt.A szülésznő teljesen kitett magáért,mindent elkövetett,hogy nekem és a babának jobb legyen:először is nem csempés hagyományos szülőszobában szültem hanem altarnatív mindennel felszerelt szobában,ahol volt sarokkád,franciaágy,zene,hangulatlámpák,és a szülőágy a filmekből ismert "fotel".

Vajúdtam labdán,meleg vizes kádban,ágyon,állva-ülve,sétálhattam.Soha nem zavartak ha fájások jöttek,türelmesen várt a szülésznő mondjuk vizsgálattal,szívhang ellenőrzéssel.Az ügyeletes(!!!) orvos gyönyörűen bekötötte az EDA-t.EDA-tól fél óra múlva megszületett a isfiam 3800 grammal és 51 centivel.Nem volt műtő lámpa világítás,csak egy állólámpa világított,szólt a Juventus rádió,és mindenki csendben,türelmesen tevékenykedett.A babát azonnal mellre tették.

Ja igen,nem volt borotválás,nem volt beöntés,és mivel negyedik babám,gátvédelemmel szültem.A szülésznő annyira profi volt,hogy nem kellett vágni,nem repedtem,és szülés után reggel úgy futkostam,meg jöttem-mentem,mint a nyúl.

Mindez a csodálatos élmény összesen 30.000 ft-ba került,ennyit kapott a szülésznő.Mégsem horribilis áron.

Szóval lehet így is,mindenkinek ilyen szép és könnyű szülést kívánok.

2010. szept. 28. 12:06
 43/67 anonim ***** válasza:

magánkórházban szültél?? mert nálunk a Kórházban az ilyen szobáért külön fizetni kell...

2 kisfiunk van.

Mind a kettő gyerekünknél ugyanaz volt a dokim, 9.000 ft/alkalom a magánrendelőben, a szülésért az elsőnél 50.000 ft.-ot adtunk, a második a kórházba éréstől számítva 10 percen belül meglett és mivel ennyi időn belül nem érkezett meg, ügyeletesnél szültem.. neki nem adtam semmit.

Nem apuka fizeti hanem együtt. Mi házasok vagyunk, nem külön kasszán élünk, nettó 290.000 ft.-ból.

gratula a szülésedhez.

2010. szept. 28. 12:15
 44/67 A kérdező kommentje:

Nem,nem magánkórházban szültem hanem a Jahn Ferenc dél-pestiben.A szoba amiben szültem,azt "Kika szobának"hívják,és nem kell érte fizetni,hanem ki kell fogni,vagy üres vagy nem.Nekem épp szerencsém volt.A gyerekágyon amúgy már hagyományos 5 ágyasban voltam,semmi extra.De maga a szülés élményem az első három gyerekémen is túltett,tényleg csak jókat tudok mondani a szülőszobáról,szülésznőmről,ügyeletes orvosról.

A kérdésem amúgy arról szólt,hogy miért kell 100.000-ket fizetni egy szülésért?+terhesgondozás.Amikor a kérdést kiírtam még nem tudtam hogy lesz,aztán megfogadtam ezt a tündéri szülésznőt aki utána mindenben segített,tanácsokat adott,és levezette a szülésemet.

Már az elején tisztáztam vele,hogy nekem nem kell fogadott orvos,erre ő azt mondta,hogy negyedik babánál,normális terhességnél nem is kell,a szülésznő "vajúdik",szülést vezet,ha gátmetszés van,akkor varr is.

A dél-pestiben a szülésznők varrhatnak is.

A szülésznő kérdezett rá az EDA-ra is,hogy van rá lehetőség,kérek-e.Éltem vele.Az ügyeletes doki kötötte be.

Szóval ajánlom mindenkinek a dél-pesti kórházat szüléshez,itt lehet külön szülésznőt is fogadni.

Amúgy a kórház elég lepukkant,a gyerekágy sem a legjobb,de a felújított szülőszobák...Azok nem semmik.

2010. szept. 28. 12:26
 45/67 anonim ***** válasza:
49%

Látom már csomó a válasz, de nem bírom ki :)

Én az elsőnél fogadtam, de végül nem tudott bejönni, így ügyeletessel szültem. Semmi kárát nem láttam, a szülésznő is ügyeletes volt, ő a végén kapott borítékot.

Csak annyit a "pénzéhes" dokikról, hogy nem kötelező felkérni senkit. Én is tisztában voltam vele, hogy ha semmi baj, 10 percet lesz bent, nem azért van ott hogy a lelkünket ápolgassa meg szorítsa a kezünket a fájásoknál.

Ők nagyon jól tudják hogy rendben mennek-e a dolgok, a neheze mindenképp ránk marad.

Szerintem akkor érdemes dokit fogadni, ha valamiért félsz hogy komplikáció lesz, és nem bízol "bárkiben". Ennek meg ára van, bele kell törődni.

Pénz pedig onnan van, ahonnan házra meg kocsira.:) Gyűjtögetni kell......

2010. szept. 28. 12:30
 46/67 anonim ***** válasza:
100%
Én egy szemszögből írok a magándoki fontosságáról(számomra)26 évesen,még gyerektelenül(!)lett egy emberfejnyi(!!!)Myoma a méhemen.Eltávolítása méhestől lett volna a legegyszerűbb,de fontos volt hogy ne így történjen.Az én jövőm eléggé függött a dokiválasztáson és nagyon akartam hogy figyeljenek oda rám,orvosi és lelkivilágom szempontjából is(paráztam a műtét kimenetelétől)A műtét sikerült(több órás volt)és már akkor közölték velem hogy csak és kizárólag császárral szülhetek majd ha aktuális.A méh fala heges és elvékonyodott,nem biztos hogy bírná a vajúdást,tolást.Ezután már amikor babavállalásban voltunk,nem volt kérdés a doki személye,és az sem hogy magán-betegként bánt velem.Nem tömtük a zsebét,csak fizettük a rendelése tarifáját,és a műtét valamint a császár után "csak"a mi pénztárcánkhoz igazodva hálálkodtunk,egy egészen emberszerű összeggel.A rávalót mi (férj és feleség,apa és anya)kerestük meg,becsületes munkával!A dokira sosem istenként tekintettünk és tekintünk most sem(pogány vagyok egyébként)viszont szakmailag elismerjük és bízunk benne,amit ő készségességgel és minden dolog,vizsgálat stb.nem orvosi nyelven történő elmagyarázással viszonoz!Novemberben lesz a második császárom,azért keveredik a múlt idő a jelennel a fogalmazásomban.A "sima"szülésről így nem tudok nyilatkozni,de pl szülésznőt biztos hogy fogadnék,és fizetnék a szolgálataiért,hiába tudom hogy az ügyeletes is maximálisan el fog látni.Kívánom hogy ne ez legyen életedben a luxus! 33h.kismama
2010. szept. 28. 12:39
 47/67 anonim ***** válasza:
Nem fizettem dokinak még soha.Engem rendesen elláttak mindig figyeltek rám.Egészséges babám született.
2010. szept. 28. 12:59
 48/67 anonim ***** válasza:
77%

apa fizeti? miért Ti külön kasszán vagytok vagy nem él veled az apja?

Hát ha már egy háztartásban élünk akkor mindkettőnk pénze.... Persze ha nálatok nem az a Ti dolgotok csak ne ebből indulj ki.

2010. szept. 28. 13:16
 49/67 anonim ***** válasza:
36%
Még az elsö válaszolók között írtam neked.Elöször is nagyon gratuálok az egészséges babátokhoz.Másodszorra:LÁTOD!TE IS ADTÁL PÉNZT A SZÜLÉSZNÖNEK!!Lehet,hogy tényleg ö van ott és ö csinál mindent de kapott pénzt.Én meg azért adtam a dokimnak is mert ö meg havonta vizsgált és havonta tett meg mindent azért hogy komplikáció mentes legyen a terhességem és a végén a szülésem is.Volt ám velem dolga rendesen azt azért még ideírnám.Látos,hogy nincs egyforma ember?!
2010. szept. 28. 13:51
 50/67 anonim ***** válasza:
Az én fogadott orvosom VÉGIG velem volt még a magán rendelésről is lekésett miattam, és neki köszönhetem hogy nem kellett császározni. Most is ugyan így csinálnám és a következőnél is így fogom. Nagyon sokat köszönhetek neki.
2010. szept. 28. 14:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!