Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor azt mondjátok "megválto...

Amikor azt mondjátok "megváltoztam mióta szültem, más ember vagyok" pontosan mire gondoltok?

Figyelt kérdés
2009. okt. 1. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Anya lettem :)

Más mint "babamentesnek" lenni. Felelősség, stb :)

Sokkal jobb anyának lenni, mint nem :)

2009. okt. 1. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
mind fizikailag,mind lelkileg megváltoztam.Már nem úgy gondolkodom mint előtte.teljesen más dolgok kerültek előtérbe,olyanok,amiről el sem tudtam képzelni,hogy valaha is érdekelni fog.Pl abszolút nem érdekel,hiányzik(na jó egy nagyon kicsit,fél évente eszembe jut)bulizás,a csajos kiruccanások.inkább családias programokat szervezek.jobban értékelem az apró dolgokat is.egy mosoly a fiamtól,szinte mindenért kárpótol.ezt így nehéz megfogalmazni:egyszerűen a létemmé vált a féltés,a szeretet az óvás...a nevelés.ANYA lettem :-)
2009. okt. 1. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

én nagyon megváltoztam, szembetunoen. kulsoleg (a jelentos hízás, majd lassu fogyás), és belsoleg még jobban, de már a terhesség folyamán kezdodott.

magabiztosabb, határozottabb lettem (korábban visszahuzodo, csendesebb).

onállobb, jobban megtanulom beosztani az idomet, szervezni a dolgokat, hogy mindenre jusson egy kis ido.

megszoktam a kevés alvást és éjszakázást....

tobb konfliktusom volt sajnos az elmult másfél-két évben, mint korábban, mert nehezebben tartom vissza a véleményem. eleinte ráfogtam a tombolo hormonokra...a veszekedések már csitultak, de a porgés és határozottság megmaradt. ezt pont egy nagyon régi barátnom meg is jegyezte a napokban:)

és hát persze a baba...elohozta belolem azt az énemet, akirol nem is tudtam. más gyerekeket mindig csak messzirol "szerettem", nem voltam játszos-gugyogos sosem, féltem is nagyon, hogy leszek majd az enyémmel...elohozta belolem az anyát, imádom, pedig sokszor sírtam is már miatta. és iszonyatosan féltem, nehogy baja legyen, jobban mint magamat.

2009. okt. 1. 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

Minap volt egy hasonló kérdés, és elcsodálkoztam, hogy mindenki azt írta, hogy megváltozott és más ember lett...

Én abszolut nem érzem, hogy megváltoztam és más ember lettem és megilyedtem, hogy mi van, ha igen, csak nem veszem észre? De a férjem-családom szerint sem változtam.

Nyilván , az ember valamiylen szintem más lesz, átértékelődnek dolgok, megtanul szeretni, más érzéseket, megtanul jobban odafigyelni, koncentrálni, félni, örülni, beosztani az idejét, kapkodva főzni, takarítani, megatanul gügyögni, játszani, sétálni-még ha utálta-utálja is ezeket, megtanul nem alduni, nem filemt nézni, nem szeretkezni-de van miért.

Ezek nálam is megvannak, de nem érzem, hogy ettől én más lennék. Ugyanaz az életszmeéletem, ugyanúgy gondolkodom, ugyanúgy viselkedem férjemmel, mamámmal, családommal, batátaimmal, szomszédaimmal, tehát a személyiségem nem változott-bár nyilvánvaló, hogy valahol anya lettem...

2009. okt. 2. 20:20
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
Az apákra is igaz,hogy megváltoznak ha megszületett a gyermekük?
2009. okt. 3. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!