Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 35+1-hetes pocakos! Ha valami...

35+1-hetes pocakos! Ha valami oknál fogva megszületne most a babám nem volna semmi gond, probléma? Kérlek írjatok!

Figyelt kérdés
szülési tünetek????
2009. máj. 16. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem is 35 hétre jött a kislányom 2,70 kg és 46 cm és egészséges lett volna csak volt egy fertőzésem és ő azt tőlem elkapott.Ezt a történetet nem írom le mert hosszú de ne izgulj semmi gond nem lenne.

2009. máj. 16. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Már most nagyon jó esélyei lennének, bár azt, hogy semmi gond, azt mire érted? Hogy életben maradna-e? Mert persze. Az meg, hogy hogyan tudna alkalmazkodni a kinti létezéshez, az sok mindentől függ. De jobb helye van még bent. Miért kérdezted a tüneteket? Érzel valamit?
2009. máj. 16. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagy eséllyel egészséges lenne, de semmire sem lehet azt mondani születéssel kapcsolatban, hogy biztos. Hiszen vannak babák, akik hetekkel korábban megszületnek minden gond nélkül makk egészségesen, ugyanakkor meg még időre születésnél is történhet komplikáció.

Az unokatestvéremnek nemrég született babája a 32. héten. Két napig sikerült visszatartani a szülést, kapott tüdőérlelőt. A súlya kevés volt (1,60 kg), viszont ezen kívül minden rendben volt hála Istennek. Két hétig volt inkubátorban, pár napig még megfigyelésen, majd haza is engedték. Tény, hogy nagyon picike, a mozgásfejlődése lassabb, mint egy időre született babának, szopni nem tud, mert ahhoz gyenge volt, később meg már hozzászokott az üveghez, de ezen kívül rengeteg vizsgálatot elvégeztek és valószínűleg semmi baja. A barátnőm babája csupán egy héttel született hamarabb, indított szülés volt, mert a fogadott doki nyaralni ment és előtte ki akarta szedni a babát. nah, ott viszont sok rossz megtörtént. A barátnőm szervezete nem tolerálta az indítást, nagyon nehezen tágult, elhúzódott a vajúdás, a baba közben belekakált a magzatvízbe, kitolás közben elakadt. Vákummal szedték ki, de nem sírt fel, oxigénhiányos állapotba került, egy hónappal később még intenzíven voltak. Mint kiderült maradnia kellett volna még bent, sem anyuka, sem a baba szervezete nem volt felkészülve a megszületésre, a baba súlya is kicsi volt, alig 2 kg, pedig előtte uh-n 3 kg-osra saccolták. A hosszú ideig tartó oxigénhiány miatt kb a gyermek iskolás időszakában fog kiderülni, hogy minden rendben van-e az agyműködésével. Anyukánál is voltak komplikációk.

De ez csak egy példa, tényleg nagyon sok baba születik hetekkel korábban teljesen egészségesen. Az utolsó 4-5 hétben azért fontos, hogy még bent maradjon a baba, mert minél tovább bent marad annál biztosabb, hogy erős és könnyen megszületik, hogy jó szopó baba lesz, valamint ha nagyobb a születési súly, akkor kisebb az esély például a bölcsőhalálra.

De nyugi, 35. hétre már mindene ki van fejlődve, valószínűleg kapna tüdőérlelőt szülés előtt és így már nem lenne lemaradva a többi babához képest! :-)

Tünetek? Rengeteg van, de olykor mégis semmi. Sokan már szülés előtt napokkal rossz közérzetre, erősödő jóslófájásokra, hasmenésre panaszkodnak, távozhat a nyákdugó, lehet derékfájás is, elkezdhet nyílni a méhszáj.

Ugyanakkor meg rengeteg anyuka semmit sem érez előtte, csak egyszer beindul a folyamat. Így voltam például én. Kiírt dátum előtt három nappal szültem, úgy indítottam a napot, mint máskor, nem volt semmi sem rosszabb, sem jobb. Este még a barátokkal is találkoztunk, beszélgettünk, a férjemék söröztek, sétáltunk egy hatalmasat haza. Majd bebújtunk az ágyba és másfél órával később arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. A nap még nem kelt fel és már megszületett a fiam.

Jah, igen. A magzatvíz folyás, szivárgás elég biztos tünet.

Te mit érzel?

2009. máj. 17. 07:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi gond, ne aggódj. Én is 35. hétre szültem, teljesen egészséges a kisbabám. Velem együtt nagyon sok nő szült akkor a 35. héten. A doki szerint lehet az ok egy melegfront is. A tünet nálam az egyértelmű magzatvízszivárgás volt. Bementem a klinikára, és már nem is engedtek haza. Minden rendben ment a szülésnél is. Pihenj sokat!
2009. máj. 19. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!