Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most őszintén, mondjátok meg...

Most őszintén, mondjátok meg mi értelme van pénzelni egy orvost? Szülésnél max. Fél órát van ott, utána meg úgyis elfelejti az arcotokat, hiszen jön a következő pénzelő kismama?

Figyelt kérdés

Írjatok véleményt tényleg Istennek tekintitek a "fogadott" orvost?

Csak úgy simán nem is mennétek be szülni ügyeleteshez?

Még egy kérdés:aki terhesség elejétől a szülést is beleértve tömte a dokija zsebét,azt valóban körbeajnározták szüléskor?

Honnan van rá pénzetek,vagy apa fizeti a dokit?

bocsi ha személyes,de sokan ezt nem tehetjük meg és érdekelne kivel hogyan történt.

2010. máj. 21. 14:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 Victory82 ***** válasza:
51%
Szia!14:50-es vagyok.Az én dokimnál a magánrendelés 7000Ft,Miskolcon rendel.Csak akkor voltam ott nála,amikor kiderült,hogy baba lesz!Mi Vattán lakunk,hozzánk kijár minden hónapban 1x,akkor is beszélhettem vele.
2010. máj. 21. 15:53
 22/67 anonim ***** válasza:
69%

Nekem mindhárom gyereknél fogadott volt, most is az lesz...

Először is,mert nincs sem időm,sem kedvem az sztk-ban órák hosszat várni.

A másik, hogy itt le se sz.rnak,ha nincs dokid,majdhogynem elküldenek melegebb éghajlatra.

Egyébként én biztonságban érzem magam,ha ott van.

és velünk ott volt, nem csak húsz percre,hanem majdnem teljesen végig, mindanniszor.

Kajálni ment el közben egyszer és ennyi(mellesleg hozott a férjemnek is)

és ha 5, vagy 10 gyerekem lenne,akkoris fogadnék orvost és nem sajnálnám azt a 60.000 ft-ot

2010. máj. 21. 16:11
 23/67 anonim ***** válasza:
53%

Az én dokim egy vasat sem vett el sosem tőlem.

Azért a szülés után megleptük őt egy elég nagy ajándékkal (nem pénzzel).

És nem felejtett el, pláne mert 6 éve járok hozzá, és emlékszik ránk, gondoz a mai napig, nagyon rendes.

A szüléskor ő vitt be a szülőszobára és bár elment (gondolom vacsorázni), 1-2 óra múlva visszajött, és a lényeget, úgy 3 órát ott is töltötte. Közben telefonon kérte a folyamatos "helyzetjelentést", és p instruálta, mikor mit lehet és mit nem lehet.

Azért volt fontos, hogy ott legyen a dokim (meg a férjem), mert ismer, végigcsináltuk a lombikot, és nagyon humánus, tisztességes orvos és ember.

Azért egy orvos nem isten, sosem néztem így rá.

Pénzt, mint mondtam nem adtunk, és nem apa fizeti, elvégre én is dolgoztam, tettem hozzá a házi kasszához.

Körbeajnározva nem voltam, de rendesek voltak (szülésznők, ügyeletes dokik). Mondjuk amúgy is mindenki rendes volt a kórházban velem máskor is.

Az viszont sajnos tény, hogy egyre több ember csalódik a fogadott orvosában. Viszont én nem mertem volna ügyeletesnél szülni.

2010. máj. 21. 16:28
 24/67 anonim ***** válasza:
68%

ma 16:28 vagyok

Csak beleolvastam egy kommentbe, és eszembe jutott még valami.

Az én dokim 40e-ért vállal szülést, meg is mondja, ha rákérdezel.

És szerintem ez így korrekt, mert ha utána kevesebbet adsz, mint amennyit szoktak, akkor meg majd letojja az anyuka fejét, szóval akkor kidobtál egy rakat pénzt és mégis lesz@r.

Ha meg megmondja az árat, még mindig lehet váltani.

Kedves Kérdező!

Milyen városban vannak ilyen horror árak?

Ez nagyon sok(k)!

2010. máj. 21. 16:32
 25/67 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a többiek válaszát is.

Ezen a "nincs fogadott orvosa akkor lesza@juk" hozzáálláson kéne valahogy változtatni.Persze nem nekünk kismamáknak hanem valahol fentebb...

Azért mert valaki sztk-ba jár gondozásra mitől kevesebb kismama mint aki magánrendelőbe megy?Vagy a szülőszobán is ez az első,hogy megnézik a kiskönyvbe,hogy ki a fogadott doki.Jaj csak felhúzom magam:(((((

2010. máj. 21. 16:33
 26/67 A kérdező kommentje:
Esztergom
2010. máj. 21. 17:13
 27/67 anonim ***** válasza:
86%

Ezt egy másik kérdésnél írtam:

Én is fogadtam orvost, szerencsére. (Komplikációk, végül kb. 3 hét kórház...) Amíg bent feküdtem, sajnos sok rosszat is tapasztaltam. A kórházi személyzet pl. gazdátlan betegnek hívta azokat, akiknek nem volt orvosuk... Ettől függetlenül persze sokaknak minden rendben zajlott különorvos nélkül is, de én utólag nagyon örülök, mert nem biztos, hogy a külön odafigyelés nélkül ennyivel megúsztuk volna.

2010. máj. 21. 21:43
 28/67 anonim ***** válasza:
80%

Ellenpélda.

Volt fogadott orvosom, de korábban indult meg a szülés, és a Dunántúlról nem ért oda Miskolcra... Ügyeletesnél szültem. óránként rám nézett, nem csak a kitolásra esett be, másfél óráig varrt, nem tartotta a markát. 10 napig voltam bent, mert besérgult a kisfiam, ez idő alatt többször is meglátogatott, minden viziten ő mutatott be a vizitelő főorvosnak, emlékezett a szülésem minden mozzanatára.

15 ezret adtunk neki utólag, mert nagyon meg voltunk elégedve vele. Bár ügyeletesként nem lett volna kötelező adni neki, hiszen nem a szabadidejéből jött be, hanem munkaidőben szültem nála. Nem voltam gazdátlan beteg a kórházban, soha senki nem éreztetett velem ilyet. Sőt! Épp ellenkezőleg.

2010. máj. 21. 22:01
 29/67 anonim ***** válasza:
80%
Nekem is fogadott orvosom volt mindkétszer és nem bántam meg,még fogadott szülésznőm is volt aki mellesleg még lelki támaszom is volt végig a fájdalmak alatt.Én biztonságban éreztem magam mindkét babámnál ugyanaz a doki volt.A vizsgálatokra semmit sem fizettem mert a kórházban végezte az ultrahangot minden alkalommal pedig a magánrendelőben is tehette volna (ha pénzéhes bizonyosan megteszi de nem tette).Nálam mindkét babánál császár kellet és Isten tudja mi lett volna ha nem ezt a dokit fogadom fel.Én csak hálás lehetek és nem tudom eléggé megköszönni neki hogy adott helyzetben gyorsan tudott cselekedni hogy nekem és a babáimnak se történjen semmi baja.
2010. máj. 21. 22:12
 30/67 anonim ***** válasza:
63%

Velem a fogadott orvos 12 órát volt, majdnemhogy folyamatosan, csak ritkán ment ki, aztán még a műtét végül sajnos és még várt 2 órát, amíg az örzőben voltam.

Nagyon kimerültem (mint mindenki más szülsé után) és műtét után elaludtam. Arra ébredtem, hogy az orvosom áll mellettem,a homlokom simogatja és kérdezi mosolyogva, hogy jól vagyok-e.

Másnaptól szabin volt, de bejárkált hozzám és mielőtt elindult volna a családjával nyaralni még bejött megírni a zárójelentésem.

Sem a magánrendeléseken, sem a kórházban nem tett célzást sem arra, hogy pénzt várna a szülésnél, összeget meg pláne nem említett.

Szeretném azt hinni, hogy nem fogadott orvosnál ugyanezt megkaptam volna, de nem megy...

2010. máj. 21. 22:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!