Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs meg a babának mindene...

Ha nincs meg a babának mindene mire megszületne (anyagi okok miatt: babakocsira gondoltam) akkor, ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy születés után kijön a védőnő és megnézi a körülményeket,...és ha nem találja megfelelőnek akkor nem nevelheted a picit. De nálunk minden más meg van,csak még a babakocsi nem.Amit 2-3 hét múlva tudnánk megvenni.Segítsetek,mert én már tiszta ideges vagyok!A párom hirtelen lett munkanélküli és sehogy nem tudjuk megvenni egyből. 38+6 kismama
2010. máj. 17. 07:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudok kitől hallottad, de az egy idióta.Ne ülj fel mindenféle szamárságnak.A gyereket csak nyomós indokkal lehet családból kiemelni( bántalmazás, elhanyagolás stb.)
2010. máj. 17. 07:51
 2/25 anonim ***** válasza:
84%

Ezt komolyan gondolod? Gondolod, hogy egy putriban mindenkinek megvan minden? Mégis nevelhetik a kölyköket.

És ha valaki nem használ babakocsit, akkor nem lehet gyereke?

Valóban kijön a védőnő, megnézi a babát, hogy egészséges-e, segít az ellátásában, és ellát tanácsokkal. Nem a pénztárcában turkál.

Megnézi a szociális, és higiéniás dolgokat, milyen helyre kerül a gyerek, van-e fürdőszoba, stb. (de ha nincs, akkor sem veszik el. hány olyan xsalád él Mo-n, akinek nincs ilyen, és van gyereke.

2010. máj. 17. 07:52
 3/25 anonim ***** válasza:
79%

He-he, nálunk ágya nem volt. Az utazóágyban aludt. És nem anyagi okok miatt, hanem mert apa akarta neki megcsinálni, de nem készült el...

A babakocsi nem KELL a gyerekneveléshez. Anélkül is fel lehet nevelni a gyereket, szóval a védőnő semmit nem fog szólni, ne aggódj.

Igazából a gyerekneveléshez semmi felszerelés nem KELL, hiszen anyatej van, na jó, talán minimális mennyiségű ruha és fűtött helyiség, ezen kivül tényleg semmi más nem KELL.

2010. máj. 17. 07:52
 4/25 anonim ***** válasza:
88%

A védőnő már a szülés előtt kimegy a lakást megnézni, hogy haza lehet-e vinni a kisbabát. Én szociális területen dolgozom, ezért látom, hová nem engednek haza egy kisbabát.

Ha nektek csak babakocsitok nincs, az nem kizáró tzényező egyáltalán!

Ahol nincs víz, fűtés, ablak, fal (!!!) azokba a házakba nem engedik haza a csecsemőket.

Ne aggódj, mehet a babád haza veled együtt :)

2010. máj. 17. 07:54
 5/25 anonim ***** válasza:
84%

öcsémnek se babakocsi,se kiságy nem volt,anyám tanult belőlem,én is ezek használata nélkül nőttem fel(volt,de nem tudtak belerakni,mert üvöltöttem állitolag)

tökéletesen elvolt a nagy franciaágyon,meg a hordozóban,ami egyben autosülés meg etetőszék is volt

védőnő annyit nézett,hogy normális helyre kerül-e,utána meg hogy fejlődik-e rendesen

2010. máj. 17. 08:00
 6/25 anonim ***** válasza:
80%
Egy babakocsi hiány nem kizáró ok, a bébit kb. 2 hetes koráig (más szerint 1 hónap) nem is szabad még nagyon"sétáltatni", max. nyitott ablak előtt altatni picit. Putriban csótányok szaladgálnak....na, az már cinkesebb...
2010. máj. 17. 08:32
 7/25 anonim ***** válasza:
82%

Én anno kérdeztem ezt a védőnőtől, mert pont házfelújítás közepén szültem /a rossz idő miatt nem végeztünk/.

Azt mondta, hogy ő sem szereti, de neki ki kell töltenie valami formanyomtatványt arról hogy élünk.

Ebbe olyanok tartoznak bele, mint :

- milyen fűtés van?

- különszobába, vagy együtt lesz-e a gyerek?

- Összkomfort, komfort, vagy anélkül?

- Milyen padlóburkolat?

- belterületi vagy külterületi az ingatlan?

- többgeneráció él-e együtt?

babakocsi, kiságy nem volt a kérdőíven :-D

De ezt fogja még kitölteni az ovonő, tanítónő családlátogatáskor is.

Amúgy nálunk a védőnő csak egy anyukánál akadt ki, de akkor nagyon. A 9 gyerekes családnál a legidősebb szült 16 évesen a putriba. Koraszülött gyereket úgy vitték haza 2 hónap kórház után 2,5 kilósan, hogy még tiszta ágyneműt sem húztak, azzal a címszóval, hogy edződjön a immunrendszere. ( az anyja csak hetente egyszer látogatta, azzal a címszóval, hogy neki erre nincs idege)

Mondta, hogy ilyenkor sem tehet semmit, csak annyit, hogy szól a családvédelemnek, hogy kicsit jobban figyeljenek, de a gyereket nem veheti el. A gyerek most bölcsiben van közétkeztetésen.

(egyidős az én lányommal, és a szomszéd utcában laknak)

2010. máj. 17. 08:44
 8/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)Én is csodálkoztam,de elég volt, hogy megijjedjek,mert nekem a pici mindennél fontosabb.A tisztaság, meg az ehhez hasonlók,amiket írtatok meg van.Még egyszer köszönöm.
2010. máj. 17. 08:48
 9/25 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk majdnem kiságya nem lett... Ugyanis egy hónappal hamarabb született meg a kisfiam, és még nem hozták addigra meg a megrendelt ágyat. Az volt a szerencse, hogy 6 napig bent tartottak a kórházban, addig apa megsürgette a kiságyat, és aznap érkezett meg, mikor hazajöhettünk a kórházból. Apa este 10-ig szerelte az ágyikót... :)

Ne idegeskedj ilyesmin! Sok olyanról hallottam már pl. aki az egyszeri anyasági támogatásból (64.000 Ft) vette meg a babakocsit. Egy szót sem szólt a védőnő. És az első egy-két hétben tényleg nem szabad még babakocsis sétára vinni a picit. Csak fokozatosan szabad szellőztetni. Először csak nyitott ablak elé állsz vele pár percre, másnap több percre, aztán a kezedben kiviheted megint csak pár percre, és így tovább.

A munkanélküliség miatt pedig csak sok erőt tudok Nektek kívánni, és hogy mihamarabb találjon a párod másik állást. A babához pedig sok boldogságot!

2010. máj. 17. 08:57
 10/25 anonim ***** válasza:
62%

Nekem majdnem babakocsi nem lett. Kedves, ismerős, jóbarát házaspár ígérte nekünk, hogy a sajátjukat odaadják nekünk ajándékba, mert az ő gyerekük már kinőtte. Ígérgették, ígérgették nagyon sokáig, én meg már tiszta ideg voltam. Ott tartottam, hogy mindegy, milyet, csak rábökök egyre a Vaterán és vegyük meg, csak legyen már... De a férjem nem akarta őket megsérteni azzal, hogy akkor megköszönjük a felajánlást, de mégse kérjük. 35 hetes voltam, mire végül vették a fáradtságot és ideadták. Pár nap múlva megszültem...

A babakocsit a kicsi kéthetes korában használtuk először. Azonnal vettünk egy másikat, mert ez a lengyel batár rohadt nehéz és irányíthatatlan. :-((

2010. máj. 17. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!