Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs meg a babának mindene...

Ha nincs meg a babának mindene mire megszületne (anyagi okok miatt: babakocsira gondoltam) akkor, ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy születés után kijön a védőnő és megnézi a körülményeket,...és ha nem találja megfelelőnek akkor nem nevelheted a picit. De nálunk minden más meg van,csak még a babakocsi nem.Amit 2-3 hét múlva tudnánk megvenni.Segítsetek,mert én már tiszta ideges vagyok!A párom hirtelen lett munkanélküli és sehogy nem tudjuk megvenni egyből. 38+6 kismama
2010. máj. 17. 07:46
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Remélem hamarosan talál munkát, mert már nagyon idegesíti páromat, ez a munkanélküliség.Asztalos így a kisággyal szerencsére nem volt gond.Tényleg és igaz az, hogy akik nem házasok (mint mi,élettársak vagyunk),hogy nekik a családi, a gyes és az anyasági később jár?És ezeket mikor kell elintézni?Illetve mennyi?
2010. máj. 17. 09:51
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

8:57-es vagyok!

Én nem hallottam ilyet, hogy akik nem házasok, azoknak később jönnek a támogatások. Mi sem vagyunk házasok, mégis minden időbe megjött. Ezeket a támogatásokat csak akkor tudod intézni, ha megvan a kicsinek a TAJ száma. Minden igénylőre rá kell írni. Ha megvan az anyakönyvi kivonat, utána automatikusan kapod a TAJ számot postán. Bár ez akár több hétig is eltarthat (nekem szerencsém volt, egy hetet se kellett rá várnom). Úgyhogy ha nem kapod meg egy-két héten belül, érdemes felvenni a kapcsolatot az illetékes szervekkel, mert kicsúszhatsz az igénylési határidőkből.

2010. máj. 17. 10:44
 13/25 anonim ***** válasza:
52%

A babakocsi ügyet nagyon jól leírták előttem hogy egyáltalán nem lényeges h van e...

Én rengeteg olyan mamival találkoztam mostanában akinél csak bölcső van meg hordozókendő, babakocsit nem is használnak, mert ez a trendi hogy rájuk van kötve a baba:) Szóval ne aggódj.

Támogatásoknál meg tuti nincs ilyen, nekem az elős gyerekem mikor született (2 éve) nem voltunk összeházasodva mégis 4 nap múlva már mehetett a férjem átvenni az anyaságit.

Most a második babánknál már házasok voltunk, mégis 2 hét volt mire elintéződött. Szóval nem hiszem h ettől függene bármi is!

Sok boldogságot!!

2010. máj. 17. 10:58
 14/25 anonim ***** válasza:

Mi nem vagyunk házasok, mégis mindent időben kaptunk. Le sem tagadhatnád, hogy mennyire fontos nektek a baba, ha ilyen szinte jelentéktelen dolog miatt félsz.

Én először úgy gondoltam., hogy nem veszek babkocsit, csak hordozókendőt egy ideig. De aztán jött egy alkalmi vétel, így vettem meg. Mi szinte mindent a vateráról szereztünk be, amúgy nehezen ment volna nekünk is.

2010. máj. 17. 11:01
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nektek is.És mennyi idő volt mire mindent elintéztetek?Tehát mire megérkezett?Mert sokszor több hónap mire folyósításra kerül.A taj számot hol kell intézni?És az anyaságinál kérni kell vmi papírt arról,hogy 4x voltam tanácsadáson?
2010. máj. 17. 11:01
 16/25 anonim ***** válasza:
54%

Én gyermek és ifjúságvédőnek tanulok:)

Nyugi nem veszik el a babát:)

Erre jogi szabályok vannak:

*A család többirányú támogatását szolgálják a különböző családsegítő rendszerek: pl. gyes, gyed, kérhetsz segélyezést is:)

*A gyermekehet CSAK akkor lehet kiemelni a családból, ha a többoldalú támogatás ellenére, nem szüntethetők meg a veszélyeztető tényezők(elhanyagolás, bántalmazás)!!

Szal., nyugodj meg, semmiképpen nem veszik el!! A gyermekvédelemben mindig az az első cél hogy a gyermek a családban maradhasson. Vagy ha kiemelik a családból, akkor is az elsődleges cél, a vérszerinti családba történő visszagondozás!

2010. máj. 17. 11:58
 17/25 anonim ***** válasza:
52%
ez hülyeség, mint már írták. amúgy nagyon jó állapotú használt babakocsikat lehet találni a neten, teszveszen vagy vaterán, a bolti rár töredékéért. nézz ot tkörül, nem kell 60 ezres babakocsit venni, mi 12-ért vettük a mózesest, és tökéletes volt.
2010. máj. 17. 13:00
 18/25 anonim ***** válasza:
Így van. Mi pl 20 ezerért vettünk a neten Peg perego babakocsit, olyat ami újonnan a boltban minimum 80 ezer vagy még több ltt volna. Semmi hibája azon kívül, hogy nem az én babám az első, aki benne fekszik.
2010. máj. 17. 13:31
 19/25 anonim ***** válasza:

Ja, és a lényeget majd elfelejtettem: születés után tényleg kijön a védőnő és a gyerekorvos is a kicsihez, hazaérkezés után ha lehet, még aznap. Megvizsgálják a kicsit és ellátnak tanácsokkal. Természetesen a terepet is felmérik, de nem ez a látogatás célja és értelme. A babakocsi nem a gyereknevelés elengedhetetlen feltétele, mint ahogy a külön szoba sem. Ne aggódj!

Könnyű szülést!

2010. máj. 17. 14:01
 20/25 anonim ***** válasza:
A kórházban jön majd valaki, aki a papírügyeket intézi. Ők hivatalból indítják a TAJ kártyát (kb. 1 éve még be lehetett menni az OEP-be ezért). Na most, amíg kórházban vagy, már a párod intézheti az anyakönyvi kivonatot, és a lakcímkártyát a kórház területileg illetékes okmányirodájában (tehát nem a Te lakcímed szerinti okm.irodában. Ezt a dolgot is a kórház indítja. A TAJ kártyát 1-2 hét alatt postán kapod. Ezzel tudod intézni a többit TGYES-t, Anyaságit, Családi pótlékot (én vállalkozó voltam, tehát ha valaki a normál menetet tudja, akkor írja meg, mert nekünk nagyon sok mindent kellett önállóan intézni - formanyomtatványok, személyes vagy posta, OEP, MÁK). Igazából az egész kb. 1 hónap alatt megvan, és kapod is a pénzt. Azt, hogy Tanácsadáson hányszor voltál, a kórházi papírodra is ráírják majd, azt kell majd ide-oda elküldeni. De légy nyugodt, több kórházból is hallottam, hogy nagyon szépen összerendezett listát kapsz, hogy mit hogyan kell elintézni. De ilyen lista elvileg a védőnődnél is van. (Én pesti vagyok, itt az kerületi "segély" is van -a mi kerületünkben 22 ezer forint- ha gondolod, azt is igényeld, a védőnőnél kérdezz rá!) Különben az ilyen babás oldalaknál is jól összeszedik az intézendők listáját, nézz körbe :)
2010. máj. 17. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!