Van itt olyan, aki császárral szeretne szülni?
Bárki megkövezhet érte, de én mindig így gondoltam. Mondjuk most ikreket is várok, és ettől függetlenül tényleg úgy hozta a sors, hogy az legyen...
Nem saját magam megkímélésére gondolom így, hanem mert szerintem ez a biztonságosabb a baba szempontjából. A normál szülésnél sokkal több baj érheti a babát: elakad, rátekeredik a köldökzsinór, elhúzódó kitolás miatt oxigénhiányba kerülhet... stb. És még ott vannak a mechanikai sérülések lehetőségei is (ami azért kisebb probléma): meghúzódik a nyaka és bevérzik a fejbiccentő izom, elakad a válla és plexus sérült lesz... stb.
Mondjuk én 'töményen' találkozom eleve szakmámból adódóan a fentiekkel, lehet, ezért tartok tőlük jobban...
De azt egyáltalán nem szeretném, ha úgy lenne a császár, hogy természetes szülés helyett rohanunk a műtőbe, mert meconium-os már a magzatvíz. Annak már kisebb- nagyobb következményei lesznek.
Szóval inkább vágjanak engem, mint, hogy baj érje a babánkat.
én is császáros voltam, mondjuk nem igazán volt választásom, mert a kisfiam a 30. héten úgy döntött, hogy ráül a kijáratra és nem is mozdult el többet, nálunk igazából a teljes családom szerette volna, ha császárral szülök, mert alacsony vagyok, vékony, rossz a szemem is, ettől függetlenül, ha úgy alakul nyilván megszültem volna természetes úton, de mivel már elég korán tudtam, hogy császár lesz, így volt időm felkészülni, a végén inkább már azon paráztam, hogy ne forduljon meg, mert addigra már belenyugodtam a műtétbe
gyorsan felpültem, igaz a tejem egy kicsit később indult be, mint sima szülés esetében és vagy még két hétig szúrnom kellett magam vérhígítóval otthon, összességében örülök, hogy így alakult
csodálom, hogy még nem szedték le a fejedet, kérdező :)
teljesen egyetértek veled, én pontosan ezért szültem császárral, percig sem bánom, nagyon gyorsan felépültem, baba első pillanattól gyönyörű, biztonságban éreztem mindkettőnket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!